USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинські митники виступили проти нового керівника

28 Березня 2016 20:00
Волинські митники висловили незгоду із політикою призначеного два тижні тому на посаду виконуючого обов’язки начальника Волинської митниці ДФС Олександра Шавлака. Одна з причин – кадрова політика Шавлака.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Вперше за останні кілька років волинські митники – працівники МП «Волинь. Центральний» зібрали профспілкові збори. Одноголосно й швидко обрали нового голову профспілки – Юрія Терещука, заступника начальника митниці. Натомість доволі довго й не без емоцій обговорювали проблемні питання, позаяк колектив, а це і МП «Луцьк», МП «Ковель», МП «Володимир-Волинська» та МП «Доманове».

«Два роки профспілкова конференція взагалі не збиралася, – зазначив у виступі Юрій Терещук. – Але на митниці є нагальні питання, які потребують вирішення. Утретє за рік проводиться реорганізація. 50 чоловік – поза штатом. На їхні місця приходять люди з інших областей»

Зрештою, чергові скорочення (а штатну чисельність обіцяють довести до кількості 625 осіб, тоді як зараз працює 637) й при цьому поява фахівців із інших регіонів – найбільше бентежить колектив МП «Волинь. Центральний».

«Новий в.о., пропрацювавши лише 10 днів на посаді, знову береться за реорганізацію. Уже є накази про переведення людей з чернігівської митниці, звідкіля призначили Олександра Шавлака. Двоє навіть проходять стажування на керівні посади» – повідомила заступник начальника митниці Світлана Бондарчук.

У відповідь пан Шавлак запевнив: звільняти людей, які вміють працювати, не буде. Разом із тим не заперечив факту переведення працівників із іншої області й зауважив, що нову штатну чисельність неодмінно підпише.

Окрім того, своє бачення ситуації висловили також і представники громадськості Волині, зокрема, голова громадської ради Ігор Дильов. Останній наголосив: на теренах області є хороша практика проведення публічних громадських слухань із кадрових питань. Мовляв, їх проходили попередні керівники митниці.

У підсумку профспілкових зборів ухвалили звернення до голови облдержадміністрації Володимира Гунчика та керівника Державної фіскальної служби України Романа Насірова. У документі – кілька пунктів: не призначати керівником митниці людей з інших областей, не здійснювати чергову реорганізацію та погоджувати відповідні зміни з профспілкою волинських митників.

Голова облдержадміністрації попрохав обидві сторони спробувати знайти порозуміння, поки він детально розбиратиметься у ситуації. Зокрема, запланував за кілька днів зустрітися з керівництвом митниці і з діючими заступниками. Разом із тим зауважив: якщо новопризначений керівник так і не піде на контакт із колективом, не погодить його кандидатури й ініціюватиме питання про кадрові зміни на рівні керівництва держави.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, новий виконувач обов’язків начальника Волинської митниці Олександр Шавлак може бути причетним до оборудок з контрабандою, зокрема, бурштину. Свого часу через пропускний пункт "Нові Яриловичі" Чернігівської митниці, яку він очолював, поставки бурштину могли безперешкодно проникати в Білорусь, звідки далі йшли замовникам у Європі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
я)(один Показати IP 28 Березня 2016 20:19
А як це журналісти таку подію провтикали? :) Контрабандисти і митники з корінням, вирішили тишком-нишком "свої" справи повирішувати?! Як бояться щоб хвоста не прищимили і з "хлібного" місця не турнули! :)
Анонім до я)(один Показати IP 29 Березня 2016 07:53
такий САБОТАЖ хабарників зараз СКРІЗЬ на місцях - не хочуть від КОРИТА відлучатися............. нащо руйнувати КОРИДОРИ?
Дьодік Показати IP 28 Березня 2016 20:34
"На теренах області" діє ОЗУ під назвою Волинська митниця. Все решта - колообіг гів\на в "органах".
йота Показати IP 28 Березня 2016 20:51
Тепер чітко видно яку і чию позицію Гунчик підтримує, а хоче таким собі "дипломатом" виглядати, а сам хитрющий як лис! Мабуть відкати має... :)
патріот Показати IP 28 Березня 2016 21:15
А де дАнильчук?????????????Деееееееееее
патріот Показати IP 28 Березня 2016 21:18
Данильчуууууууууууууууууууууук!!!!!!!!!!!
учасник Показати IP 28 Березня 2016 21:27
1500 кг бурштин. сам проїхав
Ющик В.М Показати IP 28 Березня 2016 21:30
Звірити їх декларації з реальними статками і "ротація" пройде на УРА через місця не "столь" віддалені . Вони наповнюють свій "бюджет" дуже успішно ,шкода що про державний забувають ...
Добряк Показати IP 28 Березня 2016 22:52
Скільки можна.від волинських таможеників і їхньої пізд..жи вже на рвоту тягне,вигнати всіх.апсолютно ВС І Х!!!!!!!! Заберіть поляків і буде порядок і бюджет.але владі це нетреба
Любомль Показати IP 28 Березня 2016 23:00
ми усі за Микитюка за стабільність в хабарництві!!!!!
Проктолог Показати IP 28 Березня 2016 23:47
ПОЯСНЮЮ ДЛЯ СЛІПИХ ТА ГЛУХИХ: зазначену акцію організував особисто Терещук, а саме обзвонював всіх і збирав на бунт проти нового В.О. Проплатив Дильову (2000$), два автобуси незгідних активістів підтягнув!!! А шкода, що нормальних журналістів там не було! Щоб задали йому питання про джерело походження його статків та майна за час перебування Да державній службі в органах митниці!
Інспектор Показати IP 29 Березня 2016 00:02
Ще вчора пане Перешпо Ви з тих 50 митників щоб лишити на посадах по 10 зелених вимагали, а сьогодні, коли призначили керівником нову ні в чому не заангажовану людину, який не повівся на Ваші корупційні схемки, згадали що вони поза штатом...)))) Чудачок...)
Юрій Віктрорвич до Інспектор Показати IP 29 Березня 2016 00:32
Ви там такі круті??? А я сам пішов проти системи!!! Проти НАСІРОВА!!!! Ви всі боягузи!!! А я буду головним!
до до Юрій Віктрорвич Показати IP 29 Березня 2016 10:45
Дійно починаю вірити у коментарі попередніх статей, оскільки навіть СВОЄ імя та побатькові пишите з помилками.
ЛЮСТРАТОР АК- 7,62Ю Показати IP 29 Березня 2016 00:08
УСЮ ТУ ПІЗ..ТУ РАЗОМ З ГУНЧИКОМ В МАНЕВИЧІ НА ЗОНУ БЕЗ СЛІДСТВА І СУДА
Друг Показати IP 29 Березня 2016 00:10
Так пане Гунчику зустрінтесь з Шавлаком обов'язково, а можливо щось запропонує... а то Ви ще не визначились кого пдтримати...) Ну поки що Терещука з Микитюком, вони ж трошки сипнули....а потім то хто його знає... кишені ж глибокі....)))
Сторож Показати IP 29 Березня 2016 00:19
О, бачив бачив як сьогодні головний бурштинщик Юрко Терещук бігав по митниці та кричав як вжарений та агітував народ проти Шавлака..... Юрасю, друже бери свою торбу для грошей та потихеньку вали додому неук з трьома освітами!!!!!
Вчитель Показати IP 29 Березня 2016 00:27
Юро Терещук, а скажіть будьте ласкаві, як правильно писати провспілкові збори чи прогспілкові збори...??????)) не поспішайте, але поки будете думати, це всеодно довго буде, я скажу: Хто тебе хлопче на митницю замом призначив, там писати і читати принаймі потрібно вміти.... але хто зараз на те зважає.....((((((
Під прицілом Показати IP 29 Березня 2016 00:40
Так шановна редакція Волинських новин, Шавлак, якого тут на посаді ще і духу навіть не було, точно причетний до контрабанди бурштину, а ще Обама, Скрудж Мак Дак, Дейл, Чіп і Гайка.....А от Терещук - ТОЧНО НІ, він же чогось якраз перед тим на лікарняне пішов.... точно ні !!!!!!!))))))))
Юрій до Під прицілом Показати IP 29 Березня 2016 13:21
Терещук!!! А ти не причетний до організації контрабанди цигарок білоруського виробництва на митну територію України в період листопад 2014 - березень 2015 року????
Кадри Показати IP 29 Березня 2016 00:46
Терещук а що ж ти вже рік як на посаді а про профспілкові збори лише зараз згадав????? Думаєш вони тебе спасуть... Краще віддай 20 0000 $ яких в мене взяв за збереження на посаді!!!!!
555 Показати IP 29 Березня 2016 06:50
всіх повигаяти то буде правильно ЯК НА ? МЛН ДОЛ БУРШТИН ПРОПУСКАТИ ТО ЗБОРИ НЕ ЗБИРАЛИ?
Олексій Показати IP 29 Березня 2016 09:40
Терещука хтось навчив чинити захист свій особисто через профспілку, бо він сам дійсно погано читає і пише неграмотно. Сьогодні його " дах" генпрокурора Шокіна можуть звільнити і йому вже ніхто не допоможе. Але Гунчик засвітився, значить таки точно кришує бурштин.
Медик Показати IP 29 Березня 2016 09:47
Таке враження, що в нашій державі відповідальність на 0, чи то вбив людину, чи вкрав гроші в держави, чи по вині лікаря померла людина, але через кордон пропустити стільки бурштину, тут не обійшлося без нач.митниці, бригади митників, що обслуговували цю машину, та й на горі у когось рильце в пушку, всі в зговорі, я так думаю, що про СРСР будемо тепер згадувати як Рай в якому ми жили, за такі злочини, в той час з тюрми не виліз би,а тепер пальчиком перед носом помахали,для людського ока,і починається бігають по судах, щось доказують, прямо св'яті, сорому не мають абсолютно, на шибеницю таких , потрібно в нашій державі смертна кара, тому, що цю категорію людей стримуватиме тільки смертна кара.
Читач Показати IP 29 Березня 2016 09:54
Подивіться декларацію Шавлака О. за 2014р. і все стане зрозуміло. Живе на одну зарплату http://declarations.com.ua/declaration/vulyk_10_190
Бувалий Показати IP 29 Березня 2016 13:04
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ЗАГАЛУ! НА ПРОХАННЯ ТЕРЕЩУКА САГАНЮК ТА МАТЧУК ЗІБРАЛИ ДЛЯ ВКАЗАНОЇ АКЦІЇ ТІТУШОК!!!! КОЖЕН З НИХ ОТРИМАВ 1000 ГРИВЕНЬ ВИНАГОРОДИ!!! РАХУЄМО: 50 на 1000 = 50000 ГРИВЕНЬ!!!! ТОВАРИШ ТЕРЕЩУК Ю.В., ЦЕ ЗА РАХУНОК ПРОФСПІЛОК??
Уточнення до Бувалий Показати IP 29 Березня 2016 13:10
САГАНЮК - син мера Вододимир - Волинська, відомий контрабандист, близький приятель Терещука (подружилися під час перебування Терещука на посаді старшого зміни МП "Устилуг", останній "активно сприяв" САГАНЮКУ в "роботі" по "нормі"; МАТЧУК - ковельський контрабандист автомобілів, продажний активіст теж наближений до Терещука, оскільки останній "допомагає" по "бізнесу".
Питання до Терещука Показати IP 29 Березня 2016 13:18
Шановний, поділіться інформацією, скільки було в пакеті грошей???? Я про пакунок, який ви отримали в останніх числах лютого від громадянина Шваліковського Андрія Миколайовича, за надані послуги з організації переміщення бурштину, зустрічаючись з ним в "Короні Вітовта"
Старий друг з вагоні Показати IP 29 Березня 2016 13:31
Ех, Юрка, забув ти про пацанів з Любомля, забув як разом *** А став начальником то трубку не піднімаєш... Не хороше так. Так вам всім і треба...
Юрці Показати IP 29 Березня 2016 22:05
Зливай воду Юрчик не бути тобі начальником митниці,не збудуться твої мрії!
Всiх в АТО Показати IP 30 Березня 2016 06:37
Як ви всi задолбали
Турист Показати IP 30 Березня 2016 21:47
Юрец забув ти реально звідки родом!
Знайома до Турист Показати IP 8 Квітня 2016 09:04
Перешпа всіх забув як на митницю Гіль тесть його влаштував але все вернеться до нього бумерангом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus