USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські медики мають відділення, оснащене «до зубів»

9 Вересня 2014 13:32
У Волинській обласній клінічній лікарні відкрили і освятили два відділення після капремонту.

Урочисте перерізання стрічки відбулося сьогодні, 9 вересня.

Так, в обласній клінічній лікарні відремонтували і оснастили відділення щелепно-лицевої хірургії та офтальмології.

Для того, аби швидше і дешевше виконати ремонтні роботи, розповідає головний лікар ВОКЛ Іван Сидор, створили власну ремонтну бригаду, тому вдалося добряче зекономити. Він переконує, що всі виконані роботи, які обійшлися лікарні в мільйон гривень, згідно з державними будівельниими нормами вартують близько 5 мільйонів.


Під час реконструкції у відділеннях замінили 60 вікон та 40 дверей, вклали 1000 квадратних метрів плитки та вистелили 600 квадратних метрів лінолеуму, оновили меблі та устаткування, замінили сантехніку. Відділення щелепно-лицевої хірургії та офтальмології розраховані на 30 та 45 ліжок відповідно. Іван Сидор розповідає, що чимало ліжок вдалося отримати як гуманітарну допомогу з Німеччини. Однак, окрім цього, солідну суму коштів витратили на обладнання.


Головний лікар ВОКЛ переконує, що кошти, які залучені на придбання обладнання – не бюджетні. Мовляв, збирали «з миру по нитці», зокрема, допомагали благодійники. Щоправда, загальної суми, витраченої на сучасне обладнання він не назвав. Проте повідомив, що лише на апарати для офтальмологічного відділення витратили більше 15 мільйонів гривень. З його слів, вся апаратура в лікувально-офтальмологічному центрі відділення – найсучасніша, тож кабінет оснащений «до зубів». Тут є й факоемульсифікатор, ультразвуковий сканер, оптичний когерентний томограф, хірургічний лазер. Все це дозволяє якнайточніше діагностувати хворобу, яка турбує їх пацієнтів, а згодом правильно пролікувати, бо в області є велика проблема з хворобами очей – пацієнтів дуже багато.


«Ми побачили що не справляємось, бо щодня, лише офтальмологічне відділення приймає по 40-50 первинних пацієнтів. Головний акцент тут ми робимо на оперативне втручання: і катаракта, і на сітківці, і пухлини», - розповів Іван Сидор.

З його слів, нині один з фахівців навчається у Франції, аби потім застосовувати свої знання, лікуючи волинян хірургічним лазером. На факоемульсифікаторі, який нині коштує до 2 мільйонів гривень, волинські медики уже виконали до 400 операцій.


До слова, відділення приймає пацієнтів цілодобово, за рік волинські офтальмологи надають ургентну допомогу близько 5000 пацієнтів, виконують до 1,5 тисячі оперативних втручань. На новій апаратурі волинські медики застосовують більше 30 нових методик лікування.

Що ж до відділення щелепно-лицевої хірургії, то воно – єдине в області такого рівня. Щороку тут волинські медики надають допомогу більше 1,5 тисячі хворих і здійснюють більше тисячі складних операцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
сидору Показати IP 9 Вересня 2014 14:10
тепер шановні хворі потрібно відбивати гроші за ремонт.Так що з ціною ви будете приємно ЗДИВОВАНІ......
Зорро Показати IP 9 Вересня 2014 14:14
Іван Сидор - молодець і справжній професіонал. Завдяки йому у Луцьку є така потужна лікарня.
лучани Показати IP 9 Вересня 2014 14:27
УЗД апарат двадцятирічної давності. " Створили свою бригаду" - бригаду рабів ,які безкоштовно працюють ? Будівництвом можуть займатися тільки ті,які мають ліцензії, тим більше у державному закладі.
СаньОК Показати IP 9 Вересня 2014 14:50
Читаєш от такі негативні коментарі і думаєш - " Як же я вас, хохлів дурних, ненавиджу" - людина робить сою роботу, розвиває свою справу. Ні - знайдеться зграя п\дарів, котрі в житті не створили нічого путнього навіть для себе, але успіхи інших просто випікають їм очі. Платне лікування - звичайно, а ти як думав- поставити обладнання, котре коштує грошей і діагностувати чи лікувати на ньому тебе - гниду смердючу, що шкодувала грошей на своє здоров"я, жерла усіляку "хімію", пила, курила,- а тепер "Рятуйте мене безкоштовно". Будеш платити - будеш цінувати здоров"я!
Анонім до СаньОК Показати IP 9 Вересня 2014 14:56
це є ДЕРЖАВНА, тобто за все платить ДЕРЖАВА, а не персонал шантажує хворогу та вимагає " добровільний" внесок.
Анонім до СаньОК Показати IP 9 Вересня 2014 15:05
Очевидно, що СаньОК медик ... СТРАШНИЙ, ще й хірургічного профілю ... Не дай БОГ таких...
Patrik до СаньОК Показати IP 9 Вересня 2014 15:33
Да у вас СаньОК шизофренічний бред, ускладнений маніакально-депресивним психозом…. До речі, хвороба безнадійно запущена і на даному этапі невиліковна... На додаток скажу, "як художник художнику", в теперішній час, судячи з ваших емоційних і неадекватних коментарів, хвороба явно прогресує… Співчуваю щиро, але ви підлягаєте негайній госпіталізації або іншого роду ізоляції від суспільства, тому що становите йому загрозу, як соціально-небезпечний елемент.
активіст до СаньОК Показати IP 10 Вересня 2014 01:07
Правильно, і взагалі страшно за Україну і Волинь, коли читаєш коменти цих тупих придурків тут. Які тіпа пишуть що все має бути безкоштовно і т.д. Люди отупіли до плінтуса, одним словом. Або цей "Patrik". Пепець... Це ж треба, так довго думати-писати, витрачати час. Тупакі одним словом.
Лікар Показати IP 9 Вересня 2014 16:11
СаньОК написав дуже влучно, тільки не всім дано це зрозуміти.
Patrik до Лікар Показати IP 9 Вересня 2014 16:32
О! Ще один пацієнт намалювався! Симптоми аналогічні, як в Санька, аж двічі один і то й же коментар викладає... Явний неадекват! Хоча в чомусь він і правий, хіба нормальні люди можуть їх зрозуміти? Хіба нам зрозуміла психологія хабарника, який наживається на людській болі, на здоров'ї хворих і нужденних людей? Борони Боже нам зрозуміти вас убогих, борони нас Боже...
медсестричка Показати IP 9 Вересня 2014 16:40
Шановни хвори,у нас медицина николи безкоштовною не буде,и добровильни внески,нажаль обовязкови...адже за рахунок хворих,робляться велики справи...а як ше багато вам и не видомо,а ше и знати не будете...
CаньОк Показати IP 9 Вересня 2014 21:52
" Patrik"ам, "Анонімам" та іншим. Діагностую: у вас крайня стадія захворювання з діагнозом " HOMO SOVETICUS " , а українською " СОВОК". Це при совітах все було безплатно, тому ніхUя не було. Стоматологія була - суцільна глина, зараз від 300 грн./зуб любе страхойобало може мати голівудську посмішку, при совітах роздробило суглоб - в кращому випадку штир замість суглоба, в гіршому - ампутація, зараз 11 000 грн і можеш знов стометровку бігати, клапан в серці забарахлив-від 5000 за шт. новий вставлять, при совітах по 12 породіль безкоштовно в палатах лежали, зараз 1-2. В США також є безплатні "соціальні" лікарні, то в них не кожен бомж загляне, хіба яких парочка нелегалів латиносів та один прибацаний Patrik, якого замучила ностальгія за безплатною зеленкою. МЕДИЦИНА ТА ОСВІТА НЕ МОЖУТЬ БУТИ БЕЗПЛАТНИМ - ЦЕ ІНВЕСТИЦІЇ В СЕБЕ ! Переважна більшість людей у розвинутих країнах світу також не в змозі оплатити лікування, але там давно запроваджено медичне страхування, в нас перші кроки до цього якраз і полягають у впровадженні "благодійних" внесків. Можеш платити, можеш не платити, але якщо заплатив,і не взяв чека - ти лох галімий. Всі кошти обліковуються і КРУ з прокуратурою дуже пильно слідкують за їх надходженням та розподілом. Попереджаю таких шукачів безплатної можливості насмердіти людям в душі, як-от Patric, Анонім, та інших хохлів-гавносмердів - будете пердіти своїми поганими язиками просто так, заради того, щоб когось обісрати - вичислю по IP-шніку ваших компів, і напою БЕЗПЛАТНО зеленкою досхочу. Будьте здорові!
Patrik до CаньОк Показати IP 10 Вересня 2014 07:27
Ну що ж дiагноз, на жаль, пiдтверджуэться... Погрожувати почав, а це вже стаття. Вичисляй голубе, я й сам не проти побачити твою жалюгiдню спробу напоiти мене зеленкою... Але вiзьми з собою активiста i парочку памперсiв... Смiшнiше буде, Бог здоров'ям мене не обдiлив та й вiдповiдноi практики достатньо, то ж чекаю.
СаньОК до Patrik Показати IP 10 Вересня 2014 10:19
Та я ж бачу - здоров"ям - ні, а з мізками - туго.
Інфузорія до СаньОК Показати IP 10 Вересня 2014 17:40
народженому повзати не дано літати. малообразовані ніколи нічого не зрозуміють. вони все життя живуть з лейтмотивом "мені положено", "ви повинні". хоча, насправді, нічого їм не положено і ніхто нічого їм не повинен. приходячи в будь-яку державну структуру, очікують ануслізінга і коврової доріжки. приходять з наміром взяти, не даючи нічого навзаєм. такого не буде. змиріться. а своїми слинявими коментарями ви зайвий раз доказуєте свою нікчемність.
Інфузорія до Patrik Показати IP 10 Вересня 2014 17:43
до речі, Саньок написав достовірні факти, так як воно є. і ти це знаєш. в чому твоя проблема, Патрік.
Patrik до Інфузорія Показати IP 10 Вересня 2014 22:45
Цікава думка і факти, на жаль достовірні, але не вічні... У мене, на щастя, проблеми немає... Я не проти платних медичних послуг, але законних, тобто я проти того, щоб розраховуватись безпосередньо з лікарем, який працює в державній установі, наприклад ВОКЛ... А коли вищевказані лікарі-дописувачі з піною на губах так впевнено і безнаказано доказують, обзиваючи всіх "дурними хохлами", що пацієнти будуть платити або будуть помирати, то ця вимога чітко вписується в Кримінальний кодекс України і притягнення їх до відповідальності вирішиться протягом незначного періоду часу. Коли ж хоче лікар на законних підставах отримувати кошти безпосередньо в руки, будь-ласка: нехай оформляє купу різних документів на себе, як на підприємця (юридичну особу), відповідні дозвола, які періодично потрібно поновлювати, проходить атестацію (періодичні також), орендує чи купує певне приміщення, закуповлює необхідне обладнання, меблі, пристосування, медикаменти тощо, а це досить серйозні, ящо не шаленні кошти та й врешті платить своєчасно та в повному обсязі державі податок... І з Богом, хай працює... Наприклад, як клініка Загурського. Оце по Закону, це по-Європейському ,а не користуючись дежавним майном, вимагати від нещасних хворих хабарі і при цьому вважати, що всі "дурні хохли". Так хлопці не буде! Це чистої води кримінал!
СаньОК до Patrik Показати IP 11 Вересня 2014 09:27
Померти пацієнту ніхто ніколи не дасть! А надати допомогу на 2.50 грн. в день, що їх виділяє держава - нереально. Тому і є потреба в залученні альтернативних коштів. Яскравий приклад - АТО. Скільки самі люди допомогли армії, хоча армією однозначно повинна опікуватись держава. Знову ж-таки є наступний момент - якщо ти здав кошти на лікування (ОБОВ"ЯЗКОВО З ЧЕКОМ!) то автоматично повинен вимагати ЯКІСНОГО обслуговування. В кишеню гроші навіть не вздумайте сунути!
Не хворій Показати IP 11 Вересня 2014 05:50
Що з цього приводу пише основний закон - Конституція України ?
Інфузорія Показати IP 11 Вересня 2014 12:25
тааак... в нашому житті настільки все ідеально, що залишилась одна проблема - оборзєвші лікарі. більше немає чим зайнятись. безпорадні жертви масмедіа - вашу увагу впродовж багатьох років відволікають від більш серйозних проблем, переключаючи увагу на лікарів. стадний інстинкт непереможний!!! віват! мабуть набагато легше жити з єдиною центральною. свою особисту думку про головного лікаря ВОКЛ я залишу при собі (що і раджу всім робити), а факт залишається фактом - в луцьку є сучасні відділення і там БУДУТЬ лікуватись і лікувати. це крок вперед, це досягнення. і з цим не посперечаєшся
СаньОК до Інфузорія Показати IP 11 Вересня 2014 13:07
+100!
Татка Показати IP 25 Лютого 2015 11:11
Читаючи спочатку коменти Санька, Патріка та інших,ставало дуже гірко, що ми українці так гиркаємось між собою, але коли дійшла до кінця ,то зрозуміла - ми помиримось, розберемось між собою: де правильне, а де грішне, лиш би не було зрадників ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus