USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські медики сперечаються за бюджетні гроші

28 Лютого 2014 13:06
Керівники двох медичних установ сперечаються про те, якому з закладів дістанеться більше коштів з обласного бюджету.

Йдеться про заплановані 3,7 мільйона гривень на регіональну програму запобігання лікування серцево-судинних захворювань «Волинькард». Під час засідання бюджетної комісії обласної ради сьогодні, 28 лютого, виступив головний лікар обласної клінічної лікарні Іван Сидор.

На його думку, ці кошти мають порівно поділитися між кардіовідділенням лікарні і обласного центру кардіоваскулярної патології та тромболізису, розташованого в Луцькій міській клінічній лікарні. А згідно попереднього проекту з 3,7 мільйона гривень обласній лікарні виділили 860 тисяч гривень. Мовляв, такі дії створюють другу обласну лікарню.

Цю думку підтвердив і заступник начальника управління охорони здоров’я Іван Грицюк щодо витрат для обласної і міської лікарень.

Керівник обласного центру кардіоваскулярної патології та тромболізису Андрій Ягенський навпаки стверджує, що найкраща база невідкладної допомоги є у його закладі.

«Ми можемо забезпечити цілодобове надання допомоги. За перші 4 місяці роботи - 47 стентувань. В обласній лікарні і в кардіохірургії роблять стентування, але невідкладними викликами мають забезпечуватися у нас», - вважає він.

Голова бюджетної комісії Анатолій Грицюк зазначив, що все ж варто поділити ці кошти порівну між двома центрами. А в Луцької міської лікарні є ще один ресурс – бюджет Луцька.

Щоправда, депутат Олександр Навроцький зауважив, що програму «Волинькард» досі не прийняли, тож нема й під що виділяти ці 3,7 мільйона гривень. Її мають депутати розглянути під час сесії обласної ради, засідання якої призначене на 5 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Відомо Показати IP 28 Лютого 2014 13:34
Взагалі то "Волинькард" - це обласна програма!!! З бюджету Луцька на неї не буде виділено жодної копійки - ні міській лікарні, ні будь-якій іншій організації
Rh(+) Показати IP 28 Лютого 2014 13:45
Ці два Івана, Сидор і Грицюк знову хочуть вкрасти. Хай спочатку розкажуть скільки державних стентів вони поставили в прошлому році. Цих двох злодіїв давно треба гнати. Невже вони втримаються!? Особисто для мене, це і буде мірилом нової влади.
Колега до Rh(+) Показати IP 28 Лютого 2014 16:33
А сам кращий?
Rh(+) до Колега Показати IP 28 Лютого 2014 18:36
Що значить кращий? Я ніколи не крав і не отримував відкатів, не прагнув адмін посад, щоб мати на це змогу.
Мед. працівник Показати IP 28 Лютого 2014 14:24
Куди йдуть гроші в олб. лікарні і міськіій, та й в інших мед. закладах???? Правий сектор, вас Луцьк просто благає проведіть там люстрацію!!! Сидора і решту начмедів не просто треба гнати, а й з прокуратурою робити перевірки!!
))))) до Мед. працівник Показати IP 28 Лютого 2014 15:08
Якби ти дійсно був медичним працівником - то б знав куди ідуть ті мізерні гроші, які виділяються на медицину..... а постійних планових і позапланових перевірок з прокуратури, фінінспекції і т.д. і так хватає...
777 Показати IP 28 Лютого 2014 14:50
цим підорам сидорам треба поламати хребти в лікарнях скоро буде воздух платний
пацієнтка Показати IP 28 Лютого 2014 18:07
Кіно в обласній лікарні і годі. Які шикарні коридори поробили, двері особливо там де лабораторія і каса для добровільних пожертв (аналіз крові на алергени 115 грн. мусиш добровільно дати, бо інакше аналізу не буде), а підлога як зеркало - плитка слизька блищить що стара людина мусить триматися за стіну щоб не впасти. Зате можна впасти як зайти в палату на 2 пов. - паркет старий сірий зачовганий миється шматою, стіни сяк-так фарбовані і голвне - постіль з дому треба нести. Ото рівень обласної... Може за ті двері хочби наволочок і простинь з гуманітарки накупили! Вже не говорю за їжу - сіре розколочене якесь вариво...
Мадам Боварі Показати IP 3 Березня 2014 10:05
Щодо так званої плати за аналізи - я теж проти. Або зробіть їх платними, як в Сінево або Гемо-медика, там приміром знижки для пільгових категорій населення. Я прекрасно розумію, що устаткування дороге і потребує не дешевого обслуговування, так само як і реактиви. І не робіть той цирк з заявами, про добровільні пожертви в сумі від 50 до 150 гривень, що є фактично тією самою платою за аналізи. Краще вже прейскурант вивішений на стіні щоб кожен знав, що і скільки коштує. Всеодно дешевше деякі аналізи робити ніж в тій само Сінево.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus