USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські аграрії щодня продають на переробку 700 тонн молока

25 Травня 2009 17:40
Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Заремба провів нараду щодо стану заготівлі молока та м’яса в сільськогосподарських товаровиробників області. Про це 25 травня повідомляють «Волинські Новини».
За даними, наданими інспекцією якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції, станом на 1 травня цього року в усіх категоріях господарств області налічується  243,2  тисячі голів великої  рогатої  худоби, у тому числі 134,9 тисячі корів. Проти відповідного періоду минулого року чисельність поголів’я худоби зменшилася на 4,3%, а, зокрема,  корів – на 6,3%.
За інформацією сайту Волинської ОДА, у січні –квітні  поточного року усі категорії господарств виробили 109,8 тисячі тонн молока, що на 2,7 тисячі тонн менше проти відповідного періоду минулого року.
Для  переробки  сільськогосподарські виробники області щодня реалізовують приблизно 700 тонн молока, що на 7 тонн менше проти минулорічного. Закупівлю здійснюють 11 молокопереробних підприємств, в тому числі 4 підприємства Волинської області.
За оперативними даними, молокопереробні підприємства у травні цього року пропонували закупівельні ціни для сільгосппідприємств від 1300 до 2250 гривень (без ПДВ), а для населення від 1000 до 1500 гривень за 1 тонну молока першого ґатунку при базисному вмісті  жиру та білка. Базова закупівельна ціна від початку року знизилася для сільськогосподарських підприємств на 6 – 13%, а для господарств населення  на 20 – 23%.
Щодо заготівлі м’яса, на нараді йшлося, що у січні-квітні цього року усі категорії господарств області на забій реалізували 45,8 тисячі тонн худоби та птиці в живій вазі. Заготівлю на території області здійснюють понад 25 м’ясопереробних підприємств, з яких 20 зареєстровані  у Волинській області.
За даними моніторингу, проведеного інспекцією якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції, переробні підприємства області станом на 1 травня цього року закупили  9,1 тисячі тонн  худоби та птиці в живій вазі, в тому числі 2 тисячі тонн великої рогатої худоби, 1,2 тисячі тонн свиней, 0,2 тисячі тонн коней та 5,7 тисячі тонн птиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus