USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як волинський легкоатлет підкорював Європу. ФОТО. ВІДЕО

6 Серпня 2013 19:00
В інтерв’ю «Волинським новинам» легкоатлет Максим Богдан разом із тренером Володимиром Сахаруком поділилися планами на майбутнє.
«ВН» вже повідомляли, що на Чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед юніорів, що відбувся в Італії, волинський спортсмен Максим Богдан завоював для збірної України срібло.

За першість наш земляк змагався у метанні списа. Підготовка та участь спортсмена у Чемпіонаті Європи відбулися за сприяння «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

17 років ніхто не може побити світову планку у 98 метрів 48 сантиметрів. На таку відстань «пожбурив» списа у далекому 1996 році чех Ян Желязни. Цей багаторазовий чемпіон світу закінчив кар’єру в 40 років. А Максим Богдан, у свої 19, ставить за мету побити світовий рекорд.


«Звичайно, у Європі набагато більше умов для тренування і підготовки. Спортсмени з Німеччини, Фінляндії, Італії, Польщі, де підтримка спорту здійснюється усвідомлено і систематично на державному рівні мали, очевидно, більше шансів на перемогу. Проте Максим зміг гідно представити Волинь на Чемпіонаті. До нас після змагань підійшов тренер збірної Німеччини і подякував Максиму за те, що він створив конкуренцію. Якби цього не було – суперник не мав би до чого тягнутися і не показав би кращий у своїй кар’єрі результат. Цікаво було побачити під час змагань техніку виступу фінського атлета Джаммі Кіннунена, адже ще його дід Йорма, срібний призер Олімпійських ігор і рекордсмен світу в метанні списа, колись видав підручник із підготовки метальників. У Радянському Союзі усі вчилися метати за методикою фінна, і я в тому числі», – розповів тренер Максима – Володимир Сахарук.

Наставник срібного призера чемпіонату Європи з легкої атлетики також розповів про підготовку волинського атлета до важливих змагань. Так, Максим Богдан перед від’їздом під час тренувань серйозно травмував ліву ногу. На чемпіонаті довелося виступати із забинтованою ногою, а для зняття болю використовували тільки народні методи. Про жодні медикаменти і мови не могло вестися, адже побоювалися, що в препаратах можуть бути заборонені елементи, які контролюючі органи могли би визнати за допінг.

Попри труднощі, Володимир Сахарук готував свого вихованця лише на найвищий результат і перемогу. Коли вперше вийшли на майданчик стадіону в Італії, то волиняни були вражені від масштабів спортивної споруди та якості легкоатлетичних манежів. Завдяки такій базі, італійцям значно легше готувати у себе сильних спортсменів. Володимиру Сахаруку, каже, стадіон в Італії чимось нагадав мури Римської імперії, які потрібно було здолати нашому молодому спортсмену. «Мені так захотілося зі своєю армією українською (із Максимом Богданом, - ВН) вийти і перемогти. І це нам вдалося, бо Максим встановив рекорд України. Ми б не поїхали на ці змагання, якби не фінансова допомога «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Щиро вдячний за підтримку, оскільки підготовка та участь у таких змаганнях є не з дешевих», - зазначив тренер.



«Я займаюся спортом ще зі школи. Мрію побити світовий рекорд. І звісно ж, для кожного спортсмена бажаним є «золото» Олімпійських ігор», – розповів Максим.

Нагадаємо: вже у першій із шести спроб спис, запущений волинським атлетом, долетів до позначки 78 метрів 77 сантиметрів. Цей показник визнали національним рекордом України серед юніорів. На жаль, навіть цього солідного результату не вистачило, аби стати першим. Нашого земляка обійшов німець Джуліан Вебер із показником 79 метрів 68 сантиметрів. Третє місце в змаганнях посів росіянин Герман Комаров зі значно скромнішим показником – 73 метрів 95 сантиметрів.

«Волинські новини» ще раз щиро вітають із великим успіхом Максима Богдана і його тренера Володимира Сахарука. Бажаємо здійснити їхню мрію – перемогти на Олімпійських іграх.



ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЯНИН - СРІБНИЙ ПРИЗЕР ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus