USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські чиновники потурбувалися, аби чоловіки і жінки мали рівні права і можливості

10 Листопада 2009 15:58
Волинь долучилася до Програми рівних прав та можливостей жінок і чоловіків Програми Розвитку ООН. Угоду про партнерство підписали сьогодні в стінах Волинської ОДА. Про це 10 листопада інформує репортер «Волинських новин».
Документ передбачає реалізацію спільних заходів, спрямованих на забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків і жінок.
Угоду про партнерство підписали волинський губернатор Микола Романюк, заступник голови Волиньради Борис Загрева та директор Програми рівних прав та можливостей жінок і чоловіків Програми Розвитку ООН в Україні Лариса Кобелянська.
Проект розрахований на 3 роки. Волинь стала 12-ю областю, де підписаний меморандум про співпрацю. Участь у проекті візьмуть представники влади, громадські організації, вчителі, студенти, експерти, дільничні інспектори.
Заступник голови Волиньради Борис Загрева зауважив, що в обласній раді працює більше жінок, а ніж у Верховній. Мовляв, \"необхідно працювати у цьому напрямку\".
Щодо фінансування проекту, то Лариса Кобелянська пояснила, що загальний фонд проекту на три роки становить близько 9 мільйонів гривень. Проте кошти не просто ділять між областями, котрі є партнерами проекту, а виділяються за певними напрямками, наприклад, на підтримку гендерних перетворень чи перешкоджанню домашньому насильству. За її словами, інтереси всіх областей паритетно представлені у проекті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Дядечко Показати IP 10 Листопада 2009 16:22
фонди... програми... выдмивання грошей!
Юка Показати IP 10 Листопада 2009 17:27
угода - це добре, але, по-моєму, права жінок і чоловіків вже настільки прирівнені! тільки й чути скрізь про фемінізм, гендерну рівність, але ж, милі дами, не слід забувати і про те, що ми все ж слабша половина людства і все одно без чоловіків ніхто! і не слід перевалювати на них свої споконвічні обов"язки куховарити, виховувати дітей, створювати сімейний затишок... феміністки, годі їх так ганити, лишіть хоча б право основного "добытчика пищи" (що поробиш,так вже історично склалося)!
Богдана Стельмах Показати IP 10 Листопада 2009 17:40
Та ніяка мине слабша половина людства!!! Інакше дітей народжували б чоловіки. Це по-перше. По-друге, фемінізм і гендерні питання - абсолютно протилежні речі!!! І по-третє: гендер - це ОДНАКОВІ ПРАВА чоловіків і жінок. А вони в Україні грубо порушуються. Можу навести багато прикладів і навіть зробити психоаналіз, Юко...
Андрій Показати IP 10 Листопада 2009 17:49
Даруйте, але вставлюсвої 5 коп: проблема гендерної рівності - це проблема з одного ряду з проблемами всесвітнього масонського заговору, проблеми боротьби за права тварин, проблеми переслідування геїв і лесбіянок і проблеми невживання їжі з мяса нещасних вбитих тваринок (вегетаріанства тобто). Іншими словами, проблема не першого і навіть не десятого порядку. Так, модна забавка...
Юка Показати IP 10 Листопада 2009 18:00
До Богдани Стельмах: Богданко, по-перше, діти тут зовсім не до чого, по-друге, зауважте, я поняття фемінізму та гендерної політики не ототожнювала, по-третє, те що Ви сліпо вірите в урівняння прав жінок і чоловіків, погодьтеся, НІКОЛИ цього не буде в НАШІЙ ДЕРЖАВІ, як би ми не намагалися, які б проекти не реалізовувалися і як би ми цього не хотіли!!!
seal Показати IP 10 Листопада 2009 21:14
Ну чому ж ви все про жінок та про жінок? Адже гендерні проблеми - це не тільки проблеми жінок, але й чоловіків у рівній мірі. Чи багато випадків можете навести, коли б, наприклад, чоловік пішов у декретну відпустку, або після розлучення дитину на виховання суд залишив батьку? Думаю, якщо такі є, то це скоріше винятки. Чому всі співчувають одиноким матерям, а про батьків, які виховують дітей без матері, практично ніхто не говорить. А проблема нестачі в Україні лікарів-андрологів? Можна ще багато наводити таких прикладів . Чому всі плутають проблеми гендеру з фемінізмом. Це ж абсолютно різні речі. А угода, яку сьогодні підписали, потрібна. Вона дозволить ширше інформувати наше суспільство про ті проблеми, які є в сенсі рівних прав і можливостей чоловіків та жінок. І, помітьте, все це буде робитись не за бюджетні кошти.
Хохма Показати IP 11 Листопада 2009 00:09
Я чоловік і виступаю за фемінізм. Тільки свою жінку не можу переконати щоб вона стала феміністкою. Любі жіночки, підкажіть що робити бо сама готує, за дитиною дивиться, на ринок і в магазини за продуктами ходить, в парламент не хоче.SOS
Оксана Ярош Показати IP 11 Листопада 2009 00:17
Можна, звичайно, сказати, що гендерні проблеми дурня і неважливі...Але це на перший погляд! Хтось хоче стверджувати, що ми безстатеві? Думаю, що ні...Відповідно, що народжуючись чоловіком або жінкою ми виконуємо або обираємо якусь гендерну роль: мачо, домогосподарки, кар’єристки... Кожна людина має право бути ким захоче, аби це не заважало іншим. Гендерна рівність – це рівність у РІЗНИЦІ! Чоловіки тепер менше живуть, частіше скоюють самогубство. Жінки менше заробляють, їх мало на керівних посадах. У кожній суспільній проблемі є гендерний компонент. А взагалі то, кожен має бути фахівцем у якійсь певній сфері чи галузі. А сьогодні ті, здебільшого, хто не розуміється на гендерних проблемах, дає свої коментарі. Побалакати можна про все на світі, будь-ласка! Але повірте, гендерна проблематика складніша, ніж на перший погляд. І у всіх демократичних країнах є структури, державні органи влади, громадські організації, що займаються гендерними проблемами та намагаються їх вирішити. Тільки в українців гендерні проблеми інакші, ніж у австрійців, шведів чи жителів країни Лесото....
Байдужий Показати IP 11 Листопада 2009 09:03
Отепер Касарда з Бліновою в облраді розгуляються:)))
OrestN Показати IP 11 Листопада 2009 12:35
отож готовтесь чоловіки, згідно з гендерною революцією, і вам прийдеться дітей родити.
Дмитро Тимощук Показати IP 16 Листопада 2009 11:08
новина - зальот, ні слова про сам проект. ну проект - а в загальному не можна було написати в чому полягає суть проекту?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus