USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Чергова перемога: волиняни з клубу «Борець» привезли 20 медалей із Чемпіонату України з сумо

19 Листопада 2022 16:22
Спортсмени з клубу «Борець» представляли Волинську область на Чемпіонаті України з сумо серед дорослих і молоді до 21-го та 23-х років. У цілому волиняни здобули на цих змаганнях 20 медалей.

Чемпіонат України з сумо тривав в Ужгороді 14-17 листопада. Участь у змаганнях брали близько 400 спортсменів із 14 регіонів країни: Волинської, Вінницької, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Рівненської, Полтавської, Сумської, Черкаської, Харківської, Чернігівської та Закарпатської областей.

Волиняни на турнірі здобули 20 медалей різноманітного ґатунку (від золота до бронзи): і індивідуальні, і командні.

У віковій категорії до 21 року Анна Бондарчук (вагова категорія до 55 кілограмів) посіла друге місце, а Ярина Лудзяк (до 50 кілограмів), Семен Макаров (до 60 кілограмів) і Євген Макаров (до 77 кілограмів) – треті місця.

У віковій категорії до 23 років Ярина Лудзяк зайняла друге місце, Анна Бондарчук і Євген Макаров – треті місця.

Серед дорослих Анна Нестерук (вагова категорія до 55 кілограмів) виборола золото, Аліна Бондарєва (до 73 кілограмів)– срібло, Анна Бондарчук і Євген Макаров – бронзи.

Читати ще: Дзюдоїст із луцького клубу «Борець» виборов срібло на Чемпіонаті України

Окрім того, жіноча команда Волинської області протягом трьох днів змагань посідала треті командні місця.
Як розповіла спортсменка і тренерка клубу «Борець» Аліна Бондарєва, вона вперше разом зі своїми вихованцями брала участь в одних змаганнях. Окрім того, її вихованці вперше представляли Волинську область на турнірі для дорослих.

«Я була травмована, тому взагалі не мала боротися. Однак дійшла до фіналу і здобула срібло, – поділилася Аліна Бондарєва. – Останнього дня чемпіонату вимкнули електроенергію, тому майданчик для боротьби підсвічували ліхтариками телефонів. У таких умовах ми боролися в останній ваговій категорії – до 73 кілограмів».
Читати ще: Лучанка – призерка чемпіонату Європи з сумо. Фото

Аліна Бондарєва входить до складу збірної команди України з боротьби сумо. Окрім сумо, займається з вихованцями боротьбою самбо і дзюдо.

«Мої діти також прагнуть увійти до збірних команд України – не тільки з сумо, а й із дзюдо та самбо. Тому ми постійно тренуємося, маємо по шість тренувань на тиждень. Так готуємося до наступних змагань. Показуємо, що українці здатні перемагати на будь-якому фронті, зокрема спортивному», – прокоментувала тренерка.

Ольга ШЕРШЕНЬ

Фото і відео Інформаційному агентству Волинські Новини надала Аліна Бондарєва
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus