USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські волонтери розробили «кишеньковий» сухпайок для розвідників

23 Червня 2015 08:15
Волонтери «Самооборони Волині» розробили новий, вже третій вид сухпайка під назвою «Енергія плюс». Це полегшена «кишенькова» форма сухпайка, призначена для розвідників, спецпризначенців, снайперів тощо.

Цей сухпайок збирали за принципом «мінімум ваги та об’єму – максимум поживності та корисності». Його вага коливається від 350 до 400 грам.

Про це повідомляє прес-служба «Самооборони Волині».

Перша тестова партія (50 штук) була розроблена та передана солдатам 28-ої окремої механізованої бригади, які нині перебувають у зоні бойових дій під Мар’янкою Донецької області.

Наразі волонтери працюють над складом компонентів: в ході роботи окремі складники будуть додаватись або видозмінюватись.



Склад сухпайка:

Стік, суміш спортивного харчування "ЕНЕРГІЯ" - 25 г .

Стік, суміш спортивного харчування «Витривалість» - 25г.

Стік, суміш спортивного харчування «Трібулус Таурин» - 20 г .

Стік «Вітамін формула + лісова ягода» -20 г або мед в стіках – 20 г.

Суміш «Сухофрукти - горіхи» - 150 г.

Карамель - 5 шт.

Таблетки «Глюкоза» - 3 шт.

Гематоген - 50 г.

Гумка жувальна - 2 шт.

Серветка волога -1 шт.

Соломка, 1 упаковка - 40 г або галети - 5 шт.

Таблетка для знезараження води.

Пам`ятка для знезараження води.

Для зручності та функціональності всі компоненти спочатку запаковуються в маленькі пакети-зіппери, потім - у більші.

Детальніше про компоненти: Ми використали продукцію підприємства «Дітал», яке вже багато років займається виробництвом спецхарчування для спортсменів, при великих фізичних та психічних навантаженнях.

Детальніше про компоненти: Ми використали продукцію підприємства «Дітал», яке вже багато років займається виробництвом спецхарчування для спортсменів, при великих фізичних та психічних навантаженнях.

1. Стік , суміш спортивного харчування «ЕНЕРГІЯ» - 25 г.

Склад : кава, згущене молоко, комплекс вітамінів групи В (для покращення роботи серця), натуральний кофеїн, інозитол, таурин.

Кількість натурального кофеїну в 1 стіку відповідає 5 чашкам натуральної кави. За рахунок вмісту комплексу вітамінів - мінімізує навантаження на серце. Більш ефективний , якщо вживати його з комплексом "Витривалість».

2. Стік, суміш спортивного харчування «Витривалість» - 25г.

Склад: згущене молоко з додаванням натурального какао 10%, Коензим С0-Q10, вітаміни В6, В2, Е. Коензим С0-Q10 - структурна складова мітохондрій усіх клітин, найбільша його концентрація в міокарді та печінці.

Це - активна робота міокарду, збільшення його ресурсу, можливість збільшення навантаження, підвищення життєвого тонусу, профілактика серцевих захворюваннь, алаптація нервової системи до високих фізичних та емоційних навантажень. Також сприяє нормалізації психо-емоційного стану та нервово-психологічної втоми, витривалості при підвищених навантаженнях.

3. Стік, суміш спортивного харчування «Трібулус Таурин» - 20 г .

Склад: желе з чорної смородини, холін, інозитол, таурин,L-карнітин, екстракт трібулуса, екстрат левзею. Такий комплекс значно підвищує працездатність. Необхідно вживати перед навантаженням. Діюча речовина L-карнітін представлена активною L-формулою. За рахунок присутності в композиції холіну, тауріну та інозитолу - відбувається більш активне спалення жирів для ресинтезу організмом АТФ.

4. Стік «Вітамін формула+лісова ягода» - 20 г або мед - 20г.

Склад: чорниця, малина, 50% добової норми вітамінів (А, D, E, C, B1, B2, B6, B12, B5, Bc, PP, K, біотин)

Варто зазначити, що всі стіки - не тільки поживні і корисні, але й - смачні.

5. Суміш «Сухофрукти-горіхи» - 150 г.

Високопоживна суміш різних сухофруктів та горіхів, білки, швидкі вуглеводи. Високий вміст мікроелементів в такій суміші надає ізотонічний ефект, адже разом з потом вимиваються мінеральні солі та мікроелементи, що призводить до швидкої втомлюваності. При інтенсивних фізичних навантаженнях наш організм неминуче залишає рідина. Але, крім води, ми позбавляємося ще і солей. При втраті всього 2-3% рідини різко знижується працездатність. Саме ці проблеми допоможе вирішити вживання сухофруктів та горіхів.

6-7. Карамель та таблетки глюкози.

Цукор (карамель) чи таблетки глюкози. Більшість компонентів нашого сухпайка містить швидкі вуглеводи. Цукор засвоюється організмом дуже швидко і майже повністю - на 99%, надходить у кров вже через 10-15 хвилин після його прийому і також легко «згоряє». Ще швидше в кров надходить глюкоза. Швидко засвоювані вуглеводи мають надзвичайно велике значення - їх «згорання» постійно підтримує організм у робочому стані при підвищених навантаженнях.

При високих фізичних навантаженнях карамель чи таблетку глюкози варто вживати кожні 40-60 хв. (класти під язик). Це нейтралізує відчуття голоду і відсуває наближення фізичного і нервового стомлення. Постійна м'язова робота швидко виснажує вуглеводні резерви організму. Ці резерви і поповнюються на марші періодичним прийомом таблеток глюкози або цукру, а також льодяників - кисло-солодких або м'ятних. Сухофрукти теж є джерелом швидких вуглеводів.

Цукор і глюкоза - пальне не тільки для серця і скелетної мускулатури, але і для мозку. При постійному припливі до мозку вищеназваних харчових препаратів людина краще бачить і краще чує. При цьому підтримується високий рівень оперативної спостережливості на всіх сторонах горизонту і підвищується рівень оперативного «звіриного чуття». При різкому занепаді сил американські «спецназівські інструкції» рекомендують прийняти 2-3 таблетки глюкози (або той же цукор, льодяники і т.д.). Підвищений прийом цукру необхідний при високих навантаженнях, що сприяє більш ясному мисленню, надає профілактику фізичної втоми і в кінцевому результаті -покращує умови виконання бойового завдання.

Гематоген. Це суміш багатьох корисних речовин, а також ті ж самі швидкі вуглеводи.

В результаті отримуємо високоенергетичний та збагачений корисними речовинами сухпайок невеликого розміру.

Якщо ви бажаєте допомогти «Самообороні Волині» фінансово, перерахувати кошти можна:

На картку «Приватбанк» 5168742017694435 (гривнева) на ім’я Чуріков Сергій Борисович

На картку «Приватбанк» 5168742061615336 (валютна картка, євро) на ім’я

Чуріков Сергій Борисович

Безготівковий перерахунок на р/р 26008055506351, МФО 303440, Код 39109290 (ПриватБанк), призначення платежу – благодійна допомога на здійснення статутної діяльності;

Вкинути кошти у скриньку біля гіпермаркету “Там-Там” та на Театральному майдані міста Луцька.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
333 Показати IP 23 Червня 2015 09:27
А чього конфети РОШЕН?
Олег Показати IP 23 Червня 2015 09:47
Самообороні респект та повага! Користувались попереднім Волинським сухпайком він супер! Це робота жіночої сотні самооборони.Низький уклін Вам дівчата.
Олег до 333 Показати IP 23 Червня 2015 09:49
Навчись грамоти не чього а чому!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus