USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Волинські митники виявили махінації з необробленою шкірою на 2,7 млн

30 Жовтня 2015 10:35
Фахівці Волинської митниці ДФС встановили факт несплати вивізного мита на суму майже 2,7 мільйона гривень. Про це інформують у прес-службі Управління.

Перевіряючи законність вивезення з України одним з приватних підприємств необробленої шкіри великої рогатої худоби, посадові особи Волинської митниці з’ясували, що у двох випадках підприємство транспортувало вантаж зі значним заниженням його реальної вартості.

Зокрема, підприємство для митного оформлення надавало контракт з недостовірними даними, а компанія – нерезидент, на адресу якої нібито волинське ПП експортувало необроблену шкіру, насправді використовувалася для приховування справжньої митної вартості.

Саме це припущення працівників управління аналізу ризиків та протидії митним правопорушенням Волинської митниці ДФС підтвердили компетентні органи Туреччини, оскільки саме в цій країні зареєстровано отримувача необробленої шкіри з Волині. Колеги волинських митників констатували: фактична вартість експортованого товару є значно вищою.

Відтак, за одним фактом встановлено завдані державі збитки у вигляді несплаченого вивізного мита в сумі понад 981 тисячу гривень, а в іншому – більше 1,7 мільйона гривень.

За фактами вчинення дій, спрямованих на неправомірне звільнення від сплати митних платежів, зменшення їх розміру, що призвело до ненадходження до державного бюджету платежів, Волинською митницею ДФС складено два протоколи про порушення митних правил за статтею 485 Митного кодексу України.

Довідково:

Заявлення в митній декларації з метою неправомірного звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру неправдивих відомостей щодо істотних умов зовнішньоекономічного договору (контракту), ваги (з урахуванням допустимих втрат за належних умов зберігання і транспортування) або кількості, країни походження, відправника та/або одержувача товару, неправдивих відомостей, необхідних для визначення коду товару згідно з УКТ ЗЕД та його митної вартості, та/або надання з цією ж метою митному органу документів, що містять такі відомості, або несплата митних платежів у строк, встановлений законом, або інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів, за відсутності ознак злочину, а так само використання товарів, стосовно яких надано пільги щодо сплати митних платежів, в інших цілях, ніж ті, у зв'язку з якими було надано такі пільги, -тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів.

Відповідно до вищевикладеної інформації, штраф, який повинно сплатити підприємство, становить понад 8 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus