USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сучасна війна – сучасні технології: ЗСУ отримали чергову допомогу від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

26 Листопада 2022 12:22
Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» передав військовослужбовцям Збройних сил України чергову допомогу. Нині наші бійці отримали від Фонду ще один безпілотний літальний апарат. Загалом від початку повномасштабного вторгнення українські захисники одержали від Фонду Ігоря Палиці понад 10 дронів. Деякі з них вартували більш як десять тисяч доларів.

Як розповіли військовослужбовці, нещодавно створений спеціальний підрозділ украй потребував такої техніки.

«На попередній дрон ми самі скидалися, а цей нам передає Фонд. Це дуже потрібна річ на сьогодні, яка дозволяє нам бачити. Це наші очі. Це змога орієнтуватися в просторі, зокрема в лісистій місцевості. У нас є спеціальна військова програма, яку запускаємо через планшет. Дрон буде працювати з цією програмою. Завдяки цьому зможемо бачити рух ворожої техніки на карті. Сучасна війна вимагає застосування сучасних технологій», – сказав військовий.
Також чоловік подякував усім тим, хто попри все, не втомлюється допомагати Збройним силам України.

«Ми відчуваємо підтримку людей. Це вбачається в тій допомозі, яка йде на армію, у згуртованості людей. Армія і народ – це один механізм», – наголосив він.

Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода акцентувала: Фонд із перших днів великої війни докладає максимум зусиль, аби допомогти військовослужбовцям і всім людям, які постраждали від вторгнення, зокрема внутрішньо переміщеним особам.

Наприклад, протягом першого місяця повномасштабної війни Фонд передав близько 800 тонн гуманітарки в понад сотню населених пунктів, які перебували на межі гуманітарної кризи. Інколи вантажі з продуктами, засобами гігієни, дитячим харчуванням вдавалося передавати навіть в окуповані міста та селища.

А коли до Луцька почало приїжджати багато переселенців, які тікали від вибухів, Фонд Ігоря Палиці спільно з Луцькою міською радою запустив проєкт із облаштування соціальних їдалень, де внутрішньо переміщені особи могли безплатно прохарчуватися. За понад п’ять місяців функціонування таких їдалень там було видано близько 250 тисяч гарячих обідів.

Одним із великих проєктів Фонду було оздоровлення дітей військовослужбовців. Протягом літа 1100 дітей військових мали змогу оздоровитися в таборі «Артек-Буковель».

«Звісно, ми не полишаємо без різнопланової допомоги наші Збройні сили України. Передавали на гарячі напрямки автомобілі Volkswagen Transporter Т4, відремонтовані броньовані КрАЗи, бронежилети, каски, турнікети, приціли, відеокамери, далекоміри, рації тощо. Зараз передаємо черговий дрон. Це один із близько десяти безпілотників, які придбали на запит від наших військовослужбовців. Розуміємо, що багато з того, що передаємо (автомобілі, дрони), – це дорогий розхідний матеріал, потрібний нашим хлопцям і дівчатам, аби виконувати бойові та розвідувальні завдання. Саме щодо дронів наші військовослужбовці звертаються дуже часто», – зазначила Катерина Шкльода.
Вона нагадала, що Фонд працює напряму з військовими частинами за їхніми офіційними зверненнями. Військовослужбовці вказують конкретну модель техніки, якої потребують.

Як анонсувала Катерина Шкльода, зараз Фонд разом із Луцькою міською радою очікує на пошиття п’яти тисяч комплектів зимової форми для українських військових. Комплекти, до складу яких входять дві утеплені, вітро- і вологонепроникні куртки, штани та зимове взуття, благодійники закуповують у місцевих виробників, аби підтримати місцевий бізнес і громаду, адже податки сплачують на місцях. На жаль, через масовані обстріли критичної інфраструктури терміни виготовлення форми дещо зміщуються.

«Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» купує дві з половиною тисячі комплектів, які в першу чергу передамо тим військовим, які виконують бойові завдання на передовій», – акцентувала голова правління Фонду.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus