USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські козаки вимагають визнати Бандеру Героєм України

26 Вересня 2008 17:50
Волинські козаки святкуватимуть День українського козацтва два дні через надмірно насичену святкову програму. Про заходи та дату їх проведення говорили під час засідання Ради українського козацтва 26 вересня за участі заступника голови Волинської облдержадміністрації Святослава Кравчука, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Як розповів секретар Ради українського козацтва Олександр Сокур, на 14 жовтня, згідно з програмою, планували урочистості з нагоди прийняття присяги ліцеїстами Ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, святкова хода ветеранів, козаків, ліцеїстів за визначеним маршрутом, урочистості на театральному майдані та у Волинському обласному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка.
Однак, коли погоджували святкову програму із ветеранами УПА, виникли дві проблеми. По-перше, у програмі не зазначені урочистості у селі Вовчак (повстанський опорний пункт УПА, сформований 1942 року). А по-друге – святкова хода передбачає перекриття руху на дорогах. Але це є неможливим, оскільки 14 жовтня припадає на вівторок, тобто робочий день. Таким чином виникла проблема перенесення деяких заходів на інший день.
Отже, за пропозицією Олександра Сокура, 14 жовтня відбудеться присяга ліцеїстів та поїздка до Вовчаків. Туди ж планували завезти і ліцеїстів, щоб продемонструвати їм дух козацтва та української звитяги. Однак знову виникла проблема часу. Урочистості у славетному селищі, як зазначив Святослав Кравчук, повинні початись не пізніше дванадцятої години. А час поїздки туди, за словами заступника, займає щонайменше півтори години.
Опівдні ж тільки закінчиться присяга. Тому, як вихід із ситуації, Святослав Кравчук запропонував, щоб у Вовчаки поїхали лише двадцять найуспішніших ліцеїстів старшокурсників. «Це буде як нагорода ліцеїстам за активну позицію у навчанні, вихованні та інших аспектах», – пояснив свою позицію заступник губернатора.
12 жовтня відбудеться решта святкових урочистостей, в тому числі і похід об’єднаної колони із покладанням квітів біля пам’ятника Михайлу Грушевському, Меморіалі, Пам’ятного Знаку генералу Алмазову, Тарасу Шевченку.
Як запропонував начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Володимир Лисюк, час та місце проведення святкових заходів конкретизують під час наступного засідання Ради українського  козацтва.
Голова Братства ветеранів ОУН-УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура Василь Кушнір запропонував обласній Раді Українського козацтва підготувати звернення до Президента України про присвоєння (посмертно) звання Героя України лідерові Організації Українських Націоналістів Степану Бандері. Пропозицію підтримали одноголосно, - повідомили у прес-службі голови Волинської ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus