USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинські ліси не хочуть передавати Міноборони

11 Січня 2016 11:31
Зважену позицію щодо перегляду права власності на лісові масиви закликають зайняти Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 11 січня.

В області відбувається процес повернення в державну власність частини лісових масивів, які свого часу були передані в користування приватним або державним структурам. Йдеться про лісові масиви колишніх військових лісгоспів.

Голова ОДА Володимир Гунчик зауважив, що хоче почути позицію очільника ВОУЛМГ Олександра Кватирка, узгоджену з керівництвом Держлісагентства у Києві. Лісові масиви, які протягом багатьох років обслуговувалися державними лісгоспами, не варто повертати Міністерству оборони та лишати без нагляду.

З його слів, є чимало прикладів, коли такі землі продовжують неефективно використовуватися, а на звернення місцевих органів влади про їх використання для сільського господарства чи іншого призначення отримують відмову. Прикладом цього є частина полігонів, військових містечок тощо.

Нині, мовляв, існує тенденція повернення лісів у підпорядкування Міністерства оборони, тож ВОУЛМГ просять займати активну позицію в цьому питанні і якщо це робиться для того, щоб перепродати ділянки, неефективно їх використовувати, або «запустити», щоб вони заростали, не потрібно допускати повернення ділянок Міністерству оборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
волиняка Показати IP 11 Січня 2016 12:35
За Володимиром,як їхати на Устилуг з правої сторони кілометра півтора від траси є ліс МО,який вже дорізають повністю.Керує цим процесом директор військового ДОКу (це формально,бо там від розвалу Союзу, нічогісінько не виготовляють) в Луцьку.Деревину (кругляк) привозять сюди на ДОК,перевантажують і куди її відправляють тільки їм відомо і тому,хто цю деревину купляє.Лісу практично вже нема.Залишилась поросль різного виду чагарників,де водяться дзіки і чорти.Відновлення ніхто не проводив від самого початку.коли почали вирізати.Ось так господарюють місцеві князькі від МО і нікому до них нема діла.А ліс росте далеко не так,як гриби.Сумно і боляче спостерігати за такою "господаркою". Варвари і більше ніхто.
мабуть Показати IP 11 Січня 2016 14:49
"Лісові масиви, які протягом багатьох років обслуговувалися державними лісгоспами...". Та не обслуговувалися, а нищилися. Військові лісгоспи за 10 років не вирізали того, що за 1 рік вирізають державні та приватні структури.
ЗЕЛЕНИЙ ПАТРУЛЬ Показати IP 11 Січня 2016 15:29
Цілком згідний. За все правління Януковича не вирізали лісу так як за ці два роки. Кватирко проїдься по лісах на територіях районів - ЖАХНЕСЯ... бо це не ліси а чагарники. Дякуйте Мазурикам і їх подібним
кореш до ЗЕЛЕНИЙ ПАТРУЛЬ Показати IP 11 Січня 2016 17:57
Регіонале,не будь дальше прихвостнем! Ліс різали весь час,за всіх президентів і ріжуть сьогодні.Не різали і ріжуть,а вирізали і знищували,що відбувається, і сьогодні.Хто бачив і чув,щоб ліс різали літом,коли він росте,деревина пориста? Ліс різали зимою,коли деревина вистояна після сокорухів і він,як вдарити палкою по стовбурові_дзвонить.Оце є спіла деревина.А сьогоднішні варвари,разом із лісовими ненажерливими чиновниками,(добре,що не втручається влада)наживаються, вирізаючи ліс цілий рік і цілодобово.
лісовод-пенсіонер Показати IP 11 Січня 2016 20:26
Було нормальне ведення господарства при Телішевському, при директорах лісгоспзагів; Савичу. Харитоненку.Пилипенку...А лісничі які були-десятиліттями очолювали лісництва!!! Тепер потрібно припинити; "тусувати" кадри.повернутись до нормальноі таксаціі... Всі ліси це -НАРОДНЕ багатство! А не горе директорів які рік-два "покерують" побудуються і іх "перетусовують"...І це не при Мазурику почалося ! З Колісника починайте! Всі ліси повинні бути державними та підпорядкованими лісовому департаменту.Що це за поділ на відомства : СЛАТ "Тур", військові ,міжгосподарські ?....
важливо! Показати IP 11 Січня 2016 20:30
Не зрозуміло,як може космічно збагачуватись простий лісник (наприклад у Заячівці ,що поблизу Поворська),якби працював чесно .Його лісопилки,хати,техніка за зарплату????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus