USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У чому помилка кадрового призначення на Волинській митниці

8 Квітня 2016 18:00
Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик висловив столичним журналістам свою думку, чому на Волинській митниці вже упродовж декількох тижнів тривають протестні настрої. На його переконання, керівника Волинської митниці слід було погоджувати з головою ОДА або ж обирати на конкурсній основі.

Про це Володимир Гунчик заявив у прямому ефірі каналу «112 Україна».

Нагадаємо, громадськість та бізнес Волині звернулися до голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова з тим, щоб він особисто відреагував і втрутився у складну ситуацію, що склалась на Волинській митниці ДФС України. А пов’язано це з призначенням на посаду виконувача обов’язків начальника Олександра Шавлака, якому, до слова, закидають «бурштинове» минуле.

Серед головних вимог місцевих підприємців і активістів - припинити «гастролі» іногородніх виконувачів обов’язків керівника Волинської митниці, припинити «безчинство» Шавлака щодо чергової (четвертої за останні 2 роки) реорганізації та зміни штатної структури Волинської митниці, погоджувати будь-які зміни на митниці із профспілковим комітетом, а також призначити керівником Волинської митниці людину з числа трудового колективу.

Так, уже з 4 квітня у селі Римачі Любомльського району триває безстрокова протестна акція.

Активісти і бізнесмени, а їх уже там понад півтисячі, і надалі вимагають головного фіскала України пристати на їхні вимоги.

Про те, що акція безстрокова, свідчать і розбиті намети перед адмінбудівлею митниці, завезені дрова. Час від часу протестувальники гатять у порожні бочки з-під пального, завезли контейнери для сміття. Палили активісти й шини. Але досі усе марно.

Серед протестувальників були помічені представники спецпідрозділу Самооборони Волині «БУГ» і бійці полку «Азов».

А сьогодні вже стало відомо, що противників кадрової політики Насірова щодо призначення на посаду виконувача обов’язків митниці Шавлака можуть звільнити.

Зі слів голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, конфлікт на митниці виник не стільки через особу Шавлака, а через те, що це - вже четвертий тимчасовий виконувач обов’язків начальника митниці за останні 1,5 року.

«Колектив хоче працювати стабільно, знати стратегію розвитку митниці. І ці тимчасові призначення підбурюють колектив. Приїхавши з Чернігівської митниці Шавлак повів себе трохи неправильно у ставленні до колективу: не представився, не зустрівся з колективом. Виникли одразу питання щодо штатного розпису, звільнення людей без погодження з профспілковою організацією. Так, право керівника фіскальної служби робити такі призначення. Але йому (Роману Насірову - ред.) слід було провести конкурс, почути колектив, а тоді прийняти відповідне кадрове рішення», - каже Гунчик.

Зі слів Гунчика, будь-які призначення в органи державного управління в області повинні погоджуватися з головою ОДА, у тому числі і керівник митниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 8 Квітня 2016 18:27
Бандіти незадоволені керівником ,який звільняє хабарників Хто незадоволенй,ті що гонять контрабанду!
Анонім Показати IP 8 Квітня 2016 18:28
Бандіти незадоволені керівником ,який звільняє хабарників Хто незадоволенй,ті що гонять контрабанду!
Гунчик дурак Показати IP 8 Квітня 2016 19:15
чергове підтвердження того що він разом з Никитюком і Гілем в долі)))))Звільніть всіх хабарників митників і посадіть віх контабандитів
Гіль до Гунчик дурак Показати IP 9 Квітня 2016 09:34
Це корито мого зятя! Геть чернігських варягів!!!
555 Показати IP 8 Квітня 2016 19:18
хто стикався в роботі з митниками то хорошого слова не скаже
Василь Показати IP 8 Квітня 2016 20:00
Тоді чому Гунчика при призначенні не погоджували з громадою, облрадою чи не обирали на конкурсній основі???? Забув як від громади дворами тікав? Себе не видно!!!
Анонім Показати IP 8 Квітня 2016 20:03
Шо забоялись, що баблішко мимо ваших кишень пропливе? Шо тепер розгонять всю микитюківську команду?
Кодя Показати IP 8 Квітня 2016 21:34
Микитюк купив гунчика(
123321 Показати IP 8 Квітня 2016 23:08
І цю маячню несе перша посадова особа області!
Троя Показати IP 9 Квітня 2016 00:01
Якшо ті контрабаси так проти шавлака.то я обома руками за нього.а з колективом йому треба зустрітися тільки для того шоб нафіг звільнити їх всіх. А і спитайте у тих протестувальників скільки їм платять вол.патріоти....чув шо по 200 гривасиків
Пакращення Показати IP 9 Квітня 2016 00:19
Замінити на*єр всіх..
Болить душа Показати IP 9 Квітня 2016 01:04
А ти, Гунчик, почув колектив, коли йшов на ОДА ? Тебе тут взагалі не чекали. Ти ж не за професійними якостями на посаду попав. До зими тебе не буде, а потім будеш загуменками кружляти і в Сірка очі позичичати, як Башкаленко, Пустовіт. Що ти зробив, щоби Голандія проголосувала ? Гатити у порожні бочки з під пального великої мудрості не треба .Суть же не в фамілії митаря, суть в тому, що яйця прищемили !
Фотін Показати IP 9 Квітня 2016 08:25
Десь поиблизно так- Яцик контролює через Лапу буштинові копанки, тепер поставив свого митника ну щоб схема працювала до кінця. Той в свою чергу на митницю привів свою команду, шоб ефективно "працювати". Наскільки я зрозумів ( небуду в даватись в подробиці) мітингувальників єдина вимога - митника обрати прозоро з шромадськими обговореннями, на постійну основу. Демократія бл* в нас чи нє?
медики Показати IP 22 Квітня 2016 07:28
Чому так бояться кадрових змін зрозуміло. Немає пояснення ТАКА позиція ВОЛИНСЬКОЇ влади. Хто ,а не ЩО на неї впливає ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus