USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські студенти у бібліотеці запитують книги за кольором, а не автором

21 Грудня 2013 09:00
Бібліотеки закривають, книжки не купують та й письменники не надто активно друкують свої твори. Проблемами книговидавництва переймались учасники Волинського прес-клубу. Тема для обговорення: «Як вижити Волинській книзі», інформує ТРК «Аверс».

Друковане слово нині активно витісняють компʼютерні технології. Замість читання захоплюючих романів та детективів сучасна молодь надає перевагу фільмам та спілкуванню у соцмережах. Чтиво все більше переводять в електронний вигляд. Освітяни переймаються, адже книга - це головне джерело знань, вона виховує в людях культуру спілкування та розвиває мовлення. Сучасні українці перестали читати. Про це зокрема свідчать дані соціологічних опитувань.

Депутат Волинської обласної ради Валентина Блінова розповіла: «Кілька разів на тиждень читають тільки 45% українців. За останній рік із тих, хто ще сказав, що читає книги взагалі до 5 книжок прочитали 40%, 10 книжок - 25%, до 20 книжок -16% і до 40 - лише 8%». У районах закриваються бібліотеки. В селах відсутні книжкові крамниці. Те, що популярність друкованих книжок знижується помітили і книговидавці.

Директор видавництва Дмитро Головенко зазначив: «З 6-го року до 12-го в нас на 50% зменшився продаж книг. Ми казали за радянську систему, вона знищена, а нової не побудовано». У представників влади своя статистика. Вже 13-ий рік на Волині діє програма підтримки книговидавничої справи. Втім, автори не надто активні, вони не поспішають друкуватись за бюджетний кошт. Цього року чимала сума, передбачена під програму знову не освоєна. Бібліотекарі та освітяни скаржаться, що молодь мало читає. Тому часто безграмотна та має низький інтелектуальний рівень.

Директор книгарні Оксана Грінченко розповіла: «Видно, коли діти не читають. Приходять і кажуть - дайте мені отаку синеньку товсту, отаку, це студенти третього курсу, вибачте мене».

Скільки книжок на рік вони прочитали не зміг відповісти жоден із наших респондентів. Більшість опитаних кажуть, читати - це не надто цікава справа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus