USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Новому очільнику Волинської митниці закидають «бурштинове» минуле

24 Березня 2016 17:10
Новий виконувач обов’язків начальника Волинської митниці Олександр Шавлак може бути причетним до оборудок з контрабандою, зокрема, бурштину. Свого часу через пропускний пункт "Нові Яриловичі" Чернігівської митниці, яку він очолював, поставки бурштину могли безперешкодно проникати в Білорусь, звідки далі йшли замовникам у Європі. Принаймні про це йдеться у публікації видання "Стоп Откат". Водночас деякі представники, власне, чернігівських ЗМІ не підтверджують скандального минулого екс-керівника їх митниці.

Нагадаємо, минулого тижня виконувачем обов'язків керівника Волинської митниці призначили Олександра Шавлака, який до недавнього часу керував митною службою Чернігівщини.

У статусі "во" він повинен пропрацювати до 12 квітня.

ПРОБИ МИТНОГО ПЕРА

Олександр В'ячеславович, пише видання, працює в митній системі майже двадцять років, із 1998-го року він працював на різних посадах Чернігівської митниці. Саме в цей період Чернігівська область увійшла до трійки регіонів-лідерів за обсягами контрабанди. Зауважимо, що Чернігівщина не має ні морських портів, ні кордонів з багатими європейськими сусідами (на відміну від західних областей країни).

У 2011 році він дійшов до посади першого заступника начальника митниці.

Саме в цей період, йдеться в публікації, контрабанда поступово переходила з розряду «варварської» (в стилі «сотня годинників у тонні трусів») у досить складну для виявлення і фіксації правоохоронними органами. Йдеться про заниження митної вартості імпортованих товарів - ввозити які через кожну митницю мали право лише певні фірми, послугами яких і змушені були користуватися імпортери. Чернігівська область була чи не піонером подібних схем - що в 2011 році змушене був констатувати нове начальство митниці.

БУРШТИНОВІ КОПАЛЬНІ

До слова, саме через пропускний пункт Чернігівської митниці "Нові Яриловичі" поставки нині нактуального на Волині бурштину могли безперешкодно проникати в Білорусь, звідки далі йшли замовникам в Європі. Безперешкодно - якщо безпеку цих перевезень могла забезпечувати високопоставлений ​​"дах".

Нагадаємо, що протягом останніх двох років обсяги контрабандних партій українського бурштину стали потихеньку збільшуватися з десятків кілограмів до тонн. І якщо курують нелегальний видобуток, зазвичай, корупціонери в місцевих правоохоронних органах, то переправлення за кордон є вже справою «правильних» митників, - констатує видання.

Як повідомлялося у ЗМІ, Волинську, Житомирську і Рівненську області все частіше називають "БНР" — Бурштинова народна республіка. Нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що рекордні 1,5 тонни бурштину затримали польські митники на пункті пропуску "Дорогуськ", який "прогавили" волинські митники. Загальна вартість товару близько 24 мільйонів злотих (5,6 мільйона євро.) Бурштин був схований у вантажівці з польськими номерами, що їхала з України в Польщу. У Держприкордонслужбі спочатку пояснили, чому не перевіряли вантажівку з бурштином на Волинській митниці - вона прийшла у пункт пропуску "Ягодин" повністю оформленою.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ВАНТАЖІВКУ З 1,5 ТОННАМИ БУРШТИНУ ПРОПУСТИЛИ ЧЕРЕЗ "ЯГОДИН" Натомість в СБУ заявили, що волинські митники і прикордонники причетні до бурштину, затриманого в Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
нхя не смішно Показати IP 24 Березня 2016 17:46
Ну так за це й хлібну посаду дали. - А ви думаєте за що?
555 Показати IP 24 Березня 2016 20:52
а навіщо тоді купати бурштин, якщо його за бугор не відправляти? Для цього і бовдура прислали.
777 Показати IP 24 Березня 2016 22:52
"добрі люди" казали що на Чернігівщині люди міні-мітинги збирали щоб зняли цього митника "борця з контрабандою" ну-ну побачім який він порядок наведе на Ягодині ;)
МЕДИКИ Показати IP 25 Березня 2016 08:30
Не від нього буде залежати , а від замовників і команди виконавців на митницях.
бе Показати IP 25 Березня 2016 15:35
від перестановки додатків - сума не міняється!!!
полішук Показати IP 25 Березня 2016 15:36
і щуку кинули у річку !
абрам Показати IP 28 Березня 2016 13:47
хто мае його номер телефону ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus