USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські лісівники пікетували під стінами Мінагрополітики

16 Лютого 2016 12:41
Група громадських активістів у складі 20 осіб із Волині сьогодні провели мирну протестну акцію під стінами Міністерства агрополітики. Їхні головні вимоги – звільнити з посади начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка та розслідувати випадки зловживання ним службовим становищему на обійманих посадах у лісовій галузі.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили організатори заходу – представники лісової галузі на Волині.

Так, представникам лісової галузі, громадського об’єднання ветеранів розвідки України та членам Громадської організації «Волинське обласне об’єднання учасників АТО та волонтерського руху» вдалося зустрітися з першим заступником міністра АПК Ярославом Краснопольським і начальником відділу публічної інформації Олександром Захарченком.
Нагадаємо, ІА Волинські Новини повідомляло, що будівництво лісових доріг на Волині супроводжується фінансовими махінаціями, внаслідок яких сотні тисяч доларів «зникають» в невідомому напрямку. Так, унаслідок перевірки правоохоронними органами одного тільки акту виконаних робіт, що стосується будівництва доріг у Ківерцівському районі, з’ясувалося, що внаслідок виконання фіктивних робіт таким собі підприємством ТзОВ «АРЗУ» було приховано 120-130 тисяч доларів.

Також, у розпорядження видання є документи, згідно з якими Олександр Кватирко причетний до завдання значних збитків на попередній роботі у Цуманському лісгоспі. Виплата грошей держпідприємством без підтверджуючих документів, оплата ненаданих послуг, плата за будівництво, якого не було, - це короткий перелік порушень з коштами Державного підприємства «Цуманське лісове господарство» за той час, коли ним керував Кватирко.

Окрім того, його звинувачували у тиску на підлеглих.

Також призначення Олександра Кватирка тимчасово виконувачем обов’язків начальника ОУЛМГ Волині викликало хвилю обурення як у активістів, так і у лісівників. Активісти протестували під стінами Держлісагентства, згодом очільник Держлісагентства приїздив на Волинь.

Отже, сьогодні громадські активісти Волині під час розмови в Міністерстві агрополітики почули для себе втішну новину. Перший заступник міністра Ярослав Краснопольський запевнив їх, що питання звільнення Кватирка з обійманої посадили вже обговорили з Міністром Олексієм Павленком. Він пообіцяв, що нинішнього начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка невдовзі звільнять.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Агент Показати IP 16 Лютого 2016 13:09
Звільнять Кватирка і призначать Колісника Б. І. 100%.
Тарас Чурило Показати IP 16 Лютого 2016 13:14
Невде Гунчик не може вплинути на ситуацію, адже дана кандидатура погоджувалась з губурнатором
Ірина Таран Показати IP 16 Лютого 2016 13:34
А чому не реагує прокуратура, фактів тут вже на цілих дві кримінальні справи
Анонім до Ірина Таран Показати IP 16 Лютого 2016 18:26
ПРОКУРАТУРА В ДОЛІ
Василь Показати IP 16 Лютого 2016 13:55
Яке відношення "громадські активісти" мають до "волинських лісівників"? Не маніпулюйте...
Лісник Показати IP 16 Лютого 2016 14:05
20 чоловік активістів = 20*300грн+ ящик горілки. Демократія недорого,,. Михайлович почав закручувати гайки і кожен день ловлять машини з лівим лісом, який раніше кришували активісти. Будете ви ліс дітям на малюнках показувати з тими активістами.
Анонім до Лісник Показати IP 16 Лютого 2016 18:33
вже нема що показати дітям , лісу нема принаймі у Маневицькому районі він залишився вздовж доріг а всередині одні галявини , і кому це він ті гайки закрутив я особисто не бачив , ліс як дорізазали так і дорізають , а скрізь по газетах у нас іде бородьба з пилорамами , хоча пилорами вже не актуальні три роки , так як його вивозять в Кроноспан , фурами по 2 метри довжиною, хто не вірить можете виіхати на трасу і порахувати за день автівки з лісом, я сьогодні по дорозі з Луцька до маневич нарахував сім за півтори години, аж смішно читати коментарі про захист лісівників
до лісника Показати IP 16 Лютого 2016 14:43
Ліві машини ловить громадськість, доки Михайлович в безнадії бродить київськими коридорами. Незабаром йому закрутять гайки, тільки на ліву різьбу.
укроп Показати IP 16 Лютого 2016 16:34
Всі говорять всі пишуть, протестують ЛЮДИ ПРОТИ корупції ЛІСІВНИКИ ПРОТИ а прокуратурі на*рати, СБУ на*рати, ОДА на*рати!!!
Юлія Парій Показати IP 16 Лютого 2016 17:04
А Міністерству байдуже, вони самі вже на чемоданах сидять
Ліснику Показати IP 16 Лютого 2016 17:26
Ті, хто стояв під стінами МінАПК, на щастя, не пють горілку ящиками. Такі норми тільки в лісників.
орлик Показати IP 16 Лютого 2016 21:28
Комусь дуже сильно Кватирко наступив на мозоля i продовжуэ тиснути що, повезли аж 20 алiкiв щоб пiкетували. А якщо хтось скаже, що то, не алiки а працiвники галузi - то фамiлii в студiю, i за " чэй щот банкэт"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus