USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські поліцейські встановлюють особи «чорних копачів»

9 Грудня 2015 17:16
Чоловіки, які займалися незаконним видобутком бурштину на Любешівщині, встигли обладнати 15 копанок, доки на місце події приїхали поліцейські. Правоохоронці вилучили знаряддя злочину: мотопомпу, каністри, пожежні рукави, металеві труби та підсаки.

Про це повідомили у прес-службі волинської поліції.

До чергової частини Любешівського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що на території Ветлівської сільської ради здійснюється незаконний видобуток бурштину. Невідомі особи шляхом гідророзмиву ґрунту займались видобуванням бурштину-сирцю.

Спільними заходами слідчо-оперативної групи Любешівського відділення поліції та працівниками відділу прикордонної служби «Дольськ» виявлено та вилучено мотопомпу з рукавами.

В ході огляду місця події встановлено, що копачі бурштину встигли облаштувати 15 копанок. Правоохоронці вилучили мотопомпу, три каністри, три пожежні рукави, дев’ять металевих труб зі з’єднанням та два підсаки. Наразі працівники поліції встановлюють осіб, причетних до даної події.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 240 (Порушення правил охорони та використання надр). Проводиться досудове слідство.

Старателям загрожує покарання – від штрафу до трьох років позбавлення волі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus