USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські роботодавці неохоче повідомляють про вакансії

30 Січня 2014 13:40
Збільшити кількість зареєстрованих вакансій у декількох районах Волині вдається завдяки тиску службу зайнятості на роботодавців.

Про це йшлося під час прес-конференції у Волинському обласному центрі зайнятості, що відбулася 30 січня.

В цілому на Волині кількість наявних вакансій становила 32 355 одиниць, з них зареєстрованих з початку року – 31 747, що на 4,9% більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Як повідомили у Волинській обласній службі зайнятості, найбільш суттєве збільшення кількості зареєстрованих вакансій відбулося у Камінь-Каширському районі (на 10,1%), Луцьку (10,9%), Ківерцівському (11,3%) та Луцькому (40,5%) районах. Зі слів директора Волинського обласного центру зайнятості Раїси Кучмук, поява зареєстрованих вакансій – результат тиску служби зайнятості та нового Закону про зайнятість. Так, роботодавець зобов’язаний заявляти, якщо у нього з’являється вільне робоче місце. Досі, з її слів, часто траплялося, що вакансія була і роботодавець самотужки здійснював набір на роботу, не заявляючи у службу зайнятості про вільне робоче місце.

«У 2013 році, особливо у другому півріччі, ми стали прискіпливіші щодо того, щоб роботодавець заявляв всі наявні вакансії. Також часто роботодавець прогнозує, що у нього можливе вивільнення. Скажімо, за рік нам поступило 43 інформації про вивільнення (понад 8 тисяч осіб), це вивільнення не відбулося, вивільнилося лише 1140 особи. Можливо, змінилися плани роботодавця, можливо, вплинуло наше втручання, тобто процес регульований», - повідомила Раїса Кучмук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Гость Показати IP 30 Січня 2014 13:53
Так так вам скажи, що у мене є місце.Чого витам сидите по цих службах, штани протираєте, а нічого не робите.Це кубло вимивання грошей.Ви ще нікому не домогли знайти роботу.А ви не сидіть по кабінетах, а ходіть по організаціях і запитуйте, чи є у них місця.Для чого ця служба зайнятості.Це повний абсурд, куди ідуть бюджетні кошти. На утримання нікому непотрібного штату.Тому,краще людині гроші дати в руку,а не платити на таких дармоїдів, як ви
Активіст до Гость Показати IP 31 Січня 2014 10:58
І правильно! Не кажіть! Нікому і нічого!!! Сядьте на це місце і сидіть! Рік! або краще - два роки! Може щось висидите! І коли до Вас прийдуть питати - теж не кажіть! Бо ж це великий секрет. І гроші платіть собі - за посидючість і таємничість! Успіхів Вам у Вашій нелегкій роботі!
молодець Показати IP 30 Січня 2014 14:09
Гість!100% правда.
Рожище Показати IP 30 Січня 2014 14:32
Кожна служба створена під конкретну "людину"... так що терпіть...поки хочете?
іля Показати IP 30 Січня 2014 14:32
да це правда не треба тих центрів занятості вони ще нікому не допомгли. а ще й рекомендують знятися щоб поставити гаочку що працевлаштувались там такі ще люди працюють невиховані і взагалі
qwer до іля Показати IP 30 Січня 2014 15:33
http://www.dcz.gov.ua/vol/control/uk/publish/article?art_id=98897
наталя Показати IP 30 Січня 2014 14:33
Рожмще правду напасало !!!!!!!!!!!!терпіть
Джулія Показати IP 30 Січня 2014 22:07
Вакансії, пропоновані в Центрі зайнятості, ну дууже актуальні й перспективні. А зарплата-взагалі слів нема. Хочеш-продавець. Хочеш-касир-із навчанням безкоштовним! А хочеш-офіціантом можеш влаштуватись або прибиральником. На 1200-1500 грн...
Лучанка до Джулія Показати IP 31 Січня 2014 10:43
Цікаво читати такі коментарі ))) один каже, що не збирається повідомляти про те, що йому потрібен працівник, а пані Джулія нарікає, що вакансії "... ну дууже актуальні...". Так самі ж роботодавці і визначають зарплату, і перспективні робочі місця приховують. А навіщо про них повідомляти??? хай працівники центрів зайнятості побігають-попросять: "Скажіть, які у Вас є вакансії?" ... може їм і скажуть, а може ні, але от пошпиняти тим, що вони "багаааато" отримують грошей тільки лінивий не почав. Якщо хочете хороших змін у суспільстві, то почніть ці зміни із себе, а не із сусіда!
Робітник Показати IP 31 Січня 2014 10:36
Працюють вони. ХаХаХа два роки тому стояв на біржі 7 місяців. За весь цей час не запропонували жодної роботи. Всі відвідування починалися з питання "Ви найшли роботу?". Коли накінець сам знайшов роботи то вимагали щоб приніс бумагу від роботодавця, і це задля того щоб поставити галочку ніби то вони мене влаштували
До РобІтника до Робітник Показати IP 31 Січня 2014 10:47
Так Ви ж самі сказали, що СТОЯЛИ НА БІРЖІ. Підіть ще й на базар просто постійте, Вам там також нічого не запропонують. А що роботу самі знайшли - респект! Робота знаходить тих, хто хоче її знайти.
Працівник до Робітник Показати IP 31 Січня 2014 11:27
А чому ж не кажете, що всі 7 місяців вам гроші платили? Чи ви задурно ходили? І нічого вам не запропонували - це абсурд! принаймі на семінар по законодавству вас запрошували. Бо на них всіх запрошують.
Коментатор Показати IP 31 Січня 2014 11:18
Навчіться уважно читати. В статті ж написано: зареєстрованих вакансій з початку року – 31 747. А через 2-3 дні їх вже набагато менше стає, бо хороші вакансії, як гарячі пиріжки, розбирають відразу. Чи можливо хтось думає, що цікава робота і висока заробітна плата просто так "сидять і чекають" поки по них хтось через місяць прийде? Хто хоче працювати - шукає можливість, а хто не хоче - причини! І для других служба зайнятості завжди буде винною в тому, що їм не дають можливості побайдикувати, а заставляють роботу шукати. А вони ж то хотіли лягти під дерево і чекати поки яблуко саме в рот впаде! Тільки чомусь не хочуть подумати, що якщо яблуко саме впаде, то буде не стиглим, а гнилим!
Азірофф Показати IP 31 Січня 2014 13:12
ві мені і запіречуйті, я тілько утратів робіту і пережівав тілька, а мені пропанують нову ріботу пріміром уріду у зімбабме, там тікож крідіти даватімут, такі ція служба хоріша і пітрібна, і курволевськікіна тіже прі ріботі!
Оля Показати IP 3 Квітня 2014 15:20
Дуже справедливі коменти. Нікому не потрібні ці центри зайнятості.Подивіться кругом,скільким потрібно людей,щоб прибрати територію,що ми самі насмітили.Це стосується особливо сіл.Ставлять сільських на біржу,платять гроші за що? Це в якій країні таке твориться, хіба в Гондурасі.Ми платимо подаки,щоб платити дармоїдам гроші.Посилайте їх на громадські роботи, прибирати території, робочих рук потрібно кругом.У вас там гибель стоїть людей без нійякої професії і, які ніколи не працювали та й не будуть працювати. А роботу шуйкайте не в кабінетах за столом, а піднімайте зади свої і валіть по організаціях.Ви знайдіть роботу цим у кого досвід років 15 ,освіта відповідна,а не всім,хто ніде не вчився і вчитися не буде.Ця структура нікому не потрібна,де здорові голови і глузд направити її в потрібно і прибуткове русло.А то я бачу у нас в усіх криша поїхала від цього хабарництва і здрництва

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus