USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські ДЮСШ отримали спортивний інвентар

23 Січня 2017 22:32
Три ДЮСШ, що діють у районах Волині, отримали від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» спортивний інвентар. А все це вдалося здійснити у рамках проекту «Оснащення спортивним обладнанням та інвентарем», який був втілений у життя Фондом Ігоря Палиці.

Загалом передбачено забезпечити інвентарем усі ДЮСШ області.

У Голобській ДЮСШ працює сім тренерів із чотирьох видів спорту: легкої атлетики, футболу, вільної боротьби та волейболу. Школа має філіали у шести селах району. Загалом у групах займаються 235 учнів. Серед них – призери чемпіонатів області та учасники чемпіонатів України.

Тренер Голобської ДЮСШ з легкої атлетики Тетяна Даценко працює тут 18 років. Її вихованці беруть участь в районних та обласних змаганнях. Тренер зазначає, що через відсутність відповідного обладнання, легкоатлетичних доріжок, стадіону доводиться виходити з того, що є. Аби взяти участь у змаганнях, тренери змушені

шукати спонсорів, які покрили б фінансові витрати на проїзд. Ідуть назустріч і батьки. Як свідчать результати, роботу проводять недаремно.
Після навчання в ДЮСШ перспективні юні спортсмени продовжують тренуватися в інших закладах зі спортивним нахилом.

“Проблема нестачі спортивного інвентарю є не лише в нас, а й по всій Україні. Те, що робить Фонд, – дуже великий вклад у розвиток спорту в районах. Завдяки Фонду ми отримали хороші футбольні та волейбольні м’ячі й сітки. Саме це було найпотрібніше для нашої роботи”, - констатує директор Голобської ДЮСШ Володимир Чубара.
Люблинецька ДЮСШ працює з 1990 року. Її незмінним директором є Олександр Климовець.

“Треба відірвати дітей від комп’ютерів, щоб вони займалися спортом. Не всі стануть видатними спортсменами. Але будуть хорошими людьми“, – ділиться основною метою роботи школи директор.
У школі функціонує чотири відділення: легкої атлетики, футболу, волейболу і веслування на байдарках та каное. Щорічно Люблинецька спортивна школа проводить традиційні турніри, участь у яких беруть не лише спортсмени з Волині, а й учасники з Польщі та Білорусі. Попри неналежне фінансування, вихованці ДЮСШ не поступаються на змаганнях закордонним друзям. Юні спортсмени демонструють високі результати та рівняються на випускників спортшколи, які досягли висот у спорті.
Гордість ДЮСШ – майстер спорту України міжнародного класу з веслування Андрій Рибачок, який нині є чемпіоном України, чемпіоном Європи, бронзовим призером Чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное, Олександр Мацук – переможець кубка України з важкої атлетики, майстер спорту України, футболіст Артем Козак, який грає за грецький ПАОК, та інші спортсмени.

Можна впевнено сказати, що школа тримається на ентузіастах, які люблять свою справу. Одним з таких є 70-річний тренер з легкої атлетики Віктор Козлов.

Директор ДЮСШ справедливо зауважує: не було б цього тренера – не стало б легкої атлетики у школі. Адже молода людина не буде сповна віддаватися роботі за таку зарплату.

Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» придбав для Люблинецької ДЮСШ футбольні та волейбольні м’ячі й футбольну форму.
Провідними видами спорту в Локачинському районі є баскетбол і футбол. Саме їх розвивають у місцевій ДЮСШ.

Майя Веселовська, директорка Локачинської ДЮСШ, зазначає, що вихованці школи демонструють високі результати не лише на обласному, а й на всеукраїнському рівнях. 10 спортсменок грають у футбол в чемпіонаті України. Сімнадцятирічна Юлія Струк – член збірної команди України з жіночого футболу відповідної вікової категорії. Школа має вагомі здобутки в цьому виді спорту.

Майя Веселовська каже, що для ефективної роботи вихованцям бракувало м’ячів та форми. Саме з такими подарунками завітали працівники Фонду в Локачинську ДЮСШ.

Окрім матеріальної допомоги ДЮСШ області, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» надає і фінансову підтримку юним спортсменам. У 2016 році стипендії Фонду отримали 74 вихованці ДЮСШ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ДЮСШ Показати IP 24 Січня 2017 08:40
Дану інформацію Ви подаєте вже 3-й раз???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus