USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинські фіскали не побачили контрафакт у магазинах депутата Луцькради

30 Березня 2017 13:36
Луцькі фіскали заявляють, що марки акцизного податку, якими маркована горілчана продукція, що реалізується в мережі магазині «Гроно» у Луцьку, не мають ознак підробки. Натомість Інформаційному агентству Волинські Новини з власних джерел стало відомо, що напередодні перевірки з мережі магазинів «Гроно», власником якої є депутат Луцької міської ради Петро Нестерук, в терміновому порядку вивезли фальсифікований алкоголь, який журналістам раніше вдалося придбати в магазині. Відтак, можна зробити припущення, що у магазинах «готувалися» до перевірки профільних органів.

Отож, як повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області, фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів під час фактичної перевірки 29 березня 2017 року в магазині «Гроно» на вулиці Богдана Хмельницького, а також під час перевірки оптових складів цієї мережі, встановили, що марки акцизного податку на підакцизній продукції в мережі магазинів «Гроно» не містять ознак підробки.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що депутат Луцької міської ради Петро Нестерук у мережі магазинів «Гроно», власником якої він є, реалізує спиртні напої з підробними акцизними марками власного виробництва. При чому він вже не вперше «засвітився» на такому нехитрому, але вкрай прибутковому занятті.

Цьому передувала ще одна схема продажу «паленого» алкоголю, на якій Нестерука спіймали офіційно. Як повідомляло ІА Волинські Новини, протягом декількох років українські податківці вилучали з обігу партії фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів з маркуванням ТзОВ «Олександрія-Бліг». Донедавна у Луцьку діяла філія цього товариства, якою керував Петро Нестерук.

Як стало відомо виданню з власних джерел, з «Олександрії-Бліг» Нестерука вигнали ще у 2015 році, розірвавши з ним усі контракти. Згідно з наданою інформацією, Нестерук продавав лише 10% легальної горілки від загального обсягу, а 90% оковитої була його власного виробництва. Через нього, буцімто, довелося навіть перереєструвати фірму.

«Він і зараз продає «фальсифікат» під маркою «Олександрії-Бліг». УДСБЕЗ його хоче притиснути, але Шпига з Лапіним (начальник ГУНП у Волинській області Петро Шпига і нардеп від Луцька Ігор Лапін - ВН) його «кришують», - повідомило джерело. Також інформатор запевнив, що Нестерук постачає «паленку» і у Рівненську область, де у нього також є покровителі.

Здогадки, які для багатьох лучан перестали бути секретом, вирішили перевірити журналісти телеканалу «Аверс», здійснивши контрольну закупку в магазині Петра Нестерука. Вони відзняли про це сюжет.

Припущення журналістів підтвердили у Державному науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі. «Марки не відповідають аналогічним, які знаходяться в офіційному обігу. Є низка розбіжностей в елементах захисту», – однозначно заявив завідувач сектору технічного дослідження документів та почерку НДЕКЦ Олександр Процик.

Як стало відомо ІА Волинські Новини, після виходу сюжету на телебаченні з магазинів Нестерука в терміновому порядку почали вивозити контрафакт, який журналістам раніше вдалося придбати в магазині. Відтак, можна зробити припущення, що у магазинах «готувалися» до перевірки профільних органів, яка вочевидь мала б «нагрянути» найближчим часом.

А найближчим часом – це 29 березня, через кілька днів після виходу сюжету в ефір. Варто зауважити і те, що вочевидь перевірка відбулася після того, як Петро Нестерук написав на своїй сторінці у Фейсбук, що йому буцімто немає чого боятися і він готовий до перевірки.

І вже як повідомляють у прес-службі волинських фіскалів, контролюючі органи перевірили на відповідність встановленому зразку марки на усій лікеро-горілчаній продукції у вказаному магазині за посередництвом спеціального пристрою з ультрафіолетовим маркером. У жодному з випадків не зафіксували найменших ознак підробки. Відсутність фальсифікату та продукції з підробленими акцизними марками засвідчила перевірка на оптових складах, де зберігається продукції мережі магазинів «Гроно».

Як повідомили в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області, перевірка на предмет дотримання законодавчих вимог у сфері реалізації підакцизної продукції зазначеною мережею магазинів, зокрема на оптових складах, триватиме ще 10 днів.

«Наразі стверджувати про реалізацію горілчаного фальсифікату в магазинах «Гроно», в чому переконує автор публікації Інтернет - агентства «Волинські новини», немає жодних підстав», - йдеться у повідомленні ГУ ДФС у Волинській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
911 Показати IP 30 Березня 2017 14:22
хыба це депутат його громада вибрала аби воно труїло українців. мало померло на сході від контраіфакту.
... Показати IP 30 Березня 2017 15:51
Фіскали не побачили, авжеж, бо далі ж свого карману не бачать. Або ж посліпли всі!
Анонім Показати IP 30 Березня 2017 22:48
Бо не на тих складах шукали!!!!
Анонім Показати IP 30 Березня 2017 22:49
Навіщо склади шукати зодіак провірити гука кума чи там теж поміняв на офіційну?
Аптекарі Показати IP 30 Березня 2017 22:51
Та вся область знає де його склад з левандосом!!! Чи ви думаєте є дурні які тримають офіціал і лівандос в одному складі??? Смішні!!!
Г. Полонка Показати IP 30 Березня 2017 22:53
В нас тут багато тої горілки на складах!!!
Хлопи з парку Показати IP 20 Квітня 2017 14:34
одні п*дори у владі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus