USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські селяни просять гроші

14 Лютого 2014 10:24
Волинські аграрії і тваринники вимагають від депутатського корпусу обласної ради терміново прийняти бюджет-2014. Інакше більшість господарств, одноосібників і родинних ферм залишаться без фінансової допомоги держави і підтримки обласних цільових програм галузі АПК. Про це заявили власники сімейних (родинних) ферм під час навчань, які відбулися 13 лютого у приміщенні Березолуківської сільради Рожищенського району, повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Зібрання сільгоспвиробників скликали через нагальну потребу розпочинати польові роботи та готувати худобу до випасу.

«Без бюджету родинні ферми, а їх у Рожищенському районі понад 600, не одержують дотацію за утримання корів та відшкодування вартості штучного осіменіння. Це стосується всіх селян Волині. Ми не можемо прийти під стіни обласної ради, бо ми господарюємо! Тому вимагаємо від депутатів нарешті почути людей і терміново прийняти бюджет на 2014 рік», - наголошували під час зборів.

Селяни одноголосно ухвалили надіслати депутатам Волинської облради лист-звернення з вимогою проголосувати за бюджет року. У ньому, зокрема, йдеться: «нагадуємо депутатам, що скоро прийде час весняно-польових робіт і кошти для підтримки особистих селянських господарств та агровиробників області стануть підмогою для проведення посівної. Вони потрібні не завтра чи післязавтра, а вже сьогодні, негайно… Зважаючи на це, просимо відкинути усі амбіції і вимагаємо прийти на сесію та проголосувати – це ваша робота. Бюджет народний, для людей… Селяни Волині сподіваються на розуміння».

Як вже писало Інформаційне агентстсво Волинські Новини, волиняни скаржаться до столиці церез неприйнятний бюджет. Зі свого боку нардепи пояснюють, що через неприйнятний обласний бюджет впровадження аграрних програм в області неможливо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus