USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські священики готові до війни

3 Березня 2014 14:48
«Я готовий бути капеланом, якщо буде війна», - заявив голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії Української Православної Церкви протоієрей Валентин Марчук.

Про це він сказав під час прес-конференції УПЦ сьогодні, 3-го березня, у медіадомі ВОДТРК.

Священикам не можна брати зброю в руки, інакше їм заборонено ставати до престолу. «Втім, служителі церкви є українцями, громадянами, це їх вибір», - каже Валентин Марчук. Та додає, що, у випадку необхідності, готовий бути капеланом українського війська.

Щодо того, чи бере на себе гріх людина, коли під час війни вбиває супротивника, протоієрей сказав: «Є заповідь Христова: Більшої любові не буде, як покласти своє життя за ближніх».

Також Валентин Марчук звернувся до журналістів із заявою про те, що: «УПЦ засуджує тих, хто віддавав злочинні накази стріляти по людях на Євромайдані».

Довідково: Капелан – це військовий священик в армії (посада прирівняна до заступника командира полку або батальйону, якому надається особистий озброєний ад'ютант). Він відповідальний за виховання рядових солдатів, матросів, офіцерів та їх родин. У його функції входить богослужіння серед військовослужбовців, контроль за їх моральним станом, відспівування померлих (загиблих).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
віруюча Показати IP 3 Березня 2014 14:57
київська церква і її священники не мають права взагалі називатися священниками і церквою . Це розкольники
до до віруюча Показати IP 3 Березня 2014 14:59
уважно прочитай статтю....де ти тут бачиш розкольників
Анонім до віруюча Показати IP 3 Березня 2014 15:04
не дай боже Вам бути на війні, Господь один і не Вам судити священників які не відмовляються від свого народу в тяжкий час
маха до віруюча Показати IP 3 Березня 2014 15:29
ми зараз вже маємо нагоду бачити в криму хто є розкольнікі . так що мовчіть чекісти...
я до віруюча Показати IP 3 Березня 2014 15:48
рпц це взагалі не церква а віділ кдб тепер фсб добре хоть московський патріархат до розуму приходить меншає там агентури кремля , да і якщо ти не троль то дасиш відповідь православ'я поважає всі віри чи не так?
порада Показати IP 3 Березня 2014 15:27
Залиште це війсьовим і не нагнітайте ситуацію своїми дурними "жертвами", які нікому поки що не потрібні.
муром Показати IP 3 Березня 2014 15:37
Читайте пророчества старцев о "священниках" последних времен и вы поймете что это за поп "Гапон -волынский".Это дружочек Драбинка небезызвестного проталкивающего объединения с раскольниками.Православные будьте осторожны-читайте пророчества святых...
до до муром Показати IP 3 Березня 2014 15:45
ти б краще їх тут вразумив хто афафема і хто розкол... а не женеш пургу муром
мурому від лучанина до муром Показати IP 3 Березня 2014 17:35
Цей піп "Гапон-волинський" виховує сім дітей (троє з яких сироти), займається інформаційною та соціальною роботою єпархії. Являється найближчим помічником митрополита Ніфонта. Совісті у вас не має таке писати...
lutchanka Показати IP 3 Березня 2014 16:04
Отче, краще моліться, щоб не довелось воювати нікому з нас і ніде. Можливо, Ваші молитви дійдуть до Бога швидше і та наволоч, яка суне на нас опамятається.
Все зрозуміло Показати IP 3 Березня 2014 16:12
коментар було видалено
муром Показати IP 3 Березня 2014 20:29
"Господь открыл мне,- сказал он,- что будет время, когда архиереи Земли Русской и прочие духовные лица уклонятся от сохранения Православия во всей его чистоте, и за то гнев Божий поразит их. Три дня стоял я, просил Господа помиловать их и просил лучше лишить меня, убогого Серафима, царствия небесного, нежели наказать их. Но Господь не преклонился на просьбу убогого Серафима и сказал, что не помилует их, ибо будут учить учениям и заповедям человеческим, сердца же их будут стоять далеко от меня!". Сколько много архиереев? Что они думают?! Как они думают помирать?! Что их ждет?! Вечный огонь?!
муром Показати IP 3 Березня 2014 20:32
Первосвященники при помощи помещиков свергли Царя! - говорила Пелагия Рязанская, - за это их постигло: кровь, мучения, смерть! Их судьба за гробом - огонь вечный! Скажете - неправда?! Да, правда! Священство долго рубило тот сук, на котором сидело, и поэтому, - говорила блаженная Пелагия, - великое множество духовенства приняли страшные мучения и, несмотря на мученическую кончину, отправились в ад! Ведь они освобождали от Помазанника Божия земной престол - для антихриста. Христиане, сделайте себе вывод. Наставляйте друг друга, назидайте один другого - это слова Апостола (Фес. 5; 11, Евр. 3; 11. 10; 25). А то ведь рта боитесь раскрыть! - говорила Пелагия слепенькая подвижница. Пелагия Рязанская предсказывала: священство поведет народ в ад! У них в этом будет необходимость. Шли бы сами в ад, а народ пожалели бы?! Большинство духовенства желает создать особую церковь по разуму человеческому, чтобы не славить Христа небесного! Святители не желают святить законного Царя! Это и есть отступление от постановления Святого Духа, которое не простится вовек! Владыки сами сократили свою присягу, чтобы не служить Царю и не учить этому народ! Разве духовенство не знает, что этого делать нельзя?! Знают, но умышленно делают! Предантихристово священство все почти погибнет - огонь вечный!
Мурому Показати IP 3 Березня 2014 21:26
Сектант чистої води, який "возомнил себя хранителем истины"
санта Показати IP 3 Березня 2014 23:53
молодець треба допоомагати нашим вийсковим в криму
Ох Показати IP 4 Березня 2014 03:09
За нормальних умов капелан це Божа людина для солдатів. За фронтових це мед брат в шпиталі і Божа людина для поранених обох сторін. Зброя священника це його благочестиве життя і молитва. Престол це вибір Божий. Людина коли вбиває супротивника на війні робить гріх вбивства-пряме порушення 6 Божої заповіді. Зі слів св. Лаврентія давно слід зрозуміти,що наші народи-укр., рос., біл.,рідні і бідні. І ділити нам нема що. Всі нажили собі місця. А те що Росія побачила Саньку-білого, Дока, Тархір-"революціонерів" і прийшла поки ще в нас голови на місці-це вдалий маневр. Всю історію вчимося друзів розрізняти!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus