USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Три луцькі школи отримали новенькі футбольні поля

1 Вересня 2016 18:09
Три луцькі школи отримали футбольні міні-поля зі штучним покриттям. Проект «Футбольне поле в кожну луцьку школу» реалізований у рамках програми «Волинь спортивна» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Перше вересня – день зустрічі зі школою, однокласниками та вчителями після літніх канікул. У школі №20 урочиста лінійка з першокласниками та ходою. Серед учнів - Анастасія Пугач. Дівчина найбільше полюбляє українську мову та спорт. Уроки фізкультури для неї ніколи не минають без гри у футбол. Старе трав’яне поле біля школи з вибоїнами та калюжами після дощу не давало можливості насолодитися грою.
Анастасія ще влітку помітила, що біля школи будують спортивний майданчик – міні-футбольне поле зі штучним покриттям. Саме там Анастасія у новому навчальному році зможе грати у футбол.

Майданчик у 20- тій школі, де встановили футбольне поле з синтетичним покриттям, обрали не випадково. Директор школи Валентин Коляно розповів, що на цьому місці більше 30 років була клумба з кущами та квітами. Особливого призначення ділянка не мала. Одразу за її межами - трав’яні футбольні поля. Завдяки подарунку Фонду, стара клумба стала чудовим місцем для будівництва.
Тепер футбольне поле доступне кожному учневі та мешканцеві району ЛПЗ.

Під час урочистої лінійки у школі №20 з нагоди свята Першого вересня та відкриття майданчика виступив менеджер спортивних проектів Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» – Олексій Сорокун. У зверненні до учнів та вчителів він передав вітання від засновника Фонду «Тільки разом» Ігоря Палиці та голови правління Олександра Товстенюка. Керівник програми «Волинь спортивна» наголосив, що Ігор Петрович з великою повагою ставиться до спортсменів та людей, які займаються спортом. Крім цього, спорт – один із пріоритетних напрямків роботи Фонду, адже за здоровою молоддю – наше майбутнє.
Відкриття майданчика в 20- ій школі з нетерпінням чекають четвертокласники. Для них поле – шанс стати спортсменами. Найбільшою перевагою, на думку учнів двадцятої школи, є те, що згодом вони зможуть взяти участь у футбольному турнірі «Шкіряний м’яч», який відбувається у всіх школах міста за підтримки Фонду «Тільки разом».

«Тренуйся щодня – ставай сильнішим» – це кредо для кожного юного школяра і спортсмена зображено на банерах футбольних полів. Ще одне футбольне поле розміром 20 на 40 для занять спортом та футболом відкрили сьогодні в ЗОШ №26. Директор навчального закладу Дмитро Гнатюк зазначив: учителі та діти давно мріяли про таке поле, адже школа велика – майже 2 тисячі учнів.

Завдяки полю зі штучним покриттям з’явиться більше можливостей, які мотивуватимуть школярів до занять спортом.

Окрім хореографії і тенісу вихованці школи №10 полюбляють грати у футбол. Поле зі штучним покриттям у 10-ій школі стало третім футбольним полем, яке отримало місто на початку навчального року. Радник голови правління Фонду «Тільки разом» Оксана Шевчук, привітала учнів та вчителів школи з новим навчальним роком.
У вітальному слові вона зазначила, що Ігор Петрович любить займатися спортом і робить це щодня. Власним прикладом він заохочує до здорового способу життя. Упродовж п’яти років Ігор Палиця інвестує в розвиток спортивної інфраструктури області та міста. На це він витратив понад 72 мільйони власних коштів. Окрім цього радник голови правління Фонду наголосила, що в рамках програми «Волинь спортивна» проект «Футбольне поле в кожну луцьку школу» дав життя новим майданчикам на шкільних подвір’ях 18-и шкіл міста.

Проект діє з 2013 року і завершиться 2017-го. Вже згодом між учнями усіх шкіл Луцька відбудеться турнір з міні-футболу «Шкіряний м’яч». Діти, які займатимуться на полях зі штучним покриттям, зможуть краще підготуватися і показати свої здібності. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» й надалі дбатиме про розвиток спортивної інфраструктури міста й області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
МЕР Показати IP 1 Вересня 2016 21:58
Реально круто!
Цікаво Показати IP 2 Вересня 2016 00:04
А яка вартість такого майданчика без освітлення?
27 років Показати IP 2 Вересня 2016 18:44
Нам би таке поле у дитинстві, день і ніч би грали. Молодці думають трохи за дітей
Надовго Показати IP 2 Вересня 2016 20:55
Цікаво а Ігорь Палиця в курсі як Коцан використувує стадіон СНУ - бажаючих займатись спортом на стадіон не пускають - головне гарна травічка на газонах та "комерційні" клієнти "футболісти"
Рома Нюк до Надовго Показати IP 5 Вересня 2016 13:45
а як пусти наш народ на стадіон без нагляду то вони там і наср*ть. Бережуть просто стадіон і хто хоче побігати тих пускають .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus