USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Єдині представники України: студентки Волинського медінституту – переможці міжнародного конкурсу серед парамедиків

30 Жовтня 2023 20:39
Команда студенток Волинського медичного інституту стала переможницею Міжнародного конкурсу першої допомоги, який відбувся минулого тижня в литовському місті Каунас. У складі єдиного від України колективу парамедиків виступали Вікторія Винарська, Діана Демчук та Ольга Кислюк. Дівчата також є працівниками відділень Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Участь у конкурсі взяли 29 колективів із 18 навчальних закладів. Усього було шість завдань – п’ять на перевірку практичних навичок та тестове. Так, дівчатам довелося врятувати людину, яка тоне, зупинити кровотечу, допомогти травмованому, людині з інсультом та взяти участь в естафеті.

Привітати переможниць у Волинському медінституті зібралися студенти, викладачі та керівний склад навчального закладу.
Читати ще: «У нас особливе завдання – рятувати життя людей»: як працюють медики волинської екстренки

Як зазначив медичний директор ВОЦЕМДМК Анатолій Каленюк, запрошення українська команда отримала від Асоціації парамедиків Литви. З його слів, такий конкурс литовські друзі проводили вперше, а колектив Волинського медінституту став єдиним представником України.

«Дуже хотів, щоби поїхали саме ці дівчата, ні хвилини не вагавшись із вибором, та не сумнівався в їхній перемозі. Знання, уміння, виконання вправ – у них це все відпрацьовано. Коли вони готувалися до конкурсу, бачив запал у їхніх очах», – відзначив Анатолій Каленюк.
Викладачка Ольга Васюхник, звертаючись до студентів, зауважила, що медінститут Волині став одним із двох навчальних закладів в Україні, який отримав запрошення на міжнародний конкурс.

«Перша медична допомога – це та допомога, яка потрібна людині в цей момент. Дуже добре, коли біля неї буде той, хто зможе правильно це зробити, адже на кону людське життя», – закцентувала Ольга Васюхник.
Учасниця команди Вікторія Винарська каже, що перемога – це спільна праця викладачів та студенток. Вона подякувала команді за злагоджену та впевнену роботу й відзначила, що представляти Україну на міжнародному рівні – велика честь та гордість.

«Ми всі працюємо у ВОЦЕМДМК, щоправда, у різних місцях. У такій команді працювали вперше, але це дало результат. Задоволені, що представили нашу Україну на міжнародних змаганнях. Там ми отримали чималу підтримку від іноземців», – поділилася Вікторія Винарська.
Читати ще: «Маємо чудові можливості для розвитку молодих кадрів»: у луцькому виші обговорили перспективи медичної освіти

Як додала, чимало людей радо допомагали впоратися із мовним бар’єром, перекладаючи із литовської, аби українська команда почувалася відкрито. Крім того, колективу дали перекладача.

Дівчата відзначають, що серед учасників конкурсу були не лише студенти, а й більш досвідчені парамедики. Тож це додавало змаганням статусності, через що перемога мала більшу цінність.
Наприкінці студентки, ледь стримуючи сльози, розповіли: коли вручали переможний трофей, у залі лунало гасло «Слава Україні».

«Ми не повинні забувати, в який час живемо, і маємо показувати, що Україна понад усе!» – підсумувала Вікторія Винарська.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Людмила Показати IP 30 Жовтня 2023 20:50
які ж молодчинки! так тримати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus