USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.85
  • PLN 9.80 9.95

Волинські громади, які шкодять екології, каратимуть фінансово

25 Лютого 2020 12:36
Громади на Волині, які порушують вимоги природоохоронного законодавства, планують не фінансувати з обласного бюджету.

Про це йшлося 25 лютого під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.

На розгляд членів комісії винесли проєкт рішення Про результати перевірок суб’єктів підприємницької діяльності на дотримання вимог екологічного законодавства.

Депутат Юрій Ройко звернув увагу, що Волинська область збирає удвічі меншу суму екологічного податку, ніж сусідня Рівненська. Він нагадав, що екологічні податки мають сплачувати підприємства, які здійснюють викиди в середовище або використовують природні ресурси, зокрема воду.

Обранець громади нагадав, що неодноразово піднімав це питання, зокрема й на останній сесії облради. Він теж попросив надати для ознайомлення перелік суб’єктів господарювання, які мають сплачувати екологічний податок.

Читайте більше: 40% волинських підприємців не мають дозволів на викиди, – депутат
Т. в. о. керівника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Вікторія Тимощук зауважила, що більший дохід від екологічного податку в сусідній Рівненській області може бути пов'язаний, зокрема, з діяльністю атомної електростанції.

Вона теж підтвердила, що на Волині нараховується багато підприємців, які не мають відповідних дозволів.

Заступник керівника відділу державного екологічного нагляду (контролю) ПЗФ, лісів і рослинного світу Державної екологічної інспекції у Волинській області Сергій Шеремета розповів, що минулого року працівники інспекції здійснили 2051 перевірку. Збитки, заподіяні державі в результаті порушення вимог природоохоронного законодавства, становлять 10,28 мільйона гривень.

«У 2019 році передано в правоохоронні органи 16 матеріалів по факту порушення вимог природоохоронного законодавства», – сказав Сергій Шеремета і додав, що інспекція, на жаль, не має коштів для подання судових позовів на усіх порушників.

Він теж зауважив, що в основному порушниками є ОТГ.
Голова комісії Василь Столяр запропонував, аби інспекція підготувала список громад-порушників, аби депутати ознайомилися з даними і, до прикладу, не підтримували ці ОТГ фінансово.

«Необхідно, аби список цих ОТГ ми могли подати на сесію», – наголосив Василь Столяр.

Депутат Михайло Імберовський акцентував, що цю інформацію облрада має отримати швидко, адже зараз формуються переліки тих об’єктів, які планують фінансувати з обласного бюджету чи коштів фонду регіонального розвитку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Москаль Показати IP 25 Лютого 2020 13:27
Денех вимогають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus