USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські дороги ремонтуватиме донецька фірма

17 Червня 2020 16:52
На Волині без відповідних погоджень та відома місцевих жителів за рекордно короткий час виріс асфальтобетонний завод.

Власником підприємства виступає приватна фірма донецького походження, яка дивним чином отримала добро працювати на Волині, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс». Селяни ж забили на сполох, адже залишається лише здогадуватися, чим тепер будуть отруювати повітря та поля поблизу їхніх домівок.

У Ківерцівському районі поблизу села Озеро за два тижні виріс новенький асфальтобетонний завод. Побудувало його підприємство під назвою «Данко» із донецьким корінням. Цікаво, що підприємство є приватним та неодноразово було фігурантом скандалів на рідній землі. Зокрема, у Єдиному реєстрі судових рішень є багато згадок про цю фірму. І йдеться про неякісні роботи та легалізацію грошей, отриманих злочинним шляхом.

Лишень три місяці тому у Краматорському суді Донецької області «Данко» фігурувала у кримінальному провадженні за статтею 191 – заволодіння державними коштами, і сума чималенька – понад 9 мільйонів гривень. Виходить, що підприємство із заплямованою репутацією розбудовує свій бізнес на Волині без проблем. Цікавий збіг: до прибуття у нашу область чиновницької команди з Луганщини та Донеччини фірми «Данко» тут теж не було.

«Це підприємство, наскільки мені відомо, це фірма «Данко», яка зареєстрована «Сєверодонецький асфальтобетонний завод». При початку цього будівництва вони приїжджали до нас в управління селищної ради, нам сказали свої плани по встановленню даного об’єкта, – розповідає голова Тростянецької ОТГ Олександр Ковальчук. – Де стоїть територія заводу і є цей щебінь – це є землі промисловості в розпорядженні Волинської обласної державної адміністрації».

Голова громади каже: завод, який тут побудували, не розміщений на території Тростянецької ОТГ. Відтак коли він запрацює й зароблятиме тут чималі кошти, до місцевого бюджету не надійде ані копійки.

«Моя думка і наших депутатів була така: щоб це підприємство було зареєстроване на нашій місцевій території, аби нам йшли податки. До 17 червня в нас була домовленість, що вони зареєструються в нас. Поки що ніхто нічого не зареєстровував. Крім того одного разу, більше з керівництвом даного об’єкта в нас зустрічей ніяких не було», – констатує Олександр Ковальчук.
Місцеві жителі забили на сполох, мовляв, про зведення заводу неподалік їхніх домівок та полів думки у них ніхто не запитував – жодних громадських слухань не відбувалося. Мова про асфальтобетонний завод гуляла селом лише у якості чуток. Люди й повірити не могли, що тут дійсно запрацює такий потужний об’єкт, який, до всього, може негативно вплинути на їхнє здоров’я.

«До нас, до депутатів обласної ради, звернулись місцеві жителі села Озеро. Почали скаржитись, що в них можлива екологічна катастрофа. І я як депутат обласної ради, член екологічної комісії був змушений виїхати на дану територію, – розповідає депутат Волиньради Олександр Омельчук. – Я сам пересвідчився, що на даній територій встановлений об’єкт, який має виготовляти асфальт. Погоджень в цього заводу екологічних немає, податки на викиди платити ніхто поки що не збирається, погодження з сільрадою немає, тому в людей стурбованість, з чого вироблятиметься цей асфальт».

Поруч із заводом розміщені городи місцевих мешканців, на яких вони вирощують овочі. Люди побоюються, що шкідливі речовини, які можуть виділятися під час виробництва, осідатимуть на полях та отруюватимуть ґрунт.

Втім, хоча місцеві жителі проти, завод, ймовірно, все-таки незабаром розпочне роботу. Депутат обласної ради Олександр Омельчук каже: залучатиме до розгляду цієї справи правоохоронні органи.

«Я як депутат обласної ради, і так само мої колеги, пишемо відповідні заяви, депутатські запити щодо погодження чи непогодження даного об’єкта. В СБУ, прокуратуру, поліцію. Пишемо, щоб отримати відповідь, чи даний завод зареєстровано на цій території, куди він має сплачувати податки, чи є відповідні дозволи. І так само на сесію облради, щоб депутати змогли бачити реальну картину».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
читач Показати IP 17 Червня 2020 17:15
Хто б сумнівався
президенту Показати IP 17 Червня 2020 21:12
пора погуляйку на пенсію
Місцева Служба доріг Показати IP 17 Червня 2020 22:30
Треба брати Службу доріг новостворену за я...., разом з кураторами таких як Кордонець, капітальні ремонти розвалюються, ніякої технології. Тендери фальсифікують, як хочуть. Ніякого контролю
Antimoskal Показати IP 18 Червня 2020 11:41
Треба вже ставити кордони від того сходу. Хай живе західна Украіна!!!
?! до Antimoskal Показати IP 18 Червня 2020 20:50
Сепар ти недобитий і мразь!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus