USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські гірники пікетують Міненерго

29 Січня 2015 12:12
За станом на 10.47 шахтарі, пройшовши вулицею Хрещатик у Києві, підійшли до будівлі Міністерства енергетики та вугільної промисловості, - інформує УНН.

Активісти касками б’ють по бруківці, але поводять себе мирно. Поки що вони не викрикують жодних гасел, однак тримають у руках стяги України, а також прапори шахтарських профспілок.

За станом на 10.43 кількатисячна колона шахтарів прямує Хрещатиком до Міністерства енергетики та вугільної промисловості для того, щоб підтримати свою делегацію на перемовинах з урядовцями.

Зі слів першого заступника голови профспілки працівників вугільної промисловості Валерія Мамченка, в акції беруть участь шахтарі з підконтрольних українській владі регіонів, а саме Волині, Львова, Павлограду, Добропілля, Красноармійська, Селідового, Лисичанська, Первомайська.

“Ми будемо підтримувати представників нашої делегації на перемовинах Кабінету міністрів. Перемовини будуть в Міненерго. Головне наше завдання — врятувати економіку України. Адже те, що зробили з вугільною промисловістю — це крах усієї економіки, це крах енергетики, металургії. Для чого це робиться — ми не знаємо. Тому ми хочемо спитати — для чого вони це роблять”, — наголосив він.

Мамченко також зауважив, що відміна дотацій у вугільній галузі спричинить збільшення цін на вугілля. А це, своєю чергою, призведе до збільшення вартості електроенергії, металу. І в зв’язку з цим, підкреслив він, українська продукція не буде конкурентоздатною.

Нагадаємо, 28 січня біля стін Кабміну відбувся мітинг шахтарів, які представляють десятки вугледобувних підприємств різних регіонів України. Тисячі мітингувальників вимагали відставки міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, звинувачуючи його в непрофесіоналізмі, розвалі галузі та здачі національних інтересів України. Щоб продемонструвати ставлення глави відомства до проблем шахтарів, учасники акції принесли чиновнику “останню сорочку”.

Раніше, 2 жовтня 2014 року, гірники вже організовували пікет Будинку Уряду. Тоді вони прийшли з плакатами: “Денісова (тодійшній міністр соціальної політики Людмила Денисова - ред.) припини корупцію”, “Яценюка в шахту” та інші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
дідо Показати IP 29 Січня 2015 12:18
пікетуй не пікетуй...а великої зарплатні на халяву вже не буде
Володимир до дідо Показати IP 29 Січня 2015 12:31
яка халяв шо ти мелиш !! спустись в шахту і попрацюй
дідо до Володимир Показати IP 29 Січня 2015 13:06
Преса повідомляє, що ,,вугілля,, яке видобувають волиняни вкрай низької якості та погано горить.Рентабельність вугілля-ніяка. Фактично держава субсідує велику зарплатню шахтарів, відриваючи кошти від освіти, медицини тощо.Плюс до усіх проблем-велитенська кількість різноманітних шахтних начальничків на одну шахтарську душу населення. І усі шахтні начальнички дуже їсти люблять. І не аби що. Сало копчене, дорогу ковбасу, холодець тощо.
вв до дідо Показати IP 29 Січня 2015 13:46
щодо освіти і медицини... рівень навчання і лікування також ніякий, алеж ми забиваємо кошти на ці галузі. то чому шахтар який сидить у пилюці, воді під землею отримує заробітну платню меншу ніж та сама медицина та освіта та ще і не вчасно. крім шахтних начальників у шахтах працює і інша категорія людей яка не завжди може собі дозволити дорогу ковбасу.
ооооо до дідо Показати IP 29 Січня 2015 13:34
зарплатню на халяву напевно отримуєте ви. якщо вважаїте працю шахтаря халявною. і напевно в шахті не були ніразу.
дідо до ооооо Показати IP 29 Січня 2015 13:44
Не був, бо в селі живу! На халяву-я мав на увазі, що хоча праця шахтаря непроса, але то,, вугілля ,, дуже погане за якістю та мало за кількісттю. Ось і виходить, що держава повинна платити шахтарям гроші не за що!
Дончанин до дідо Показати IP 29 Січня 2015 14:00
Дідо, я уже в подобной статье, там шла дискуссия с цифрами. показывал. что ваш уголек после его обогащения даже с учетом всех дотаций ДЕШЕВЛЕ африканского угля. Убери с угольной промышленности коррупцию. он станет еще дешевле.
дідо до Дончанин Показати IP 29 Січня 2015 14:02
без твоїх порад якось проживемо
ооооо Показати IP 29 Січня 2015 13:55
За кількістю його не так і мало. басейн великий але ще повністю не досліджений. За якістю воно гірше ніж донецьке, але краще ніж африканське і дешевше, і якщо воно горить в побутових котлах то і на електростанціях горіти буде. краще гроші які передбачили на консервацію віддати на реконструкцію.
дідо до ооооо Показати IP 29 Січня 2015 14:01
то мені кому більше вірити український пресі чи тобі? А на рахунок грошей, то їх краще зараз передати на військо, а не в кишені вугільних ,.реконсьрукторів,,, які тільки жеруть сало та ковбасу!
Анонім Показати IP 29 Січня 2015 14:09
Борці ЗА свої пільги і дотації. Не соромно?
Анонім до Анонім Показати IP 29 Січня 2015 15:58
Итак, если тебя будет прижимать твой работодатель, то. исходя из твоей логики, ты должен благодарить его за это. А теперь будь добр и подтверди. что ты не паяц - перечисляй свою зарплату на АТО.
Анонім до Анонім Показати IP 29 Січня 2015 18:07
Мій чоловік воює, а не стукає каскою. А шахтарі кричать - давай дотації.Не можете заробити - шукайте іншу роботу, або йдіть в АТО. А так - дайте дотації, а щоб вам дати - треба в когось забрати.
Анонім до Анонім Показати IP 29 Січня 2015 18:40
Покупай у них уголь по его реальной цене и, следовательно. не плати дотации. Правда. не забывай при этом. что цена той же электроэнергии подскочит минимум в два раза. И не только электроэнергии. А как реальную цену за уголь будут платить сельчане7
Галинка-українка Показати IP 29 Січня 2015 20:08
Дорогенька жіночко, попрошу не заздрити, багато шахтарів також воює в АТО, а щодо соромно, то навпаки потрібно якраз-таки підтримувати одне одного у такі непрості часи, а не топтати у багнюці. З зарплат шахтарів також відраховуються кошти у АТО і т.д.
Анонім до Галинка-українка Показати IP 29 Січня 2015 20:45
Коли платити за вугілля ціну,яка включає дотації , то це значить забирати гроші з бюджету, з нашиз з вами кишень. Що гроші з бюджету немає куди пустити? Можна. Чому я повинна платити втридорога за річ , яку можу купити десьінде дешевше.? Коли йдете в магазин, то вибираєте що вам вигідно купувати, що дешевше, що якісніше. А чого тут маємо платит більше, бо дядя звик приносити до дому зарплату в 10 тисяч, бо звик отримувати регрес? Чому знову ділять людей тому пільги, тому пільг немає. Чим шахтарі кращі за лікарів, вчителів, слюсарів, водіїв? Такий тяжкий час у державі. Невже зараз момент, щоб бити касками по асфальту? Давайте всі на радість Х**лу вайдемо і будемо для себе вимагати пільг і дотацій. Чи довго витримає країна? Чи всім вистачить тих пільг? Ви кажете підтримувати один одного. Так хай підтримають ту нещасну державу. Що ж з горла виривати ?
Анонім до Анонім Показати IP 29 Січня 2015 22:48
"Коли платити за вугілля ціну,яка включає дотації , то це значить забирати гроші з бюджету, з нашиз з вами кишень" - что за чушь, написана в этом предложении? Если не субсидировать угольную промышленность, т.е. платить за уголь цену, ВКЛЮЧАЯ СУБСИДИИ, то реально платить эту субсидию будет конкретный потребитель этого угля, а не бюджет. Ведь, если субсидия имеется. то она вычитается из стоимости угля. Между прочим, если убрать субсидии с угольной отрасли, то сколько будет стоить электроэнергия на Украине? Либо горячая вода в котельных. работающих на угле?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus