USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волинські лісівники доставили в госпіталі цінний вантаж від благодійників із Латвії

1 Вересня 2022 22:20
Латвійські волонтери вчергове передали через волинських лісівників гуманітарну допомогу українським госпіталям. Медичні засоби та ліки спершу привезли до Луцька. Тут їх перевантажили волинські лісівники, які мають довезти цей цінний вантаж туди, де лікують українських військових.

12 годин у дорозі, проходження кордону й фургон, наповнений медикаментами, нарешті прибув до Луцька. Допомогу з Латвії привезли волонтери громадської організації ТЕV, яка функціонує від початку повномасштабної війни й допомагає ліками і медзасобами українським лікарням, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Іноземні волонтери кажуть: дивлячись на те, що відбувається в Україні, не можуть залишатися байдужими.

«Ми не можемо просто стояти і дивитися, що тут відбувається. Це несправедливо. Ми просто зібралися разом з однією метою… Сім’ї я сказав, що буду вдома після війни», – говорить голова громадської організації ТЕV Артурс Крістлибс.

Член цієї громадської організації Айгар Лосс уже водинадцяте привозить в Україну гуманітарні вантажі. Чоловік має мотивацію, аби допомагати українцям, тому не збирається припиняти своєї волонтерської діяльності, як складно не було би.

«Щоразу нас тут чекають. Ми допомагаємо. Є люди, які відгукуються. Багато хто приходить поговорити», – зазначає він.

Ініціатором та організатором збору й доставки вже не одного гуманітарного вантажу є голова Ради сертифікації лісів Латвії Маріс Лиопа. Він зазначив, що дуже цінує те, як об’єдналися представники лісової галузі з України та Латвії в такий складний час.

«Ми допомагаємо нашим волинським друзям. Я представляю Раду сертифікації латвійських лісів. Наша організація об’єднує дуже багато великих і впливових підприємств, організацій і взагалі всю лісову галузь. Це те, чим ми можемо безпосередньо допомогти. Те ставлення, з яким ми стикнулися з українського боку, дуже допомагає і нам, тому що ми також межуємо з агресором, який загрожує й нашим країнам», – наголошує Маріс Лиопа.
Читати ще: Волинські військові отримали від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» дрон і термоси


Гуманітарну допомогу українським госпіталям доставляють волинські лісівники. Саме вони інформують благодійників із-за кордону про потреби закладів охорони здоров’я.

Координаторка волонтерського центру Товариства лісівників Волині Тетяна Сахник зазначає, що за час повномасштабної війни саме від латвійців до них надійшло найбільше допомоги: «Лісова галузь об’єднується на міжнародному рівні. У такі складні, темні часи видно світлих, хороших людей».

Водій фургону лісівників Микола зазначає, що попереду – складна дорога: «Ми їдемо туди, де наші військові потребують цієї допомоги. Їздимо в Лисичанськ, Сєвєродонецьк».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus