USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські депутати зробили державній владі «подарунки» перед Новим роком

24 Грудня 2008 08:57
Сесія Волинської обласної ради 23 грудня ухвалила 6 звернень, адресованих представникам центральних органів влади, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Під час сесії найактивніше обговорювалися доповнення у звернення депутатів Волинської облради до Кабміну, Верховної ради та Президента щодо стабілізації економіки та зниження соціальної напруги в державі. Зокрема, у первісному проекті документа пропонувалось для сільського господарства зафіксувати ставки фіксованого податку на рівні діючого, не допускати ввезення на територію України цукросировини (мачмали). Серед пропонованих заходів у промисловості та будівництві волинські депутати пропонують фінустановам забезпечити пролонгацію договорів позики та розстрочки платежів по них.
 
Бютівець Федір Савонік зазначив, що слід доповнити проект щодо необхідності вжиття Національним банком України заходів щодо стабілізації курсу гривні. Колега пана Савоніка по фракції Петро Камельчук дав пропозицію на державному рівні визначити потребу у сільгосппродукції. І відповідно до цього слід організовувати державні закупівлі сільськогосподарських товарів за прийнятними для виробників цієї продукції цінами. Також Петро Камельчук вважає, що необхідно дотувати сільгоспвиробників у розмірі 320 гривень за 1 гектар землі, що обробляється. Депутат зазначив, що у європейських країнах ця сума є значно більшою.
 
Заступник голови Волинської облради Борис Загрева запропонував внести зміни до Кримінально-процесуального кодексу щодо посилення відповідальності держслужбовців. Також пан Загрева зазначив, що слід ввести обмеження на ввіз імпортної сільськогосподарської продукції.
 
Депутати прийняли текст звернення разом з доповненнями.
 
Також Волинська облрада прийняла звернення до Віктора Ющенка, Юлії Тимошенко та Володимира Литвина щодо сприяння у вирішенні питання газифікації Любомльського та Шацького районів. У Кабінету Міністрів волинські обранці просять придбати ангіографічний апарат для обласної лікарні, а також виділити частоти для потреб телемовлення у віддалених населених пунктах Волині. До Верховної Ради депутати Волиньради звертаються, щоб були внесені зміни до закону «Про нотаріат».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus