USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські цукровари не встигають з переробкою буряків

13 Жовтня 2014 14:21
На волинських пунктах прийому цукрових буряків лежить більше 100 тисяч тонн солодких коренів, а в області працює лише два заводи, які вже відстають від запланованих графіків виробництва.

Про це йшлося під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика сьогодні, 13-го жовтня.

«Ситуація на волинських цукрових заводах склалася так, що зараз в області їх працює два: ПАТ «Гнідавський цукровий завод» та іваничівське ПП «Європацукор». На них поступило більше 300 тисяч тонн буряків, а переробили вже 200 тисяч тонн. Ще більше 100 тисяч тонн сільгосппродукції лежить на призаводських пунктах прийому, для її переробки необхідно 10-15 днів. Є графіки поставок від юридичних осіб, вони порушуються, тому періодично корегуються. Аби людям було комфортніше доставляти буряки, то призаводські пункти відкриті у місті Володимирі-Волинському, селах Дерно, Сенкевичівка, Переспа, Милятин, Козлів, Микуличі та в селищі Торчин», - проінформував директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко.

Окрім того, що заводи не встигають вчасно переробляти усю продукцію, зі слів чиновника, є ще одна проблема – на окремих самоорганізованих бурякопунктах обіцяють «золоті гори», де ціни пропнують за товар вищі ніж заводи подають розрахунки.

З цього приводу Юрій Горбенко звернувся до голів райдержадміністрацій, аби вони на місцях розібрався щодо цінової політики, щоб людей не обдурили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Саша Показати IP 13 Жовтня 2014 15:10
хватить хітрозадим цукроварам їздити по вухах, будуть комусь другим розказувати басні разом з Горбенком. По перше немає конкуренції і мусиш везти буряк на ціч два заводи,по друге вони хочуть переробляти все из коліс і не сипати в кагати,по третє постійно качають права за цукор і жом ,все ліміти пішуть і на чергу. І на останок ждуть дождів щоб можна більше вкрасти на фз і цукристості. То нехай Горбенко і роз бирається з цими постійними мутками.
павло до Саша Показати IP 13 Жовтня 2014 19:17
Наприклад в Німеччині цукровий буряк приймають від фермерів по графіку! коли фермери викопали буряк я а їхня черга на відгрузку не прийшла то кагати накривають клейонкою чи соломою для довшого зберігання на полі! Проблема в тому, що завод не знає чи отримає газ!в цьому вся проблема!
Саша до павло Показати IP 13 Жовтня 2014 20:42
то нехай завод прийме буряк в Костюшка,Діброви,Шумського та інших,а ми хто з 2,5 ,10 га останемося і передискуємо і все буде добре бо заводові не хватило газу. Мало того ,що намах..ють на кожному кроці на тому заводі то ми і це переживемо...
Іван Показати IP 13 Жовтня 2014 16:53
Прошу Горбенка розібратись чому не працює Горохівський цукровий завод
горбенко типа до Іван Показати IP 13 Жовтня 2014 18:29
ага зараз все икину і побіжу розбиратись
Волинянка Показати IP 13 Жовтня 2014 19:07
На цукрових заводах в суботу і неділю -вихідні дні в сезон цукроваріння! Це нормально?! Чи може голова Волинської ОДА з Горбенком Ю.М. цього не знають. Чи може Путін в цьому винен!
фермер Показати IP 13 Жовтня 2014 19:35
Цукровий завод працює і в вихідні дні, тільки бурякопункт вихідний. Завод приймає 10 тис. тонн в добу а переробляє 5.
Саша до фермер Показати IP 13 Жовтня 2014 20:44
видно фермер вже викопав свій буряк і здав то такий грамотний тут...
Анонім Показати IP 14 Жовтня 2014 08:42
В Торчині пункт прийому не працює, що за бред ви пишете

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus