USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські депутати-аграрії оптимізмом не сповнені

24 Липня 2009 15:30
Депутати Волинської обласної ради, які очолюють великі сільськогосподарські господарства, вкотре констатують погане становище відповідної галузі на Волині. Про це йшлося під час сесії Волинської облради 24 липня, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Інформацію «Про хід проведення жнив, готовність агропромислового комплексу до проведення осінньої посівної кампанії та ситуацію, що склалася в АПК» оприлюднив заступник начальника головного управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко. Однак у багатьох депутатів це викликало сумніви.
 
Голова фракції Народного блоку Литвина Андрій Турак зазначив, що він не впевнений у тому, що жнива на Волині пройдуть успішно. У його господарстві, одному з найбільших у області, урожай зернових зменшиться орієнтовно на 30 відсотків – приблизно на 10 тисяч тон. Якщо така тенденція буде й у наступні роки, то врожайність може впасти до рівня 1940 року.
 
Натомість голова Волиньради Анатолій Грицюк зазначив, що за словами депутата Віктора Шумського, значно покращилась якість зерна – воно відноситься до 2-3 класу.
 
Голова профільної комісії облради, керівник одного з найбільших сільгосппідприємств Волині Валерій Діброва також не сповнений оптимізмом щодо майбутнього врожаю зернових. Крім того, пан Діброва вважає, що «цукрова галузь може прийти на Волині до занепаду», як це є у східних регіонах України. Депутат сумнівається, чи цього року працюватиме цукровий завод у Володимирі-Волинському. Інші волинські цукрові заводи також мають низку проблем. Пан Діброва оприлюднив і статистику імпорту м’яса по Волинській митниці за півроку. Лише офіційно ввезли такої продукції тисячі тон на суму 85 мільйонів гривень. Тому ситуація в агропромисловому комплексі «не є такою райдужною», як це зазначив пан Горбенко, – вважає Валерій Діброва. Занепокоєний цим і депутат облради Анатолій Вітрук.
 
Керівник Аграрного фонду на Волині Володимир Битов зазначив, що цукор вони закуповують в інших областях, а не на Волині.
 
Зрештою, депутати взяли до відома інформацію Юрія Горбенка, а також прийняли звернення до Президента, Кабміну та Верховної Ради щодо підтримки аграрної галузі області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus