USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські військові розповіли, в яких умовах перебувають у Луганську

30 Квітня 2014 09:55
«Загублені батальони» або як здати Україну без бою: волинські військовики розповіли як «злили» Луганську ОДА.

Так, сьогодні сепаратисти захопили ще один шматочок України. Без пострілів і без бою Луганськ – наступне місто, яке буквально спускають у «російський унітаз».

У Луганську на сьогодні перебувають волинські військові, які розповіли, яким чином «зливають» Схід, - пише Аверс-прес.

Зокрема, зі слів нацгвардійців з Луцька, облдержадміністрацію захопила купка сепаратистів. Охороняти її мали місцеві правоохоронці та військові з Івано-Франківщини. Причому, останні були готові не здавати адмінприміщення. Але, згідно з неперевіреними даними, військові отримали наказ не чинити опору і здати будівлю. «Волинський батальйон наразі повинен захищати УМВС Луганщини, проте є підозра, що і цю будівлю чекає така ж доля, як і обласну державну адміністрацію. Луцькі нацгвардійці категорично проти здачі адмінприміщень, не розуміючи, чому не дають наказів розігнати сепаратистів. Представники місцевої влади та силовики не приховують сепаратистських настроїв та нічим не допомагають. Були навіть вимоги здати зброю. Військові готові виконати державний обов’язок, кажуть, що за чисельністю людей та по бойовому духу для захисту сил вистачає, проте ніяких наказів не отримують. Солдати переконані, що в Києві та на місцях здають Україну. Вважають - така ситуація ганьбить честь мундиру», - ідеться в повідомленні.

«Ми тут нічим не корисні. Перебуваємо у жахливих умовах. Ніхто нічого не каже… Тилове забезпечення відсутнє. УБОЗ залишився в місті Ірпінь Київської області(!). Нас на місце перекинули літаками. З собою лише особисті речі. Зі зброї маємо автомати Калашникова. Відсутні куленепробивні жилети. Екіпіровка як у ППСників. На всіх рівнях панує окозамилювання. Чиновники не здатні управляти, реально все здають. Картинка, яку показують вам і яка є насправді реально - суттєво різна. Живемо у військовій частині без елементарних побутово-санітарних умов. Ми просто ганьбимо форму...навіщо йти в армію, нацгвардію, щоб так все здавати, де нормальні лідери?», - розповів один з луцьких військовиків під час телефонної розмови

За станом на вчорашній вечір (29.04) сепаратисти ішли до Управління МВС України у Луганській області. Ніяких наказів стосовно захисту поки не було. А в Луганську стоять батальйони з Луцька, Тернополя, Чернівців, Івано-Франківська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Василь Показати IP 30 Квітня 2014 10:02
Якщо наказ злочинний :"не стріляти",то його не можна виконувати і ставити під загрозу своє життя
війсковий до Василь Показати IP 30 Квітня 2014 13:27
До виборів три області будуть в складі Росії, наші безмозглі лідери про це давно домовились. Вчора зясувалось, що місцева міліція підтримує сепаратистів про це було відомо ще під час захвату Криму і перших акцій на сході, А ДЛЯ ВЛАДИ С СИЛОВИКАМИ ЦЕ СТАЛО ВІДОМО ЛИШЕ ВЧОРА, як в анекдоті. Юля з її сектою яка при владі порішала свої проблеми через газ і погодила сценарій Путіна по розколу України. Гнати гадоту разом з Турчиновим , Парубійом та іншими бездарями, хоча вже пізно процес пішов. Ганьба і стидоба.
ВАНА Показати IP 30 Квітня 2014 10:06
Турчинова - на)(єр!
Лучанка Показати IP 30 Квітня 2014 10:13
dkflf dct usdysit s usdysit
Україна Показати IP 30 Квітня 2014 10:18
Слава революціонерам хує,,,им які зробили революцію і привели дебілів до влади!!! які просира,,,ть все!!!.Яник був злодюга і крав але був порядок, а ці крадуть злодюги так і просира,,,ть україну і їм пофіг!! А ви народ далекий від реальності бігайте дальше з праорами за гроші і кричіть тупі некоструктивні лозунги!!!!ІДІОТИ!!!
патріот до Україна Показати IP 30 Квітня 2014 10:26
Да ці і красти не вміють, вже нема що, то вирішили державні території прос...ти!:) О то намайданили владу...:(
Анонім Показати IP 30 Квітня 2014 10:22
а шо було би, якщо луганськi вiйська захищали би наш луцьким умвс вiд людей? ну те саме i на сходi. ну хочуть вони в Росiю, чого заважати? вся iнша Україна не хоче i нема нiяких сепаратистiв!
східізахідразом до Анонім Показати IP 30 Квітня 2014 10:28
Мова не про Росію!!! Це вам таке втюхують через ЗМІ!!! Там люди теж хочуть жити в Україні, але проти "нової" влади, яка щимить людей і лізе у кредитну кабалу!!! Як ви досі нічого не зрозуміли?!
Анонім до східізахідразом Показати IP 30 Квітня 2014 11:34
якби хотiли жити в Українi, то там би висiли українськи прапори. хай хтось спробує на захiднiй почепити росiйський прапор на держбудiвлю ? не вийде. бо люди не дадуть, хоч ти мент, ахметов чи сам путiн! а на схiднiй чого висять росiйськi прапори? отож бо.
Анонім до східізахідразом Показати IP 30 Квітня 2014 12:15
коментар було видалено
Валентина до Анонім Показати IP 30 Квітня 2014 13:05
Ну,хочуть вони в Росію.То й нехай їдуть! Хто їм заважає?
Патріот Показати IP 30 Квітня 2014 10:43
та стріляти тих виродків сепаратистських без розбору! Смерть ворогам!
марічка Показати IP 30 Квітня 2014 12:38
Яка ганьба!!! Люди, треба щось робити.Всі на майдан! Змести таку некомпеентну владу!!1 Вони не дають наказів захищати людей, Україну, незалежність . То хо ж вони ? Підлі зрадники і боягузи. Банду геть!!!
Василина Показати IP 30 Квітня 2014 12:52
Це те, що називається зрадою.Зрада національних інтересів, зрада Майдану.Вони ж не стояли на морозі, їх не поливали крижаною водою.В них не стріляли снайпери... В той час, коли розстрілювали Небесну сотню,вони літали на рибалку або ховалися в своїх шикарних будинках...Зате до влади прибігли першими. Коли вони ділили портфелі, захопили Крим. Що далі? Не вмієте керувати - відійдіть. Але ж у вас нема ні честі, ні гідності, так що дочекатися вашої відставки неможливо. Потрібно збирати новий Майдан!
Арсен Показати IP 30 Квітня 2014 13:00
Юля Тимошенко, Турчинов, Аваков, Наливайченко, Крутов - ПНХ!!!!!!!!!!!!!!!! Андрій Парубій, а ти чому замовк, друже? Хоч ти не розчаровуй українців. Ми ж готові життя покласти за свободу! Ви взяли владу у свої руки, то керуйте, шляк би вас трафив!!!Знову хочете москальського ярма?
До уряду Показати IP 30 Квітня 2014 13:13
То хто, вашу...... винуватий, що все здається - прості менти, вевешники, інші?
Юрко Показати IP 30 Квітня 2014 18:45
коментар було видалено
Волинь Показати IP 1 Травня 2014 07:43
Банду Тимошенко-Яценюка геть !!! Вони продають Україну !!!
НОНА Показати IP 1 Травня 2014 17:20
За що боролися те й маємо. Бачили очі, що купували, тепер їжте хоч повилазьте - українська класика.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus