USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Волинські сумоїсти вибороли 20 медалей на Чемпіонаті України. Фото

13 Жовтня 2023 14:26
Волиняни вибороли двадцять медалей на всеукраїнських змаганнях із сумо. На Чемпіонаті України з сумо серед хлопців та дівчат до 12 та до 15 років, юніорів до 18 років Волинську область представляли спортсмени з військово-патріотичного спортивного клубу «Борець».

Чемпіонат тривав у Луцьку з 30 вересня до 2 жовтня. Змагання проходили в особистій категорії та в команді «стінка на стінку». Участь у турнірі взяли близько 400 спортсменів із 14 регіонів країни: Волинської, Вінницької, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Рівненської, Полтавської, Сумської, Черкаської, Харківської, Чернігівської та Закарпатської областей.

Спортсмени з луцького клубу «Борець» загалом здобули двадцять медалей: і індивідуальних, і командних.

Семен Макаров, учень Луцького ліцею №28, виборов першість відразу у двох вікових категоріях (до 15 та до 18 років). Анна Нестерук, учениця Гіркополонківського ліцею, здобула перше місце у віковій категорії до 15 років. Учениця Луцької гімназії №19 Ярина Лудзяк перемогла у віковій категорії до 15 років. А студент ВНУ імені Лесі Українки Євген Макаров переміг у категорії юніорів до 18 років.
Читати ще: Бездоганно виступили в Токіо: волиняни – чемпіони світу з сумо

У віковій категорії до 12 років відзначилися Богдан Літвінчук (ІІ місце, учень Луцького ліцею №21), Іларіон Міщук (ІІ місце, учень Луцького ліцею №2), Катерина Наумова (ІІ місце), Ілля Романюк (ІІІ місце), Дмитро Гашинський (ІІІ місце, учень Луцького ліцею №2), Ангеліна Нестерук (ІІІ місце, Гіркополонківський ліцей), Ярослав Галан-Влащук (ІІІ місце).

У віковій категорії до 15 років медалі за друге-третє місця здобули Анастасія Гринчук (ІІ місце, учениця Луцького ліцею №2) та Тетяна Літвінчук (ІІІ місце, учениця Луцького ліцею №21).

Серед юніорів до 18 років медалі за друге-третє місця вибороли Любомир Головчун (ІІ місце, учень Луцького ліцею №2), Анна Бондарчук (ІІІ місце, учениця Луцького ліцею №26) і Анастасія Гринчук (ІІ місце).

Сумоїстки з Волинської області теж посіли ІІ командне місце, змагаючись «стінка на стінку».
Підготувала спортсменів до змагань старший тренер військово-патріотичного спортивного клубу з видів боротьби «БОРЕЦЬ», майстер спорту України міжнародного класу Аліна Бондарєва.

«Усі спортсмени – молодці. Усі викладалися на повну й показали чудові результати. Своєю чергою, хочу особливо відзначити учня Луцького ліцею №28 Семена Макарова, який показав феноменальний результат, вигравши відразу в двох категоріях: до 15 років (+67 кг) і до 18 років (до 70 кг). Він буде представляти нашу країну у Європі. Окремо дякую за сприяння класному керівнику спортсмена Юрію Хмаруку», – прокоментувала Аліна Бондарєва.
Вона додала, що всі сумоїсти клубу «Борець», які посіли призові місця на Чемпіонаті України в категорії до 15 років і серед юніорів до 18 років, пройшли на Чемпіонат Європи, який відбудеться 9-10 листопада в Швейцарії. Тож нині борці посилено тренуються.

Також Аліна Бондарєва подякувала класним керівникам і вчителям юних спортсменів за розуміння та підтримку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Аут Показати IP 14 Жовтня 2023 18:52
Якісь худенькі для сумоїстів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus