USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинські журналісти пройшли військову підготовку

6 Березня 2014 19:00
Відчути себе солдатом принаймні на якийсь час мали нагоду працівники волинських ЗМІ під час занять в обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Навчання, під час яких журналісти ознайомилися із будовою АК-74 та вправлялися у стрільбі із пневматичної рушниці, відбулися 6 березня.

Командир взводу, офіцер-вихователь майор Юрій Баранюк пояснив схему неповного розбирання автомата Калашникова – простої та ефективної зброї. Він розказав, що калібр набоїв, які використовуються у автоматі – 5,45 міліметра, ємність магазину – 30 набоїв, прицільна дальність стрільби – 1000 метрів, найбільш ефективний вогонь на відстані 600 метрів, основний вид вогню – автоматичний. Модифікації автомата перебувають на озброєнні військовослужбовців Росії. Конструкція його доволі проста – лише 10 основних частин. Після теоретичної частини та детального пояснення процесу розбирання автомата, журналісти змогли власноруч опанувати процес розбирання АК-74.

Також кожному охочому дали можливість повправлятися у стрільбі по мішенях з пневматичної зброї.

Як розповів директор навчального закладу полковник Павло Боснюк, у ліцеї проводили заняття з патрулювання, маскування дій, спільні патрулювання з прикордонними нарядами, заняття із самооборони за допомогою підручних засобів, стрільби, навчали прийомів рукопашного бою. Також навчали вартової служби, сигналів оповіщення населення про загрози, розповідали про дії населення під час ведення бою в населених пунктах, навчали системи захисту від автоматичного вогню.

«Снайпер має певну модель дії. Якщо людина знає цю технологію, вона матиме значно більше шансів залишитися живою. По-перше, не бажано перебувати у статичному стані, по-друге, не потрібно демаскувати свою зовнішність, розуміти на кого у першочерговому порядку спрямовані дії снайпера», - пояснив Павло Боснюк.

Нині у ліцеї відбуваються заняття із військової підготовки добровольців з Самооборони Майдану та інших організацій. З його слів, наразі підготовку у ліцеї пройшло приблизно 700 чоловік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
титушко Показати IP 6 Березня 2014 23:55
главная зброя журналиста-самая примитивная правда.но за нее не платят.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus