USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.15
  • PLN 9.85 10.00

Волинські педагоги, які пройдуть сертифікацію, отримають 20% надбавки до зарплати

25 Січня 2019 13:23
Волинські вчителі початкових класів можуть отримати надбавку у 20% до заробітної плати за пройдену сертифікацію, однак їм потрібно зареєструватися у Львівському РЦОЯО до 1 лютого.

Про це йшлося 25 січня під час прес-конференції у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти.

Як розповіла Директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк реєстрація на сертифікацію для вчителів початкових класів завершується 1 лютого.

«Кожна область має квоту, цього року це пілотування – тисяча вчителів має пройти сертифікацію за бажанням. На Волинську область виділено 39 місць. Станом на вчорашній день у Львівський регіональний РЦОЯО надійшло сім заяв з Волині, але ми віримо, що активних хороших вчителів, які працюють, є більше і їм не потрібно боятися. Є три складові сертифікації: вивчення досвіду вчителя експертами; тестування, яке проводитиме Український ЦОЯО; власний опис портфоліо», – каже Лариса Середяк.

Вона наголошує, що завершення всіх процедур сертифікації вчитель отримуватиме 20% надбавки до зарплати протягом трьох років, що є дуже непогано, адже кандидат наук отримує надбавку лише в 15%.
Своєю чергою, завідувач центру ЗНО та МД Волинського ІППО Алла Корнейко зазначила, що до сертифікації цього року запрошені лише вчителі початкових класів, які повинні мати досвід не менше двох років, оскільки вони вже пройшли підготовку до Нової української школи і їм легше сприйняти те нове, що несе сертифікація.

«Це нова процедура, яка дає можливість кращим педагогам заявити про себе, бо на сертифікацію реєструються абсолютно добровільно. Якщо вони встигнуть зареєструватися до 1 лютого, то лише тоді зможуть продовжити інші процедури, що є в структурі сертифікації», – зауважила Алла Корнейко.

З її слів, вчителя будуть оцінювати не чиновники, а колеги, які реєструються, як експерти. Вони зможуть побачити, як працює вчитель, визначать його рівень професійної компетенції. Лише на осінніх канікулах буде тестування, тобто ЗНО для вчителя.
"Реєстрація на Волині проходить не настільки активно, як би хотілося, є лише сім заявок, електронні картки створили 18 з 39, тобто не дійшли навіть до 50%. Можливо, вчителі дещо хвилюються та бояться, але у Волинському ІППО ми надаємо інформаційну підтримку", – резюмувала завідувач центру ЗНО та МД Волинського ІППО Алла Корнейко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сем Показати IP 25 Січня 2019 14:36
А коли народні депутати пройдуть сертифікацію?
Батьки Показати IP 25 Січня 2019 14:41
Вчитель повинен знати англійську мову, володіти комп"ютером, і взагалі хай вчителі здадуть ЗНО те що учні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus