USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські інспектори ДАІ вчили водіїв грамоти на дорозі

13 Липня 2015 18:19
Попри застереження працівників Державтоінспекції, водії продовжують порушувати Правила дорожнього руху.

Насамперед увагу правоохоронці звертали на необхідність використання ременів безпеки та заборону розмовляти за кермом по мобільному. Згідно зі статистикою, ремені безпеки здатні зберегти життя людини в трьох із чотирьох аварій, а розмови по мобільному суттєво знижують увагу водія.

Про це повідомили у прес-службі волинської міліції.

Утім, попри застереження працівників Державтоінспекції, водії продовжують порушувати Правила дорожнього руху.

- Коли стається автопригода, невикористання ременів безпеки призводить до тяжких тілесних ушкоджень або навіть і до смерті. У частині 5 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення за таке нехтування власною безпекою передбачено штраф від 51-ї до 90 гривень, - розповідає начальник сектору УДАІ УМВС України у Волинській області Олександр Паламарчук.
При цьому бувають ситуації, коли водії вдаються до «хитрощів» і блокують отвір для фіксатора ременя безпеки стороннім предметом, аби вимкнути сигнал попередження. Зі слів інспекторів, коли у такому положенні спрацьовують подушки безпеки, уникнути серйозних травм не вдасться. Крім того, дуже часто під час руху водії розмовляють по мобільному телефону. А це, як відомо, знижує увагу та реакцію водія:

- Водії, які користуються засобами зв’язку під час керування транспортним засобом, не можуть вчасно зреагувати на будь-які ускладнення в дорожній обстановці. Тож вони наражають на небезпеку себе та інших учасників дорожнього руху.

Проте, коли працівники ДАІ вказують водіям на порушення, ті не завжди визнають свою вину і часто намагаються знайти виправдання.

- Коли інспектор підходить до водія, то, як правило, він говорить, що щойно відстебнувся. Мобільні телефони водії викидають із рук, щоби правоохоронець при зупинці не міг довести цього правопорушення, – розповідає інспектор ДПС з обслуговування міста Луцька Володимир Возний.

Утім після профілактичних бесід водії обіцяють не порушувати Правил дорожнього руху і дбати про власну та безпеку пасажирів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
дідо Показати IP 13 Липня 2015 18:33
Штрафувати потрібно, а не влаштовувати показушні навчання і тишком вимагати 100₴.
Адвокат Показати IP 13 Липня 2015 19:52
Якщо водій не порушує ПДР і в інспектора немає доказів про порушення ПДР водієм, він не має права його зупиняти , про це написано в законі України !!! В іншому випадку - це порушення службових повноважень інспектором, про що водій повинен писати скаргу на інспектора за безпричинну зупинку . Про це повинні знати всі працівники ДАІ і водії . ПАМ'ЯТАЙТЕ про ЦЕ ! Попередження всякі , роз'яснення і т.д. шановні працівники ДАІ робіть через засоби масової інформації і телебачення .
Анонім Показати IP 13 Липня 2015 21:54
Ремінь повинен бути добровільною справою. Дорожиш життям - пристебуй, а ні, то й ні. За інші суттєві порушення потрібно карати. І найперше - водіїв, які порушують правила особливо цинічно - в людних місцях, що могло спричитини аварію і т.д.
Що вчили? Показати IP 13 Липня 2015 23:46
Хабарі давати?
бандеровець Показати IP 14 Липня 2015 07:54
за 100 грв чемно розкажуть в чому ви не праві та побажають щасливої дороги
радник Показати IP 14 Липня 2015 08:48
Безпричинна зупинка ненавченого інспектора визиває тільки - нервозність. Він за наші налоги повинен допомагати водіям ,а не створювати перешкоди . Коли вже це закінчиться , цьому можна елементарно навчити мавпу , але дуже важко навчити дотримуватися законів наших інспекторів ! Шановні водії , не промовчуйте про порушення зі сторони інспекторів , негайно пишіть скарги, тільки так ми зможемо добитися ,щоб вони дотримувалися законів .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus