USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські рятувальники передають на ОТГ пожежні машини

14 Лютого 2017 08:30
Рятувальники передають свої машини у спільне користування об’єднаним територіальним громадам та в населені пункти, де хочуть підвищити рівень безпеки. Так, вже близько 30 машин знаходяться на обслуговуванні волинських громад.

Про це йшлося під час відеоселекторної наради голови облдержадміністрації 13-го лютого.

Як інформував начальник Управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук, до них регулярно звертаються представники місцевих громад з проханням допомогти створити на місцях власні протипожежні бригади.

«До нас звертаються об’єднанні територіальні громади, аби їм допомогли створити протипожежну бригаду й просять машини. На жаль, немає такої можливості всім допомогти. Але є варіант передачі автоцистерни на умовах співкористування. Загалом вже передали 27 пожежних автоцистерн. Ми перевіряли - техніка належно утримується. В області є 103 підрозділи місцевої пожежної охорони», - інформував Грушовінчук.

Окрім того, головний рятувальник Волині закликав голів ОТГ не сидіти, склавши руки, а самим пробувати вирішувати питання щодо належного функціонування МПО ( Місцеві пожежні підрозділи). Так, зі слів Грушовінчука, цьому може сприяти залучення коштів з Державного фонду регіонального розвитку на придбання пожежної техніки, коштів субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ або залучення коштів з проектів транскордонного співробітництва.

Як зазначив головний рятувальник Волині, вже 4 ОТГ скористалися таким шансом та розробили проекти на здобуття грантів на придбання пожежних автомобілів.

Зауважимо, що машини передають відповідно до договорів про сумісну діяльність. А це роблять тоді, коли в ДСНС оновлюють техніку й вивільняються старі авто.

До слова, якщо громада вирішує створити власну протипожежну бригаду, то фінансування відбувається за місцевий бюджет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
пожар Показати IP 28 Липня 2018 12:34
так що старі авто в село. най ремонтують а нове у міста ??????????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus