USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські спортивні товариства: що з ними буде далі

27 Січня 2016 16:05
Скорочення бюджетних програм, тотальна економія бюджетних коштів цього року торкнулася чи не всіх галузей суспільного життя. Не став винятком і спорт.

Під час засідання комісії з питань фінансів та бюджету обласної ради депутати обговорили ситуацію, яка виникла навколо фінансування спортивних товариств області, зокрема йдеться про ФСТ «Колос», «Динамо», «Спартак» та «Україна». Так, в проекті бюджету на 2016 рік не передбачені кошти на фінансування обласних апаратів згаданих спортивних товариств.

Вперше це питання піднімалося під час засідання круглого столу «Проблеми розвитку сфери фізичної культури та спорту області. Перспективи фінансування у 2016 році» за участю представників спортивних товариств області та представників влади. Згаданий захід зініціював голова обласної ради Ігор Палиця, який заявив, що в області цього року планують збільшити видатки на спорт, а ще в краї запускається повноцінна програма підтримки спорту.

Тоді з’ясувалося, що з обласного бюджету на обласні апарати цих товариств кошти не передбачені. Сьогодні, під час засідання бюджетної комісії, депутати розглядали звернення спортивних товариств, які просили все-таки передбачити фінансування.

Зі слів заступника начальника відділу з питань фізкультури і спорту ОДА Ігоря Дмитришина, ціна питання 1,125 мільйона гривень. Чиновник переконує, що припинення фінансування – це вимушена міра. Причому, фінансування позбавили лише чиновників цих товариств, адже до складу апаратів входять посади голів, заступників, бухгалтерів і фахівців. На його думку, товариства виконують ті самі завдання, що й федерації, організовуючи змагання, от тільки федерації за це не беруть коштів з обласної казни.

Однак, це твердження заперечили очільники спортивних товариств. Так, приміром, голова обласної організації ФСТ «Динамо» Василь Авраменко розповів, що товариство об’єднує спортсменів усіх силових структур. Щороку товариство організовує по 10-12 змагань, з-поміж них чимало специфічних: стрільба з бойової зброї, офіцерське триборство. А на базі спорткомплексу товариства тренуюся бійці спецзагону «Альфа» і спецроти «Світязь» Нацполіції.

Інша специфіка у ФСТ «Колос», додає голова обласної організації товариства Анатолій Кліш. Так, ФСТ «Колос» об’єднує спортсменів, які мешкають в сільській місцевості. На кожне зі змагань з’їжджаються по декількасот дітей.

Члени комісії додали: місто і село рівняти у спортивному плані не варто. Так, футбольний матч на сільському стадіоні – подія на все село. А кожне змагання – подія.

До слова, як додав директор Волинської обласної школа вищої спортивної майстерності Андрій Авраменко, нині 7 волинян готуються отримати ліцензії для участі в збірній України, а двоє волинян уже точно поїдуть на майбутні Олімпійські ігри. Чимало зі спортсменів, які виховуються в ШВСМ – вихованці фізкультурно-спортивних товариств.

Зрештою, члени комісії домовилися, що звернення спорттовариств варто направити все-таки до ОДА але з поміткою, аби чиновники все-таки відшукали кошти на ці ФСТ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus