USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські освітяни стурбовані намірами Уряду

16 Грудня 2014 12:19
Стурбованість серед працівників галузі освіти та науки Волині викликали ініціативи Уряду щодо скорочень та відміни доплат.

Про це йшлося під час засідання Тристоронньої соціально-економічної ради 16 грудня у Луцьку.

Як зауважив голова обласної профспілки працівників освіти та науки Василь Грановський, Національна тристороння соціально-економічна рада не засідала за часів діючого уряду, не розглядалося питання мінімальної зарплати працівників. Він пропонував раді ініціювати прискорення засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради. Також Грановський зазначив, що в проекті реформ Уряду на наступні роки немає жодного напрямку щодо соціального захисту працівників.

Він наголосив, що освітяни стурбовані намірами Уряду щодо галузі освіти – йдеться про реструктуризацію шкіл, що призведе до більшого навантаження, скорочення вихователів у дошкільних навчальних закладах.

З його слів, у ДНЗ Луцька кожен вихователь навантажений вдвічі, до того ж, виникне проблема з працевлаштуванням звільнених працівників освіти. Така ж сама ситуація у вишах – якщо професор та кандидат наук не отримуватиме доплат за ступені, навіщо тоді захищати науковий ступінь, - зауважив Василь Грановський.

Він підкреслив, що важливо якнайшвидше скликати засідання тристоронньої ради на національному рівні, щоб врівноважити напругу у суспільстві.
Співголова ради Володимир Цибульський повідомив, що засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради відбувалися, проте під час засідань не розглядали питання мінімальної зарплати, оскільки на той час не був готовий до розгляду проект держбюджету на 2015 рік. Він висловив сподівання, що засідання до затвердження держбюджету усе ж відбудеться і рада затвердить мінімальні соціальні гарантії.

Своєю чергою, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик закликав членів Територіальної ради «менше дивитися, що роблять у Києві», а дивитися, що можна зробити на місці. Він наголосив, що від активності профспілок та роботодавців щодо ініціатив Уряду залежить, який бюджет буде прийнятий і які програми у нього вкладені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 80
Анонім Показати IP 16 Грудня 2014 12:26
Хабарники-освітяни починають протестувати - урізають їхні ЛЕГКІ ДОХОДИ. "Третій майдан" - це майдан тих, кого хочуть позбавити таких легких "заробітків".
Хлоп до Анонім Показати IP 16 Грудня 2014 12:47
В славні часи перемог ОУН також саме вчителів позбавляли "легких заробітків" першими!
Анонім до Хлоп Показати IP 16 Грудня 2014 13:05
Ще Сталін казав, що вчителям і лікарям зарплату давати не треба - заробляють і так. Нащо платити державні гроші? Сталін, звичайно, ко"ел, але щось у цьому є...
Хлоп до Анонім Показати IP 16 Грудня 2014 13:25
Звичайно є, він вирішив українцям так все і залишити, через що вони і лікуються, і вчаться "і так". "І так" живуть, "і так" керують незалежною державою.
Мі-мі-мі до Хлоп Показати IP 16 Грудня 2014 14:01
Ви з аноністом хоч на те щоб поср..ти сходити перерви іноді робіть, а то від вас і так смердить аж через монітор, прилипли до компів і гадите під кожною новиною.
Анонім до Мі-мі-мі Показати IP 16 Грудня 2014 14:05
Ти про якого аноніста? Я перший раз пишу.
Хлоп до Мі-мі-мі Показати IP 16 Грудня 2014 14:05
"Запах. Он чем хорош: не нравится - отойди" (М.Жванецкий)
555 до Анонім Показати IP 16 Грудня 2014 18:51
люди про що ви говорите? Які хабарі? Я працюю в дитячому садочку, маю донечку. Моя зарплата 1500гривень! як ви думаєте сильно можна пожирувати на такі доходи? враховуючи тарифи на комунальні та ціни на елементарні продукти, не говорячи про мясо та інші делікатеси!
Анонім до Анонім Показати IP 16 Грудня 2014 23:07
Світлана. Я - мама двох дітей, педагог за фахом. Прочитала коментарі. Вражена. Роботу вчителя назвати "легким заробітком" може тільки той, хто ніколи не працював в освіті. Подібні реформи уряду згодом приведуть до того, що в школу не прийде працювати розумна й перспективна молодь. А всі хочуть, щоб дітей навчав кращий учитель, лікував найкращий лікар...Такі реформи - геноцид проти української освіти. Нашим політикам до цього байдуже, бо їх діти вчаться за кордоном. Повага до вчителя, як і до людини в цілому, починається з сім'ї...Держава з такою системою освіти приречена.
ілля Показати IP 16 Грудня 2014 12:27
менше дивитися, що роблять у Києві», а дивитися, що можна зробити на місці. гунчик наш президент
юля до ілля Показати IP 16 Грудня 2014 12:40
Гунчик- наш Президент!!!
гість до юля Показати IP 16 Грудня 2014 20:35
звичайно- у нього дохід за 2013 р- 1,19мн гр, а у виховательки-18 тис гр
Анонім Показати IP 16 Грудня 2014 12:28
коментар було видалено
маруся Показати IP 16 Грудня 2014 12:30
А що тільки вчителям урізають? усім! не треба скиглити бо кому зараз добре і легко? всі хочуть щоб економили тільки на не ньому! Вчителя якщо скоротять на пару годин і буде менше одержувати зарплату -то це проблема. А вони не знають що багато людей виживають і не мають роботи взагалі. Багато вчителів пенсіонерів а ще працють а люди з малолітніми дітьми заробляють за кордоном бо тут їм роботи немає або за копійки які владці тратять за вечі в бані. ДЕ СПРАВЕДЛИВІСТЬ ?
Анонім до маруся Показати IP 16 Грудня 2014 14:58
А чи молодь хоче йти в школу? Запитайте їх.
Степан Бандера Показати IP 16 Грудня 2014 12:38
Безграмотна, безкультурна і невихована нація - це орда, якою легко маніпулювати. Нехтування потребами освіти приведе до катастрофи державності. Коли вчитель буде думати, де йому після роботи доробити, увірвати, контрабанду звозити, то він не буде перейматися як навчити нашу дитину. Країна летить у прірву. Економити на освіті це прискорити рух в провалля
болить... до Степан Бандера Показати IP 16 Грудня 2014 13:50
я звичайно вважаю, що вчителям нічого не урізати, бо і так з/п малі...але, що думають вчителі сьогодні - це питання, бо масово батьки винаймають репетиторів, масово батьки приходять з роботи додому і "вчать" з дітьми урокі, т.т. доробляють роботу вчителя? І не треба казати, що діти не такі - звичайно інші, тоді освітянам треба йти в ногу з часом...стара метода не працює...чи працює, а не працюють вчителі...підійміть це питання...хто-хто, а батьки на освіті дітей якраз не економлять
мати до болить... Показати IP 16 Грудня 2014 13:55
100% В точку. Істина правда.
Анонім до болить... Показати IP 16 Грудня 2014 15:05
Я вчитель. І теж наймаю для власної дитини репетитора з англійської, теж вчу з нею уроки. Але не тому, що вчитель недопрацьовує, а тому, що програма надзвичайно складна. І вчитель, без допомоги батьків, не справиться.
болить... до Анонім Показати IP 16 Грудня 2014 15:33
справа в тому, що не говоримо ми англійською і все, і всі ці нові дорогущі програми, і репетитори нічого не дають, і німецькою не говоримо...і ніякою (навіть українською) всі в світі говорять а ми ні...бо вчителі не є носіями мови - не навчать, можна роками довбати граматику, а говорити не будемо.. знаєте, як у Франції вчать іноземну? два року молодші класи на уроках іноземної грають, гуляють і розмовляють з вчителем -НОСІЄМ мови, а потім вже беруться до граматики....якщо ви вчитель ви повинні самі це усвідомлювати. Ми з дітьми були в Єгипті (посиленно вчили англійську в школі по новій програмі, репетитор, 10-11 балів), а арабчики дошкільники говорять англійською, а мої ,школярі, як англійською ложка не можуть згадати, бо вчили як не біографію стівенсона, то про хелловін і граматику, граматику..приїхали і ніяких репетиторів - тупізм це ...має дитина 8-9 і добре, бо я тепер реально розумію, що не буде вона розмовляти англійською поки не буде спілкуватись з носіями....краще б вчитель англійської.мультфільми з ними дивився на іноземній мові на уроках, потім обговорювали, і т.д.
Андрій до болить... Показати IP 16 Грудня 2014 15:47
Все вірно написано!
Анонім до болить... Показати IP 16 Грудня 2014 18:33
Я з вами згідна... але програму, на жаль, ніхто не міняє...
розум до болить... Показати IP 16 Грудня 2014 19:41
Шановні батьки, ви програми бачили, за якими вчаться ваші діти . Вчителі якраз працюють добре, але програма теперішнього першого класу - це колишнього третього і так далі. То як все встигнути за урок.
Анонім до болить... Показати IP 16 Грудня 2014 23:43
Проблема не у вчителях, а у безглуздій, безсистемній шкільній програмі. Тут не допоможуть вчителі, репетитори і батьки разом узяті. Треба міняти програму і тоді не потрібно буде "боротися з вітряками".
Анонім до Степан Бандера Показати IP 16 Грудня 2014 15:01
Якщо вчитель буде думати, що ввечері дати їсти дітям, з чого заплатити за квартиру, що одягнути на роботу, щоб не засміяли діти мажоріа, то про відповідальне відношення до роботи у нього можна не питати
ОЛЯ до Анонім Показати IP 16 Грудня 2014 19:52
То нехай вчитель йде працювати де нема мажорів,або не звертає уваги і робить свою роботу.Маю 2 дітей-школярів і вчителі прекрасно одягаються і до своєї зарплати мають як мінімум ще одну за "додаткові" уроки,і в золоті прикраси і манікюр-педікюр.А якщо предмет "непереспективни" типу там хімія-фізика,то штучно створюють умови для дітей які вчаться на відмінно і для яких важливо9 чи10,щоб ходили до них на репетиторство 45-50 грв за заняття а ще буває,що на цьому занятті дитина не одна а 3-4 -ціна всеодно однакова,якщо дитина ходить,то й оцінку має.І скажу вам не дуже вже зараз ті вчителі стараються вчити дітей-їх влаштовує така ситуація.
Анонім до ОЛЯ Показати IP 16 Грудня 2014 20:24
Я з вами згідна... мені лише прикро, що всіх судимо по тих, хто не є справжнім вчителем.
Анонім до ОЛЯ Показати IP 16 Грудня 2014 20:31
Олю, я говорю про ті часи, коли вчителям відмінять усякі надбавуи, а не про сьогоднішній день
ого до ОЛЯ Показати IP 17 Грудня 2014 16:16
не звертає увагу. Це ви як собі уявляєте? Думаєте це так просто працювати з дітьми в ціності яких закладено надмірність, нахабство і не сприймання інших. Я б хотів вас побачити в цій обстановці. А за ці схеми що ви пишете, ну так зробіть конкретні кроки, а не купа тексту. Не стараються вчити це теж з опери про ніщо, а те що батькам простіше купити дитині планшета чи посадити за телевізор це факт. Дуже цікавить як ви проводите час з своїми дітьми?
Гунчику Показати IP 16 Грудня 2014 12:40
"під час робочого щотижневого візиту до Києва очільник області вкотре звернувся до Міністра палива та енергетики із проханнямне оминати увагою звернення шахтарів щодо відновлення фінансування шахти №10 та закриття та приватизації шахт №1, №5. Волинський губернатор зазначив, що у Нововолинську розпочала власну роботу робоча група, що й займатиметься наболілими питаннями". Треба меньше дивитися, що роблять у Києві, шановний пан, а дивитися, що можна зробити на місці!
нововолинець до Гунчику Показати IP 16 Грудня 2014 12:48
А те що керівники ,,Волиньвугілля,, собі за проведення спортивних змаганнь та озеленення теріторії собі премії по 600 тис. гривень нараховують - Гунчик знає? Хай запитає головну єкономістку ,,Волиньвугілля,, Зіну Буткевич!
Ярослав Показати IP 16 Грудня 2014 12:47
Думаю що це непогана реформа для вчителів! Багато вчителів не є кваліфікованими щоб вчити наших дітей. Деякі навіть не дуже грамотні і культура у молодих вчителів зараз іноді нища за учнів . Тому треба було б щоб кращих вчителів залишити а тих хто займається плітками, чекає від батьків подарунків, а вчити безкоштовно не дуже "напрягається" Нехай кожен вчитель задумається, а нормальним вчителям будуть платити більше хоч і нагрузка буде більшою. А то часто вчителі навіть конспектів писати не хочуть. Реформа не погана
оля до Ярослав Показати IP 16 Грудня 2014 13:16
В нормальних державах вчитель не має писати конспектів, бо у комплект підручника входить книга для вчителя (з додатковими матеріалами і дуже детальними готовими конспектами). Усе це опрацьоване міністерськими та науковими групами, вчителя робота провести заняття. Дитина може перейти з іншої школи чи переїхати в інший регіон держави і не буде різниці в тому що й де вчили. А щодо хабарництва. то в нас може зовсім нікому не платити зарплати - за такою логікою всі кругом хабарники (лікарі, вчителі. службовці і тд.). Перейдем до бартеру.
Анонім до оля Показати IP 16 Грудня 2014 13:58
Таке хабарництво, як в освіті і в медицині ще пошукати .......
розум до Ярослав Показати IP 16 Грудня 2014 19:44
Тільки за мізерні копійки висококваліфіковані вчителі, так само як і викладачі, в школі чи вузі не залишаться, а будуть вчити якраз ті бездарі, які розраховують на винагороду від батьків. Се ля ві.
До олі Показати IP 16 Грудня 2014 13:40
Іноді вчителі дурніші за учнів. Якщо нічого не писати а все є готове і нічого не знати нового то може вчителів треба ще менше????????? реформа справедлива . Треба вимагати від вчителів і вихователів більше відповідальності і більше заплатити. А не так -більше людей а відповідальності немає з кого запитати
Ну ну Показати IP 16 Грудня 2014 13:44
Яку таку наукову роботу написала Загрева, що їй потрібно до кінця життя доплачувати ? Може назву ніколи не знала ...!
Анонім до Ну ну Показати IP 16 Грудня 2014 17:24
Кандидатська дисертація Загрева Валентина Ярославівна Правове виховання старшокласників у навчально-виховному процесі загальноосвітніх шкл-інтернатів 2002 рік.
Віра Показати IP 16 Грудня 2014 13:47
Це правильна реформа -це ж так як ви кажете у нормальних країнах. Нічого погано в цій реформа немає вителів які на пенсії звільнити а від молодих вимагати більше як у нормальних країнах де конспекти не пишуть
терпеливий до Віра Показати IP 16 Грудня 2014 15:07
Нічого страшного! Не великі пани ті вчителі! Потерплять! уся країна терпить і вчителі повинні терпіти! Далі нам усім ще гірше буде! Треба терпіти стиснувши зуби і не скиглити!
ВІК до терпеливий Показати IP 16 Грудня 2014 19:57
Правильно а що вчителі-то вища раса? Ні такі ж звичайні люди як і скрізь службовці.Бачиш як педагоги запищали ,не дуже вони перетруджуються тепер.А на майдан бігали,"патріотами" прикидались,а ось не так сталось як гадалось.Хай тепер Яценюк і компанія їм зарплати платить.
Анонім до терпеливий Показати IP 16 Грудня 2014 23:56
Що терпіти? Знущання влади власної країни? Для чого? Щоб вони надалі збагачувались? Ви дійсно думаєте, що в країні грошей немає? Відомо, наприклад, що потік коштів з України до оффшорних країн з часу майдану не тільки не зменшився, а ще збільшився!!! Як ви думаєте, хто це робить? Що за "люди" натискають ці кнопочки, після чого суми з надцятьма нулями перераховуються удаваним, підставним контрагентам в Домінікані, Кіпрі та ін. країнах? Треба речі називати своїми іменами. Терпіти це чи ні - особиста справа кожного, але візьміться вже за розум, навчіться аналізувати факти і не ковтати готових висновків. А-то, терпіти...
Анонім до Віра Показати IP 16 Грудня 2014 15:09
Вимагати можна тоді, коли оплата достойна...
Вчитель Показати IP 16 Грудня 2014 13:48
Нехай освітяни виходять на майдан, чого мовчать? Голосували за Яценюка, Порошенка. Дочекалися реформ? Тому не скигліть, а такі профспілки треба розігнати!
Анонім до Вчитель Показати IP 16 Грудня 2014 14:02
Профспілки (в українському варіанті), взагалі розігнати треба. Ту радянщину (методику) давно пора ПЕРЕФОРМАТУВАТИ. Крадуть вони не менше.
іван до Анонім Показати IP 21 Грудня 2014 18:19
не згоден з вами , розігнати легше завжди треба краще вдосконалити те що є, сьогодні це єдина сила яка може сконсолідувати рух опору всіх проти свавілля олігархів. ця боротьба ще на початку 20 століття мала успіхи головне все продумати
іван до Анонім Показати IP 21 Грудня 2014 18:19
коментар було видалено
Вчитель-2 до Вчитель Показати IP 16 Грудня 2014 21:31
А хто Вас сказав, що вчителі взагалі коли-небудь виходили на якісь протести чи майдани? Вони завжди сидять до останнього, чекають, а що ж вийде з тієї чи іншої ситуації. Голосували за порошенка, ср...ку йому лизали,інших агітували. Вчителі- це пристосуванці дволикі, вони завжди ходять як те покірне стадо овець.А повинні ж формувати суспільну думку і суспільні настрої. Але ж вчителі -це раби. А допоки дітей будуть вчити раби - нічого не зміниться.
Володимир Показати IP 16 Грудня 2014 13:51
Країну розвалили, з людей знущаються! Але нарікати маємо на себе, ми цих людей привели до влади! Тому все в наших руках!
Трикаш елена Показати IP 16 Грудня 2014 14:04
Вчителі на укроках викладати не дуже мають бажання, а репититорством -здирництвом -так. Репитетора наймаеш -і вже на другий день оцінки гарні якщо тато з мамою мають гроші а якщо не має то дитина вчиться гірше, хоч і старанніша і мудріша. Реформи такі потрібні
Я до Трикаш елена Показати IP 16 Грудня 2014 14:36
Моя дитина вчиться добре і без репетиторів. Все залежить від того, як ви вдома закріпите матеріал і, що теж важливо, від здібностей вашої дитини. А то кожен думає, що в нього геній, і тільки дурний вчитель не може цьому генію донести матеріал. А те, що програма по багатьох предметах занадто тяжка і перегружена, то не вчитель її складає, а міністерство
Анонім до Трикаш елена Показати IP 16 Грудня 2014 15:12
Це тільки людина далека від школи може так мислити. ЧЕСНО, ОПУСКАЮТЬСЯ РУКИ ПІСЛЯ ТАКИХ КОМЕНТАРІВ
Анонім до Трикаш елена Показати IP 16 Грудня 2014 23:59
Якось у вас все занадто приречено виходить, як в поганій казці: зараз страшно, а далі буде ще страшніше. Мабуть, у вас не має дитини-шеолярика.
Андрій Показати IP 16 Грудня 2014 14:29
Теперішніх "вчителів" важко навіть назвати вчителями - всі репетитори в приміщенні шкіл, розробники схем та тем, бухгалтери - скільки синонімів до слова вчитель.
... до Андрій Показати IP 16 Грудня 2014 14:38
ти хоч сам розумієш, що написав?
Андрій до ... Показати IP 16 Грудня 2014 15:39
До ..., А у Вас взагалі діти в школі вчаться в теперішній час щоб Вам було більш зрозуміло?
Анонім до Андрій Показати IP 16 Грудня 2014 15:18
Андрію, підбирайте синоніми до своєї персони, раз такі грамотні. А потім дітям дивуїмся. Якщо дома батьки вчителя за бидло вважають, то що вчитель може говорити дитині в школі.
Андрій до Анонім Показати IP 16 Грудня 2014 15:37
Шановний Аноніме, "освітяни" самі сформували таку думку про себе!
Анонім до Андрій Показати IP 16 Грудня 2014 18:21
Невже всі?
Андрій до Анонім Показати IP 16 Грудня 2014 20:31
Та не всі а переважна більшість підприємливих "вчителів"
Анонім до Андрій Показати IP 16 Грудня 2014 20:53
Дякую і на тому. Зараз канікули. Я займаюся з усіма дітьми з класу індивідуально ( причому безкоштовно і з власної ініціативи). Вони ходять по 2-3 кожного дня. Впевнена, що я не одна така...
Анонім до Анонім Показати IP 16 Грудня 2014 18:30
Невже у вашому житті не було жодного хорошого вчителя?
Андрій до Анонім Показати IP 16 Грудня 2014 20:32
В мене якраз і були хороші ВЧИТЕЛІ на відміну від дітей теперішнього часу!
Олена Показати IP 16 Грудня 2014 15:14
Реформа треба. Якщо вчитель буде так заробляти як в інших країнах то тоді вчителі самі будуть звільнятися бо там вимоги до вчителя -великі і нагрузка теж. Якщо здібний учень то навіщо вчитель таким дітям?
небайдужа Показати IP 16 Грудня 2014 16:37
Ті профспілки працівників освіті треба давним-давно реорганізувати -вони не відстоюють і не захищають інтереси вчителів -суцільні балачки на жаль (((
Лучанка Показати IP 16 Грудня 2014 16:58
Прочитала всі відгуки про вчителів і хочу додати свій. Скажіть як може вчитель чомусь навчити дітей, якщо з самого початку він обзиває їх тупими дебілами ( хто дав йому на це право?) пів уроку кричить а потім тільки починає щось пояснювати. Напишу навіть конкретніше можливо відгук прочитають в управлінні освіти і приймуть міри, мова йде про школу № 24 вчитель історії та права Світлана федорівна.Доречі керівництву школи про це відомо.
Анонім до Лучанка Показати IP 16 Грудня 2014 18:26
Повністю з вами згідна. Хоча я й учитель. Ми не маємо права принижувати дитину. Чесно,намагаюся бути коректною і щирою, хоча й інколи приходиться стримувати себе..
макеевчанин до Лучанка Показати IP 16 Грудня 2014 18:36
а в Тернополе 15 ти летние дебилы закинули директора училища в мусорный бак ! сделайте так-же, ведь и правда недебилы?
ок до Лучанка Показати IP 16 Грудня 2014 20:00
То не тільки в 24 школі такі факти-у школі№1 також чимало вчителів так "працює" і хвилює їх тільки одне-гроші,репетиторство,на фонди здавай-скоро ще може кормити їх будемо і на зарплати зі свої 1300 скидатися?
Кішка до ок Показати IP 22 Грудня 2014 15:47
Та ні не переживайте! В 24 школі ніхто з дітей не виявляє бажання додатково займатись! Їх навіть на уроках важко примусити сидіти! І взагалі їм не до того! Вони вже в 9 класі стають молодими татами та мамами, яке вже тут навчання!
... до Андрія Показати IP 16 Грудня 2014 19:52
моя дитина якраз зараз навчається в школі - до вашого відома. А що ви мали на увазі під "розробники тем і схем"???
Андрій до ... до Андрія Показати IP 16 Грудня 2014 20:33
А Ви писали що Вам не зрозуміло нічого :)))
Маю думку Показати IP 16 Грудня 2014 21:31
Легше сказати "вчитель поганий, змушує на репетиторство", ніж визнати, що ваша дитина має посередні здібності і зірок з неба не хапає, а то й відверто безвідповідальна. Чомусь до вчителя відносимося як до обслуги. Батьки не поважають вчителів, таким чином випробовують вчителя. А вчитель завжди знайде можливість показати справжній рівень знань дитини. В хороших батьків - хороші діти. А в інша категорія батьків шукає крайнього вчителя
мама до Маю думку Показати IP 16 Грудня 2014 21:38
Згідна. Двоє дітей. Бачила різних учителів, але ніколи при дітях не сказала жодного поганого слова про вчителя. Ніколи не звинувачувала і не звинувачую вчителів у тому, що мої діти щось не знають...
юта до мама Показати IP 16 Грудня 2014 21:44
Молодець, ви дуже правильна і розуміюча людина
Маю думку 2 до Маю думку Показати IP 16 Грудня 2014 21:42
Бачте яка логічна "відмазка" проблем освітян! Все чітко і зрозуміло.
юрист Показати IP 16 Грудня 2014 21:48
У нас буде все гаразд, якщо батьки нестимуть кримінальну відповідальність за виховання своєї дитини, таку ж відповідальність буде нести й вчитель. Обізвала дитина вчителя - батьків до суду, принизив учитель дитину - теж до суду. Тоді буде мир і порядок. Один одному буде співати дифирамби
лучанка Показати IP 17 Грудня 2014 14:32
У школах дуже багато пенсіонерів.Зажиріли вже, молодим дорогу.Молодий теж може добре працювати, і до дітей відноситись гарно,і навчити. Як може стара жінка працювати класним керівником!!!! Ідіть вже, молодим теж треба жити
до анонім до лучанка Показати IP 21 Грудня 2014 18:31
Ви сто відсотків праві!!!!
вінничанка Показати IP 25 Лютого 2015 20:26
читаю відгуки та думки і жах сковує .Люди добрі схаменіться: освіта у прірві ! Маю двох дітей різного віку.Старший вже студент.Він мені каже ,, що я прибита ленінськими ідеями, нікому у виші не потрібні знання, гроші- це те що бачать викладачі в кожному студенті! А виконуючи домашні завдання з меншим - виникає бажання посадити нашого міністра освіти на тиждень за шкільну програму "нового" державного стандарту.Нехай посидить 6, а то і всі 7 уроків а потім бистренько виконає легеньке домашнє завдання.Діти 10-11 років щодня виконують його 4-5 годин.Щодня! теперішні програми - програми повної ДЕБІЛІЗАЦІЇ нації.ДЯКУЮ товариші чи пани можновладці. Це крик душі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus