USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Серед освітян Волині - 32 факти хабарництва, - прокуратура

24 Квітня 2015 11:57
Цього року кількість виявлених та розслідуваних корупційних злочинів збільшилася вп’ятеро, а саме з 14 до 73. Зі слів прокурора області Дмитра Чепіжака, це - найвищий показник серед інших областей по державі.

Про це він повідомив під час-прес-конференції сьогодні, 24 квітня.

Так зі слів Дмитра Чепіжака, на Волині виявили 73 корупційних злочини. Зокрема, у галузі освіти виявили та розслідували 32 злочини. До слова, ця цифра - найбільша по Україні.

У сфері земельних правовідносин виявили 7 таких злочинів, а у сфері транспорту – 7.

Виявили 20 злочинів у бюджетній сфері, паливно-енергетичному комплексі та у сфері охорони довкілля.

Поряд з цим, у два з половиною рази більше скерували до суду кримінальних проваджень (26 проти 10 у 2014 році), майже кожне четверте з них – про отримання неправомірної вигоди (7 проти 2 торік).

Згідно з інформацією прокурора, вже завершили розслідування щодо дев’яти членів організованої групи у складі посадових осіб Волинської регіональної філії Державного підприємства «Центр Державного земельного кадастру». Ці особи упродовж 2011-2013 років вчинили розтрату та заволоділи грошовими коштами указаного підприємства на загальну суму 1,3 мільйона гривень.

З метою відшкодування завданих збитків наклали арешт на майно підозрюваних у загальному розмірі 7 мільйонів гривень.

Слідчі прокуратури закінчили провадження стосовно старшого інспектора Володимир-Волинського кримінально-виконавчої інспекції за фактом вимагання та одержання ним від засудженого 300 доларів США та 520 гривень неправомірної вигоди за неперешкоджання у перетині останнім Державного кордону.

Також закінчене провадження щодо чотирьох дільничних інспекторів міліції Луцького міськвідділу за вимагання та одержання 5 тисяч гривень від постраждалого, застосування до нього насильства та спецзасобів.

Слідчими міліції завершено розслідування щодо землевпорядника Піддубцівської сільської ради Гетьманчука за вимагання та отримання неправомірної вигоди в сумі 137 тисяч гривень; начальника відділу Держземагенства в Турійському районі Власюка - за фактом зловживання, підробки документів та спричинення збитків на понад 150 тисяч гривень;двох держслужбовців, які привласнювали бюджетні кошти.

Також в прокуратурі нагадали, що засудили керівників митного поста «Луцьк» Ягодинської митниці.

Зі слів Дмитра Чепіжака, зараз у суспільстві розповсюджене явище - навішування ярлика «корупціонер». Однак, каже він, ті, хто це робить, офіційно до правоохоронних органів не звертаються.

«Крім того, на пропозиції правоохоронців відповідних заяв писати не хочуть, свідчень не дають, а якщо дають, то повідомляють, що їм це стало відомо зі слів когось, а кого - вони не пригадують. Тобто конкретики жодної, все на рівні пліток», - пояснив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
лучанка Показати IP 24 Квітня 2015 12:13
Директор 3 школи міста луцька перший хабарник, там діє ціла схема вчителів,заучів і навіть завгосп, і всі ниточки ведуть до директора, мені вже обридли щотижневі побори з батьків!
Керол до лучанка Показати IP 24 Квітня 2015 16:11
а чим та школа така хороша, що туди ще щось нести?
лучанка до Керол Показати IP 24 Квітня 2015 19:36
Примушують, інакше занижують оцінки і тиснуть на дітей
Волинянка Показати IP 24 Квітня 2015 12:23
так більше від учителів ніхто не бере! це перші хабарники нашого краю! і як взагалі їм вдалося виховати цілу плеяду чесних митників, суддів, прокурорів, міліціонерів, службовців виконавчої служби, паспортних столів, земельних відділів це питання з питань
Волиняка до Волинянка Показати IP 24 Квітня 2015 21:33
Вчителі найбільші хабарники і винні в розгулі корупції в державі?А може ви порівняєте хатинки вчителів, їх авто та митників, прокурорів, суддів,політиків та й нинішніх борців за соціальну справедливість, в яких невідомо звідки за рік зявились розкішні особняки та круті тачки?Ви людей вже зовсім за ідіотів рахуєте?Стосовно перерахованих вами чинуш, то не вчителі їх виховали, а їх амбітні та, як правило, впливові батьки, для яких правда та скромність -"признак лоха".Це "еліта", яка 24 роки править Україною...
Капітан Кеп до Волиняка Показати IP 9 Травня 2015 21:41
Пост Волинянки - це сарказм.
Ігор Показати IP 24 Квітня 2015 12:40
Ой і правда де ж ви шановні шукаєте корупціонерів -хабарників?? Ви подивіться як живуть вчителі і як живуть податківці, прокурори, митники ітд. ТО вчителя тільки ловлять лякають перевірками . ЦЕ ЖАХ. Податківці їздть на дорогих бізнес класу автівках працюючи державними службовцями і ніхто не запитує як так ? Як митники можуть мати віли ? Як прокурори будинки побудували ? Як вони усі разом за державну зарплату в баню сауну ходять "зажираютьмся" . ТО найшли до кого "придертися" до вчителів, які своєю працею і нервами віддають усе щоб навчити наших дітей основного. А ви запитайте як опалюються школи взимку ? У кабінетиках держустанов усі по -літньому а в школі не говорю вже про вчителів учням ліміт . ОТ І ВЛАДАа систему не хочете міняти а сидіти в системі ів називати вчителів хабарниками
Учителька до Ігор Показати IP 24 Квітня 2015 14:33
100% підтримую. Учителям дають хабарі? Та я, класний керівник, сама і крейду купую, і до ремонту кілька сотень докладаю, і утеплюю вікна, бо бачу, що діти і на обіди не мають, не те що на більше.
Mik (галицька миша) Показати IP 24 Квітня 2015 12:42
А де саме беруть хабарики освiтяни? На iспитах?
директор Показати IP 24 Квітня 2015 14:09
Скажіть будь ласка ,чи е там прізвище стрільчука начальника управління з Любомля? Він дуже хвилюеться В 2012-2014 роках на тендерах з підриемців добре нагрів руки Купив за ці гроші квартиру в Луцьу, машину Плаче постійно .що мала зарплата !
Кухар до директор Показати IP 24 Квітня 2015 14:22
Будівництво, ремонти, кадри: призначення, звільнення, продовження терміну діїї угод з директорами, переведення на вищу посаду, не прооплатив сиди там де сидиш
обана до директор Показати IP 24 Квітня 2015 22:32
а тобі стрільчук шо в борщ на...в?
скай Показати IP 24 Квітня 2015 14:19
найбильше беруть в сну
Хабаронедавач Показати IP 24 Квітня 2015 15:40
Хто бере в СНУ і скільки? Ми чисті і пухнасті. Подивіться на ЛНТУ
щось Показати IP 24 Квітня 2015 23:38
за сенсаційні порушення в освіті почали писати...Чи не відставка Загреви на носі???
добряк Показати IP 25 Квітня 2015 12:55
цікаво скільки фактів хабарництва виявленно в прокуратурі і ким?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus