USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У пошуку правди: справу щодо контрафакту Нестерука «заминають»

12 Травня 2017 11:11
Волинські фіскали ігнорують запит на отримання публічної інформації та дають лише відписки. Видається, що інформація про вилучення контрафактного алкоголю депутата Петра Нестерука та про те, чи справу дійсно розслідують, приховується. Більше того, впродовж місяця правоохоронці так і не здійснили експертизи вилученої продукції, хоча її можна провести за тиждень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що очільник фракції БПП «Солідарність» у Луцькій міській раді, депутат Петро Нестерук у мережі магазинів «Гроно», власником яких він є, реалізує спиртні напої з підробними акцизними марками власного виробництва. Це виявили журналісти та повідомили про порушення фіскалів. Втім, як стало відомо Інформаційному агентству Волинські Новини, після виходу сюжету на телебаченні з магазинів Нестерука в терміновому порядку почали вивозити контрафакт, який медійникам раніше вдалося придбати в магазині. Відтак, скидається на те, що у магазинах «готувалися» до перевірки профільних органів, яка вочевидь мала б «нагрянути» найближчим часом. Відповідно, фіскали порушень не побачили.

Згодом журналісти завітали на склад горілчаного магната ТОВ «Полісся-Трейд», де купили оковиту без належних акцизів за 36 гривень за пляшку. Спіймавши порушників на гарячому, вкотре викликали фіскалів. Аби й цього разу фальсифікат не вивезли, журналісти та члени Громадського формування «Варта порядку» чергували цілодобово біля складу. Це не сподобалося алкогольним бізнесменам і журналістів вивели за межі території, а один з охоронців накинувся на оператора з кулаками.

Працівники податкової поліції ГУ ДФС у Волинській області все ж таки вилучили майже 5,4 тис. літрів незаконно виготовленого алкоголю зі складів луцького депутата Петра Нестерука у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 204 КК, тобто за незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

Однак пройшов майже місяць, а експертизу дозі не зробили.

«Простий аналіз розтягують на тижні», - констатував заступник обласного прокурора Віктор Швидкий.

Окрім того, додав, що проведення експертизи можуть відкладати й до трьох місяців.

Аби дізнатися, хто причетний до контрафакту, редакція Інформаційного агентства Волинські Новини підготувала запит до фіскалів, в якому запитали про акцизи: для якого спиртогорілчаного комбінату вони видавалися та під який вид продукції чи торгову марку. Також поцікавилися, у рамках якого кримінального провадження вилучили алкоголь. Окрім цього, попросили поінформувати, на підставі договорів, з якими постачальниками та виробниками здійснювали роздрібну торгівлю на складі.
Втім, жодного пояснення фіскали не дали, лише відписки.
Вочевидь, фіскальна служба не зацікавлена в оперативному розслідуванні справи й не хоче інформувати громадськість про резонансну справу контрафакту луцького депутата Петра Нестерука.

Зокрема, з власних джерел стало відомо, що голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик телефонував до керівництва ДФС в області, аби справу «залагодили».

Про те, що впливові волиняни справу «замнуть», а алкоголь повернуть депутату – впевнені й читачі. Таку думку висловила більшість під час опитування, організованого на сайті ІА Волинські Новини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
анонім Показати IP 12 Травня 2017 11:21
Злочини на замовлення не бувають.У вас у всіх "рильце" в пушку.
нік стайл Показати IP 12 Травня 2017 11:21
це всі запропоновані варіанти відповідей?....пропоную додати: 1. притягнуть наклепників, 2. принесуть вибачення,....
123 Показати IP 12 Травня 2017 11:28
Це падло проплатило порталу район.луцьк: http://lutsk.rayon.in.ua/topics/1057-petro-nesteruk-u-lutskii-miskii-radi-vidbuvaiutsia-rechi-iaki-ne-sumisni-ni-z-moralliu-ni-z-poriadnistiu
321 до 123 Показати IP 12 Травня 2017 14:29
і на волинь24 тоже http://www.volyn24.com/news/82796-u-luckij-miskij-radi-vidbuvayutsia-brudni-igry-petro-nesteruk#comments
віто Показати IP 12 Травня 2017 11:38
«Простий аналіз розтягують на тижні», - констатував заступник обласного прокурора Віктор Швидкий. Бідолага прокурор! Якби це було потрібно особисто тобі, прокуроре, знайшов би спосіб заставити зробити аналіз, а не скиглив би.
ВОВК Показати IP 12 Травня 2017 16:46
ця свора з БПП ТОРГУЄ ПАЛЬОНКОЮ а ЇХ БОС ТОРГУЄ З РАШКОЮ.
Анонім Показати IP 12 Травня 2017 22:40
Бо там Єлова перша побігла і проконсультувала Петьку як що і по чому, а ще з столиці передзвонили і пальцем помахали це ж ясно як ясний день!!
Анонім Показати IP 12 Травня 2017 22:42
Панове журналісти напишіть звернення до самого головного фіскала України він ж в нас в.о? Хоче бути призначений то хай покаже роботу!!! Але я думаю там вже давно на конфіскаті стоїть чесна горілка
Анонім Показати IP 12 Травня 2017 22:46
Цікаво це глушилки? А можливо якийсь супутниковий звязок? А можливо щоб fm приймач краще тягнув
Іван іванович Показати IP 13 Травня 2017 12:49
Вихід простий-некупувати горілку в магазині Гроно,давайте там завсім нічаго некупувати,нехай його бізнес трошки пострадає!А де активісти, чому нестоять з плакатами біля входу.Це наші з вами пенсії соціальні виплати.!Це бюджет міста.Може за ці заощадження хоть залатають дороги,В якомусь дворі наведуть лад.Потім самому буде приємно подивитись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus