USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинські аграрії за 10 років недоотримали мільярд гривень?

2 Червня 2009 14:24
Якби з 1999 року «все йшло так, як казав закон», то аграрний сектор Волині отримував би щороку 100 мільйонів гривень дотації, тобто разом – до мільярда гривень. Про це сьогодні, 2 червня, під час наради з питань виконання постанови Кабінету Міністрів України від 02 квітня 2009 року № 291 «Про реалізацію пункту 11, 21 статті 11 Закону України «Про податок на додану вартість» розповів депутат облради Андрій Турак, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Андрій Турак розповів, що цукрова галузь переживає далеко не найкращі часи. Якщо в Україні торік посіяли понад 800 тисяч гектарів цукрового буряка, то цьогоріч – 333 тисячі. Депутат, який очолює одне з найбільших сільськогосподарських підприємств Волині, розповів: дуже ймовірно, що цукор скоро коштуватиме 7-10 гривень. Для прикладу – у Горохівському районі цього року посіяли лише тисячу гектарів цукрового буряка, тобто врожаю не вистачить, аби місцевий цукровий завод працював на повну потужність (250 тисяч тонн).
 
Стосовно відшкодування ПДВ та дотацій аграрникам, то якби з 1999 року «все йшло так, як казав закон», аграрний сектор Волині отримував би щороку 100 мільйонів гривень дотації, тобто разом – до мільярда гривень, – підрахував пан Турак. А ці гроші можна було б пустити на оснащення виробництва.
 
Як і вирощування цукрового буряку, не найкраща ситуація у тваринництві. «Я на кожному кілограмі м’яса буду мати чотири гривні збитку, разом на рік – 1,2 мільйона гривень», – зізнався пан Турак. На його думку, закупівельні ціни на, приміром, телятину повинні бути 18 гривень за кілограм. Із ним погодився голова «аграрної» комісії Валерій Діброва. Він розповів, що переробні підприємства диктують закупівельні ціни сільськогосподарським виробникам, тож аграрії без допомоги податківців нічого із цим вдіяти не зможуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus