USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські шахти закупили обладнання в Ахметова

2 Грудня 2014 10:08
Волинські шахтарі купили обладнання на 35 мільйонів у Ахметова, запорізького «регіонала» та киянина. Про це інформують Наші гроші з посиланням на «Вісник державних закупівель».

ДП «Волиньвугілля» 20 листопада за результатами тендерів уклало низку угод на постачання гірничо-шахтного обладнання на 35,41 мільйона гривень.

Понад 80% підрядів отримали три компанії:

ТОВ «Еквівес» 17,85 мільйона гривень. Київська компанія зареєстрована на Андрія Кожу, а першим засновником була Надія Фурлик з Нової Каховки. Єдиним конкурентом було ТОВ «Південпроммаш» також з Нової Каховки.

ТОВ «Компанія Александр» 7,98 мільйона гривень. Компанія зареєстрована кіпрську фірму «Селбері менеджмент лімітид», директором та першим засновником фірми є депутат Запорізької міськради Андрій Коноваленко, був членом Партії регіонів з 2005 року, входить до фракції «Мир та розвиток».

ПАТ «Криворізький завод гірничого обладнання» – 4,09 мільйонів гривень. Єдиним акціонером заводу є кіпрська компанія «Ukrainian Machine Building Holding Limited» (UMBH) з групи Ріната Ахметова. При цьому єдиним конкурентом на тендері було ТОВ «Компанія «Гірничі машини», що має таку ж назву як машинобудівельний холдинг Ахметова. Ця фірма належить панамському офшору «Севард трейдінг інк. (Sevard trading inc.)». Директором ТОВки є Юлія Рибалка, також відома як бухгалтер холдингу «Гірничі машини» Ахметова.

Вартість окремих найменувань перевищує ринкові ціни. Наприклад лебідки ЛВ-25 придбано по 158 тисяч гривень, тоді як у відкритих джерелах є дані про такі пристрої по 95 тисяч гривень з ПДВ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Всезнайко Показати IP 2 Грудня 2014 10:32
А кого це є.е?
Панас Показати IP 2 Грудня 2014 11:31
На тому волиньвугіллі начальство виписує собі премії ні за що та по кабаках сидить! Треба зробити люстрацію того начальства!
124 Показати IP 2 Грудня 2014 11:43
Зіна буткевич з Гарбузом-скількі мільонів поклали собі в кишеньки?
лучанка Показати IP 2 Грудня 2014 12:25
А це все тому що попридумували всякі тендери і без них неможливо щось закупити, а тендер це відмивання гроші всім відомі схеми і що помінялося при новій владі , тіж самі тендери і люди які їх виграють і роблять відмив грошей. А закупити звичайнима медодом без тендера не можна.
дядя Льоня Показати IP 2 Грудня 2014 12:31
Усе доведено до руїни. Скоро шахти позакривають. Комусь це вигідно щоб красти металолом!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus