USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські військові отримали від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» дрон і термоси

31 Серпня 2022 18:34
Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» відгукнувся на черговий запит військовослужбовців із Волині. Цього разу наші захисники отримали від Фонду дрон, планшет до нього, термоси для їжі та інші необхідні речі.

Із перших днів повномасштабного вторгнення Фонд тісно співпрацює з волинськими військовослужбовцями та активно допомагає їм.

«Ми допомагаємо за зверненнями військових частин, адже командири найкраще знають, що потрібно їхнім підлеглим. Основну увагу зосереджуємо на закупівлі дороговартісної техніки, як-от, наприклад, дрони, планшети до них, монокуляри чи тепловізори. Це дефіцитна техніка в Україні. Її відносно тяжко знайти. Нещодавно одній із частин Сил спеціальних операцій також передали антидронову рушницю – це радіолокаційний прилад для боротьби з ворожими безпілотними літальними апаратами», – розповіла голова правління Фонду «Тільки разом» Катерина Шкльода.
Військові з антидроновою рушницею ANTIDRON KVSG-6, придбаною Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом»
«Звичайно, потреб у військовослужбовців надзвичайно багато – від автомобілів, зброї, засобів індивідуального захисту до продуктів, предметів гігієни, одягу. Побутові речі рідні та близькі захисників, волонтери можуть придбати власними силами. А от, наприклад, ціна на квадрокоптер стартує від 70 тисяч гривень. Ми купували на запити командирів дрони і за 70 тисяч, і за 250 тисяч», – сказала вона.
Читати ще: Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» передав волинським захисникам 30 рацій

Загалом, наголосила Катерина Шкльода, запитів від військових частини надходить дуже багато.

«Ми спілкуємося з командирами, реагуємо на їхні запити. Залежно від того, як швидко з’являється той чи той товар, намагаємося ці запити задовільнити. Звісно, не купуємо що-небудь», – зауважила керівниця Фонду.
Військовослужбовець, який перевантажував допомогу, аби відвести її до місця призначення, наголосив, що отримані речі вкрай необхідні захисникам.

«Ми готуємося до зміни погоди, похолодання. Тому зараз необхідне все: і каремати, і спальні мішки, і теплі речі, і термоси… Завжди необхідні продукти, засоби гігієни», – сказав він.

Як додав, напрочуд важливо, щоби в тилу не забували підтримувати Збройні сили.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus