USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.86

Волинські школярі висадили «Сад Перемоги»

13 Квітня 2024 07:39
Школярі, голова громади та духовенство висадили біля Старовижівського ліцею яблуні. Сад заклали не лише для того, щоб покращити екологічну ситуацію, а й із вірою у якнайшвидшу перемогу України над окупантом.

Бути екосвідомими та наближати спільну перемогу разом – із такою метою в селищі Стара Вижівка провели акцію «Посади сад Перемоги». Біля ліцею висадили понад 20 саджанців сортових яблунь. Така акція у громаді – вже не вперше, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Ця акція в нашій громаді проходить вдруге. Два роки тому «Сад Перемоги» ми висаджували в селі Поліське. Цьогоріч ми висаджуємо сортові яблуньки. Висаджування таких садів відбувається вшістнадцяте, але з початку повномасштабної війни Росії проти України це висаджування дерев назвали «Садом Перемоги». Таким чином ми хочемо виховувати в дітей екосвідомість та дарувати їм надію на швидкий справедливий мир і швидку перемогу», – наголосив настоятель храму Благовіщення Пресвятої Богородиці УГКЦ, отець Володимир Улян.

Перед висаджуванням яблунь ліцеїсти прослухали від представників духовенства мінілекцію про екологічні проблеми України, що виникли після відкритого вторгнення Росії. Дітям також нагадали основні правила екосвідомого громадянина.

До висаджування яблунь долучилися Старовижівський селищний голова та очільники сусідніх громад.
Читати ще: До роботи залучили депутатів: для дітей заклали яблуневий сад біля Луцька. Фото

Найбільше емоцій було в учнів шостих-восьмих класів. Багато хто з них садив дерева вперше.

«Я ніколи не садила дерева, тому мені дуже цікаво. Ми радо долучилися до цієї акції, тому що це зараз дуже важливо… Ми хочемо посадити ці дерева, щоб скоріше настала перемога. Тут ростимуть яблучка, які ми подаруємо нашим захисникам», – сказала восьмикласниця Анна.

«Це неважко. Ми допомагаємо природі відновити те, що вирубується… Дерева дають нам кисень», – додали учні Ілля, Василь і Сашко.

До слова, учні та колектив ліцею плетуть захисні сітки воїнам, передають військовим медикам турнікети та смаколики, проводять благодійні ярмарки та збирають для ЗСУ мобільні телефони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus