USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На Волинь прибула вантажівка ліків і медобладнання з Франції та Польщі

10 Квітня 2022 20:21
Волинь отримала черговий вантаж від партнерів з-за кордону. Цього разу в Луцьк приїхала вантажівка з гуманітарною допомогою з Франції та Польщі, передусім – це життєво важливі медикаменти та таке потрібне військовим госпіталям обладнання.

Завдяки спеціалізованій медичній допомозі, яка сьогодні надійшла з-за кордону, вдасться врятувати не одне життя, впевнена заступниця голови облдержадміністрації Мирослава Якимчук, яка очолює Координаційний центр при військовій адміністрації.

Допомогу доставили до одного зі складів центру при ОВА. Тут є й адресні посилки. Увесь вантаж облікують і розподілять відповідно до потреб.
«Тут вкрай необхідні медикаменти та спеціалізоване обладнання. Їх гостро потребують військові шпиталі в багатьох регіонах нашої країни, зокрема ті області, які опинилися в зоні бойових дій», – зазначила Мирослава Якимчук.

Вона подякувала всім небайдужим волонтерам, завдяки яким ця гуманітарна допомога знайде своїх одержувачів.
Як розповів судинний хірург Томаш Змілевич із Любліна, більшість допомоги зібрали волонтери з французького Ротарі-клубу. Також до збору вантажу долучилися представники польського Товариства судинної хірургії.

«Ми приїхали з допомогою, яку зібрав Ротарі-клуб з Франції. Загалом французи зібрали дві вантажівки різноманітних речей, насамперед медикаменти і медичне обладнання, призначені для підтримки роботи українських лікарень. Це дефібрилятори, перев’язувальні матеріали, діагностичне обладнання тощо. Окрім того, ми привезли, звісно, продукти харчування, дитячі речі тощо.

Також зібрали спеціалізовану допомогу від польського Товариства судинної хірургії. Наприклад, апарати для вакуумного лікування ран, засоби для перевірки пульсу в постраждалих, яких готують до операції», – сказав Томаш Змілевич.
Читати ще: «Працюємо на запити підрозділів, які воюють на гарячих напрямках»: у луцькій спортшколі облаштували волонтерський штаб «Динамо»

Нагадаємо, на складі з гуманітарною допомогою Волинської військової адміністрації триває аудит за участю волонтерів та членів Координаційного центру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus