USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

Волинські роботодавці отримали понад 11 млн грн компенсацій за працевлаштування ВПО

6 Квітня 2024 07:15
Державна служба зайнятості пропонує роботодавцям компенсаційні програми за працевлаштування ВПО.

Про це розповіла директорка Волинського обласного центру зайнятості Алла Куцин під час брифінгу у Волинській ОДА.

За її словами, в Україні діє дві програми підтримки. Насамперед – це компенсація витрат на оплату праці за працевлаштування в умовах воєнного стану. Цей вид допомоги призначають підприємству чи роботодавцю у розмірі мінімальної заробітної плати терміном на три місяці. Разом із тим, якщо працевлаштований ВПО має інвалідність, то допомогу надають впродовж шести місяців.

«Важливо, аби ВПО був застрахованою особою. Тоді роботодавець може звернутися протягом п’яти календарних днів з дня працевлаштування, але не пізніше, як через шість місяців по компенсацію, – повідомила Алла Куцин. – Звертатися можна безпосередньо в центр зайнятості, подавши відповідну заяву, або через застосунок «Дія». Відзначу, що останнім часом роботодавці більше звертаються через застосунок. Тому що це швидше та доволі просто, немає потреби кудись йти. Ми комунікуємо з роботодавцями, уточнюємо необхідну інформацію і здійснюємо виплати».

Читати ще: Нові робочі місця: 11 волинян отримали мікрогранти на розвиток бізнесу

Слід зазначити, що у 2024 році 58 роботодавців області отримали компенсацію за працевлаштування 67 ВПО. Наразі профінансовано 803,2 тис. грн. Кошторис на 2024 рік для Волині становить 5,5 млн грн.

Також директорка обласного центру зайнятості назвала роботодавців, які найбільше працевлаштували осіб із числа ВПО з початку дії програми. Серед них – ТОВ «Кромберг енд Шуберт Україна ЛУ», ТОВ «Луцька картонно-паперова фабрика», ТОВ «Континіум-Трейд», СП ТОВ «Модерн-Експо», ТзОВ «Волинь-Зерно-Продукт», ПП «Здорова сім’я», КП «Луцький зоопарк», ПрАТ «Едельвіка».

Щодо другої програми, то це компенсація витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО з числа безробітних на умовах строкових трудових договорів. Обов’язкова умова, аби внутрішньо переміщена особа перебувала на обліку в центрі зайнятості.

Читати ще: Волинські роботодавці можуть отримати компенсацію за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

Таку допомогу виплачують кожного непарного місяця роботи протягом року в розмірі фактичних витрат на оплату праці осіб, але не більш як два розміри мінімальної заробітної плати, установленої законом. Тривалість компенсації – шість місяців.

«Якщо підприємство виплачує хорошу заробітну плату, то за весь термін компенсації роботодавець має можливість отримати 96 тисяч гривень. Це доволі великі кошти. Значно більші, ніж звичайна компенсація. І вже є роботодавці, які користуються такою компенсацією. Загалом 13 роботодавців працевлаштували 14 ВПО. Відтак вже профінансовано 207,3 тисячі гривень», – додала Алла Куцин.

Загалом з початку дії програм компенсацій на Волині 448 роботодавців отримали 11,5 млн грн компенсації за працевлаштування 952 ВПО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus