USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські лісівники не слухаються волинських депутатів?

14 Листопада 2008 10:01
Рішення щодо питання «Про надання мисливських угідь у користування» депутати Волинської обласної ради ухвалюватимуть на альтернативній основі. Таку рекомендацію ухвалили під час засідання колегії облради 13 листопада, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
На розгляд колегії було представлено лише один проект рішення, де не передбачено надання мисливських угідь у користування комерційним структурам. Начальник мисливського відділу Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства Віталій Жабчук пояснив цей факт тим, що до них не надходило ніяких пропозицій від депутатських комісій. А тому текст проекту залишився таким, яким вони і подавали.
 
За словами голови постійної депутатської комісії питань екології, раціонального використання природних ресурсів Олега Кіндера, суб’єктом подібного подання є обласне управління лісового та мисливського господарства. Проте лідер фракції «Наша Україна» у Волиньраді Сергій Слабенко заперечив це, стверджуючи, що, наприклад, депутатська комісія, а не управління, наділена повноваженнями пропонувати певні проекти рішень.
 
Пан Слабенко запропонував винести на сесію проект рішення щодо питання мисливських угідь такий, який розглядався на попередній сесії. Зрештою, колегія Волинської облради рекомендувала винести на розгляд сесії два варіанти проекту рішення «Про надання мисливських угідь у користування». У першому проекті (тому, що розглядався на попередній сесії, – «ВН») фігурують приватні структури. Альтернативний проект, розроблений управлінням лісового та мисливського господарства, передбачає користування мисливськими угіддями лише державним та громадським структурам.
 
Довідково:
 
Питання щодо мисливських угідь чотири рази розглядалося на засіданні постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів. Останнього разу (10 листопада) комісія рекомендувала управлінню лісового та мисливського господарства підготувати на засідання колегії облради два проекти рішення. Це сталося тому, що «лісомисливське» управління у проекті передбачило виділення угідь лише для 4 суб’єктів, жоден із яких не був приватним, що не сподобалось депутату Василю Столяру.
 
Під час сесії Волиньради 10 жовтня проект рішення, де фігурували комерційні структури, депутати провалили: 28 голосів «за» і 13 – «проти».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Месник Показати IP 14 Листопада 2008 14:33
Правильно депутати. Коли вже нарешті Колісника скините

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus