USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинські енергетики встановлюють штучні гнізда для лелек

11 Березня 2015 09:06
Птахів уберегти від загибелі, а електромережі - від замикання. Волинські енергетики вже готуються до повернення лелек із вирію. Щоб ті не гніздилися на стовпах, працівники обленерго самі встановлюють для пернатих безпечні платформи. Такий досвід перейняли у сусідній Польщі. Чи комфортні для українських бузьків єврогнізда - в матеріалі видання ZIK.

"Прилітає один, роздивляється, чи йому тут зручно. А потім прилітає другий. Хлопці зняли гніздо, мають приварити конструкцію, щоб поставити гніздо вище, аби не лягало на електромережі", - розповідає мешканка села Милуші, що на Волині, пані Лариса.

Як зазначають фахівці, лелеки будують свої гнізди з усього, що трапиться. Тож нерідно пташина оселя може заважити кілька сотень кілограмів. Якщо таке міні авто впаде на електромережі, то наслідки можуть бути трагічними - бузьки гинуть, на лінії - аварія. Аби такого не трапилося без спеціальних опор для гнізд не обійтися.

Зі слів працівників обленерго, мешканці, біля чиїх осель гніздяться лелеки, такі рішення схвалюють. Усі розуміють, що це впливає на електропостачання.

"Конструкція під лелечі гнізда коштує приблизно 600 гривень. Але враховуючи всі затрати, такі європейські гнізда обходиться до 1500 гривень, - розповідає головний інженер Луцької районної філії ПАТ "Волиньобленерго" Олег Гончарук.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 11 Березня 2015 09:32
фото гнізд тут - http://energy.volyn.ua/news/voe-news/2015/02/240215-1/240215-1.php

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus