USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Комунальні теплопостачальні підприємства Волині отримали 131 млн на оплату різниці в тарифах

22 Грудня 2021 22:04
Волинські комунальні підприємства, які постачають тепло та гарячу воду, отримали кошти на погашення різниці в тарифах за газ.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії обласної ради.

Зокрема, Волинській області спрямували субвенцію на покриття різниці в тарифах на тепло та водопостачання в розмірі 153,566 мільйона гривень. Проте 22,623 мільйона з цих коштів залишилися нерозподіленими за результатами перевірки Держаудитслужби і повернуться до держбюджету.

Загалом в області розподілили 130,932 мільйона гривень. Її отримають комунальні підприємства теплокомуненерго п’яти громад:

бюджет Володимир-Волинської міської територіальної громади отримає 18,207 мільйона гривень;

бюджет Ковельської міської територіальної громади – 14,952 мільйона гривень;

бюджет Луцької міської територіальної громади – 87,858 мільйона гривень;

бюджет Нововолинської міської територіальної громади – 9,039 мільйона гривень;

бюджет Прилісненської сільської ради – 876,541 тисячі гривень.

Як повідомив керівник департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Волинської ОДА Андрій Пиріг, згадана субвенція передбачена комунальним підприємствам, у яких котельні працюють на газі саме тому в списку лише згадані громади.

«Цільове призначення субвенції – лише на енергоносії. Кошти підуть на оплату боргу перед НАК «Нафтогаз України» за газ і податки. В інших громадах таких підприємств немає, там або твердопаливні котельні, або такої різниці в тарифах не було і вона погашалася з місцевих бюджетів. Субвенція стосувалась спеціалізованих теплопостачальних підприємств», – пояснив він.

З його слів, на цю субвенцію розраховували й водоканали для оплати різниці в тарифах за електроенергію. Проте ця постанова була видана в кінці року, а для того, щоб їм дозволили скористатися цими коштами, водоканали мали оформити низку документів, тож не встигали.

Він повідомив, що така субвенція також очікується наступного року і, можливо, буде спрямована й для водоканалів на оплату електроенергії.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus